Sofuoğlu'nun yarışında feci kaza

Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonası’nın Moskova ayağında feci kaza.

Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonası’nın Moskova’da yapılan 8. yarışında İtalyan yarışmacı Andrea Antonelli aşırı yağmur altında düzenlenen yarışta geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybetti.

Sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun da yer aldığı yarışmada Antonelli motosikletinin kayarak devrilmesi ve arkadan gelen bir yarışmacının üzerinden geçmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Olay sonrası yarışa ara verilirken bazı kaynakların iddialarına göreyse piste yağ döküldüğü ifade edildi.

Yarışta ilk turu 1. tamamlayan Sofuoğlu olay sonrası yaptığı açıklamada yağış sonrası yarışların kolay kolay iptal edilmeyeceğini belirterek, “Bize yarışı yağdan dolayı iptal ettiklerini söylediler” dedi. Daha sonra gerçeğin ortaya çıktığını da ifade eden Sofuoğlu, “Arkadan gelen biri üzerinden geçmiş olabilir” şeklinde konuştu.

Yarışın iptal edilmesi sonrası yarışın tekrarının yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz bir karar verilmezken bir sonraki yarış 4 Ağustos'ta Büyük Britanya'daki Sliverstone pistinde yapılacak.