Taksim Gezi Parkı'na ikinci günde de polis müdahalesi

Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların sökülmesine karşı yapılan eylemin dördüncü gününde polis art arda ikinci günde alana gece baskını yaptı.

Dün sabaha karşı olduğu gibi bugün de müdahale sabah saat 5.00'te başladı. Barışçıl bir protesto gösterisi düzenleyen binlerce eylemci dün geceyi Gezi Parkı'nda geçirdi. Sabaha karşı düzenlenen polis operasyonunun ardından Gezi Parkı tamamen boşaltılmış durumda. Çadırlar kamyonlara yüklenerek götürüldü.

Pek çok gösterici yoğun biber gazından etkilendi ve kaçarken yaralandı. Eylemcilerin sosyal medya ağı twitter üzerinden paylaştıkları görüntülere göre polis İstiklal Caddesi'ne yönelen eylemcilere burada da müdahale etti ve tazyiki su ile biber gazı sıktı.

Bu gece nöbetçi olarak eylem alanında bulunan CHP milletvekili Melda Onur twitter hesabından, "Çevik Kuvvet'le konuşmak istedik. Diyalog kurmadılar" dedi.

Gezi Parkı'nda buluşan eylemciler, parktaki ağaçların sökülmesine, Taksim'de yapılması planlanan Topçu Kışlası'na karşı bir araya gelmişti.

Eylemler, başladığı ilk gününden itibaren polisin biber gazıyla yaptığı müdahaleyle karşılaştı.

Bir önceki gece, sabaha karşı yapılan operasyonda da çadırlar yakılmış, göstericiler biber gazıyla dağıtılmıştı. Bir kişi de aldığı darbeler nedeniyle ameliyat olmuştu.