TC Başbakanlığı’ndan Uludere açıklaması

Bazı basın yayın organlarında yer alan görüşme ile ilgili haberler yalanlandı.

TC Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şırnak'ta Uludereli aileler ile görüşmesi ile ilgili Başbakanlıktan açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada ; "Asılsız iddialara dayalı kurgu ve senaryolar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Şerafettin Elçi havalimanı açılışı için Şırnak'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnaklılar ile iftar sofrasında da buluşmuştu.

İftara sürpriz isimler de katılmıştı.

Uludere'de yaşanan olayda hayatın kaybedenlerin yakınları ve aileleri de iftarda Başbakan Erdoğan ile biraraya gelmiş bir saatten fazla süren görüşme gerçekleşmişti.

Görüşme ile ilgili Başbakanlık Basın Merkezi'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın atılan adımları anlattığı belirtilerek;

"TAMAMEN İNSANİ ZEMİNDE GERÇEKLEŞEN BU GÖRÜŞMEDE, AİLELER OLAYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ VE TALEPLERİNİ DİLE GETİRMİŞLER, SAYIN BAŞBAKANIMIZ DA BU HADİSEYE GÖSTERDİKLERİ İLGİ VE HASSASİYETE DİKKATİ ÇEKEREK, HÜKÜMET OLARAK ATTIKLARI ADIMLARI ANLATMIŞTIR." denildi.

Açıklamada bazı yayın organlarının da çıkan haberler de yalanlandı.

GRAFİK "HAL BÖYLE İKEN BİR KISIM YAYIN ORGANLARINDA, ŞIRNAK’TAKİ BU GÖRÜŞME İLE İLGİLİ OLARAK GERÇEKLERLE BAĞDAŞMAYAN İDDİALARA YER VERİLMİŞTİR. ASILSIZ İDDİALARA DAYALI KURGU VE SENARYOLAR, GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNİ YANSITMAMAKTADIR."

Görüşmede, Başbakanın bilinen görüşlerini tekrarladığı vurgulandı.

GRAFİK "SAYIN BAŞBAKANIMIZ SON DERECE SAMİMİ BİR ORTAMDA GERÇEKLEŞEN BU GÖRÜŞME SIRASINDA AİLELERİ DİNLEMİŞ VE ULUDERE OLAYIYLA İLGİLİ KAMUOYUNCA BİLİNEN GÖRÜŞLERİNİ TEKRAR ETMİŞTİR. BU GÖRÜŞLERDE, HERHANGİ BİR FARKLILIK VEYA TENAKUZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. SAYIN BAŞBAKANIMIZ, DEVAM EDEN YARGILAMA SÜRECİNE GÜVENİLMESİ GEREKTİĞİNİ DE ÖZELLİKLE VURGULAMIŞTIR."

Görüşmede Başbakan'ın talimatı olmadan bu operasyon yapılabilir mi? sorusu da soruldu.

GRAFİK "GERÇEKLEŞEN HER OPERASYONUN BAŞBAKANIN BİLGİSİ DÂHİLİNDE YAPILMADIĞI BELİRTİLMİŞ; TERÖRLE MÜCADELEDE İLGİLİ BİRİMLERİN YASALARDAN ALDIKLARI YETKİ ÇERÇEVESİNDE GEREKEN ADIMLARI ATTIKLARI, BU MÜCADELE ESNASINDA BÜYÜK SALDIRILAR VE MAĞDURİYETLER YAŞAYAN GÜVENLİK GÜÇLERİNİN EN ÜST DÜZEYDE HASSASİYETLE HAREKET ETTİKLERİ VURGULANMIŞTIR."

Açıklamada, spekülasyonlardan uzak durulması gerektiği de vurgulandı.

GRAFİK "OLAYLA İLGİLİ BİR HÜKÜM VERİLEBİLMESİ HALEN DEVAM ETMEKTE OLAN YARGI SÜRECİNİN TAMAMLANMASIYLA MÜMKÜN OLABİLECEKTİR. DOLAYISIYLA YARGIYI DOĞRUDAN ETKİLEME NİTELİĞİ TAŞIYACAK SPEKÜLASYONLARDAN UZAK DURULMASI DA BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR."