Teknokrat Kabinemiz Var

 Silbel Siber başbakanlığında oluşturulan  yeni kabine Cumhuriyet Meclisinin bilgisine getirildi. CTP-BG, DP-UG,  ve TDP Koalisyon hükümetinin programı 17 Haziran  Pazartesi günü Meclis Genel Kurulunda okunacak.

Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen CTP-BG, DP-UG ve TDP’nin oluşturduğu Sibel Siber başkanlığındaki Geçici Hükümet Cumhurbaşkanı’na sunuldu.

Cumhuriyet Meclisi’nde üç partinin yaptığı toplantıda kabine üyeleri üzerinde mutabakata varılmasının ardından hükümeti kurmakla görevlendirilen CTP-BG Milletvekili Sibel Siber saat 13.00’de Cumhurbaşkanlığı’na giderek Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Bakanlar Kurulu listesini sundu.

İŞTE YENİ KABİNE

Başbakan Sibel Siber başkanlığında 4 CTP-BG, 3 DP-UG ve 3 TDP şeklinde oluşturulan geçici hükümet şu isimlerden oluşuyor:

“CTP-BG; Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Gülsün Yücel, Maliye Bakanı Zeren Mungan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar.

DP-UG; Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, Ekonomi ve Enerji Bakanı Atay Ahmet Raşit, Sağlık Bakanı Dr. Nuri Gökşin”

TDP; Milli Eğitim,Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı.”