Toronto Film Festivali Assange ile başladı

Festivalin açılışında Julian Assange'ın hayatını konu alan film gösterildi.

Kanada'da, bu yıl 38'incisi düzenlenen Toronto Uluslararası Film Festivali başladı.

Festivalin Sanat Yönetmeni Cameron Bailey, yaptığı açıklamada, hayatın içinden olayları konu alan filmlerle dolu bir etkinlik yaşanacağını belirterek, buna Mandela, Arap Baharı ve Assange'ın konu edildiği filmleri örnek gösterdi.

Geçmişte Oscar ödülü kazanan birçok filmin ilk gösteriminin yapıldığı festival olması sebebiyle "Oscar habercisi" diye de nitelendirilen festivale bırçok film yıldızı ve yönetmen katılıyor.

Jennifer Aniston, George Clooney, Nicolas Cage, Brad Pitt, Meryl Streep, Atom Egoyan, Hugh Jackman ve Robert Redford, Nicole Kidman, Keanu Reeves, Julia Roberts, Johnny Depp, Penelope Cruz ve Ryan Gosling'in de aralarında bulunduğu birçok ünlü yıldız ve yönetmen Toronto'ya geldi.

Öte yandan, okuyucu ve izleyicilerine farklı görüntüler sunma yarışına giren yerel ve ulusal basın kuruluşları, Toronto sakinlerinden sokakta gezerken ya da alışveriş sırasında gördükleri ünlülerin fotoğraflarını çekip yollamalarını içeren duyurular yapıyor.

Açılışında Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın hayatını konu alan The Fifth Estate filminin gösteriminin yapıldığı festival, 15 Eylül'de sona erecek.