Türkiye'de Otel Aldı Yunanistan Karıştı

Yunanistan’da hükümetin büyük ortağı olan Yeni Demokrasi (ND) partisi yetkilisi Yiota Trigoni, İstanbul’da bir otelin ortaklarından olduğu ve otelin tanıtım kampanyasında yer aldığı ortaya çıkınca istifa etti.

ONİKİ Ada bölgesinde merkez sağcı ND partisinin teşkilattan sorumlu üç başkan yardımcısından biri olan Yiota Trigoni, Sultanahmet’teki And Hotel’in hissedarlarındandı. Yunan adalarında “Türk turizmine hizmet ediyor” tepkisi oluştu.  Yerel medya, Trigoni’nin otelin tanıtım kampanyasında çektirdiği fotoğrafları yayınlayınca, partiden de tepkiler başladı.

BÜYÜKANNESİ İZMİRLİ

Büyükannesi İzmirli olan Trigoni “Bir Türk otelinde ortak olmamın görevimle bağdaşmadığı iddiasıyla yaygara kopartıldı.  Oysa, otele şimdi değil, üç buçuk yıl önce ortak oldum” dedi. “Son günlerde bu yüzden şahsıma yönelik görülmemiş saldırılara maruz kaldım. Görevimden istifa ediyorum” diye devam eden Trigoni, ortağı olduğu otelin asla Yunan turizmine rakip olmadığını vurguladı. Trigoni, “Otelin hissedarı olmam, otelin faaliyetini sürdürebilmesi açısından ortaklarıma karşı beni sorumlu kılıyor. Bu yüzden de tanıtım kampanyasında yer aldım. Türk turizminin reklamını yapmadım” diye konuştu.

ATİNALI ZENGİNLERİN DİŞ DOKTORU

Mesleği diş doktorluğu olan ve kardeşleri ile birlikte Atina’da zenginlerin akın ettiği bir diş kliniği açan Trigoni, And Hotel’in tanıtım kampanyasında poz vermişti. Trigoni, fotoğraf sanatçısı Annas Galanu’nun “Gözlerim ile Atina” adlı sergisini eylülde And Hotel’de organize edecek.