Vali'nin Gezipark Yorumu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eylemciler arasında gece boyunca gerçekleşen görüşmeler sona erdi. Görüşmeden sonra bir açıklama yapan Vali Mutlu, buluşmadan keyif aldığını ve eylemcilerin başbakana hitap şekillerinin kendisini çok etkilediğini söyledi. Vali Mutlu, "Bütün yaklaşımlarında tahlillerinde ne olursa olsun başbakanımıza her hitap ettiklerinde başbakanımız diye hitap ettiler. Buna çok dikkat ettim. Saygı konusunda, başbakanımızın ülkeye yaptıkları konusunda olumlu ifadeler kullandılar. Her hitaplarında başbakanımız demeleri hoşuma gitti" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaklaşık 150 genç arasında gerçekleşen görüşme sona erdi. Gece 00.30'da başlayan görüşmeler sabah 05.30'a kadar sürdü. Vali Mutlu, çıkışta kendisini bekleyen basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Eylemcilerle görüşmekten son derece keyif aldığını belirten Mutlu, "Bütün yaklaşımlarında tahlillerinde ne olursa olsun başbakanımıza her hitap ettiklerinde başbakanımız diye hitap ettiler. Buna çok dikkat ettim. Saygı konusunda, başbakanımızın ülkeye yaptıkları konusunda olumlu ifadeler kullandılar. Her hitaplarında başbakanımız demeleri hoşuma gitti. Ülkemizin gençlerini anlamak konusunda bir takım sorunlar var. Farklı bir kuşak, onları anlamak zorundayız. Fakat kendilerini anladığımızı onlara hissettirmemiz gerekiyor. Ve onu inandırmamız gerekiyor. Buradan ayrılırken gelişleriyle gidişleri arasında fark olmuştur. Geldiklerinde daha sinirli daha tenkit eden bir yapıdaydılar. Fakat ayrılırken daha sakin ve şehri yönetenleri de daha iyi anladıklarını gördük" diye konuştu.