Yeni Hükümet Görevinin Başında

Kabinenin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından, yeni bakanlar görevlerini devralarak işbaşı yaptı.

İlk Devir Başbakan'dan

Başbakan ve Bakanlar bu sabahtan itibaren görevlerini resmen devralarak çalışamaya başladı. İlk görev devir-teslimi Başbakanlık’taydı. Yeni Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, saat 10.00’da Başbakanlık’a giderek görevini Sibel Siber’den devraldı.

Burada konuşan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, şunları söyledi:

Bizim görevimiz Siber hükümetinin topluma verdiği başarılı hizmetleri, daha ileriye taşımaktır. Sibel Siber’in başkanlığındaki hükümetin başarılı icraatları sayesinde toplumun gözünde bir güven ortamı oluştu.

İcraat hükümeti olacağız. Kangrenleşen sorunları çözmek görevimiz olacak. Siber’in deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz. Görevlerimiz arasında ivedilik bekleyen bazı yasaların geçirilmesi da yer alacak.

Sibel Siber ise, kısa dönemde yapılabileceklerin en iyisini yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Hükümet ile halkın iç içe olacağı yönetime ihtiyaç duyuluyor. Yeni hükümetin gelmesiyle halk adına çok güzel işlerin yapılacağından eminim."

Serdar Denktaş'tan Hızlı Tur

Koalisyon Hükümeti’nde 5 ayrı görev üstlenecek olan Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş ilgili Bakanlarla devir teslim yaptı. Serdar Denktaş ilk olarak Turizm ve çevre Bakanı Mehmet Harmancı’yı ziyaret etti.

Serdar Denktaş ile birlikte yeni Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı’yı da kabul eden Harmancı yaptığı konuşmada, geçirdikleri kısa süreli hükümet dönemini demokratik bir şekilde atlatmak için mücadele verdiklerini söyledi.

Bu kısa süre içinde çevre felaketlerinin de meydana geldiğini kaydeden Harmancı, görevde oldukları sürede  yürüttükleri çalışmaların yeni hükümet tarafından daha da ileriye taşınacağına olan inancını dile getirdi.

Harmancı, yeni hükümetin uzun vadeli plan ve projeler üretmek adına icazetten uzak durması gerektiğine işaret ederek yeni kabineye başarılar diledi.

Turizm Bakanlığı’nı devralan Serdar Denktaş ise, geçirilen 3 aylık hükümet döneminde yürütülen projelerde Harmancı ile sürekli olarak görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek önümüzdeki süreçte bunun süreceğini söyledi.

Mehmet Harmancı’dan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığını devrelan Hamit Bakırcı ise, devraldıkları bayrağı en iyi şekilde daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Serdar Denktaş daha sonra Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na giderek Atay Ahmet Raşit’ten Ekonomi Bakanlığını devraldı.

Denktaşı kabulünde konuşan Ahmet Raşit, geçiş Hükümetinin, o dönemin Hükümet partisinde yaşanan siyasi icraatsızlığın yarattığı ihtiyaç üzerine kurulduğunu ve büyük başarılara imza attığını söyledi.

Siberl Siber başkanlığındaki geçiş hükümetinin Kıbrıs Türk Siyasi tarihinde iz bıraktığını ifade eden Ahmet Raşit konuşmasını “inanıyorum ki elde edilen başarı daha da ileriye taşınacaktır” ifadeleriyle tamamladı.

Serdar Denktaş da geçiş hükümetinin çok başarılı icraatlara imza attığını kaydederek bunun kendi dönemlerinde daha da ileriye taşınacağını kaydetti.

Bakanlıklar Devredildi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda, Sami Dayıoğlu, görevini Önder Sennaroğlu’na devretti.

Dayıoğlu tören sırasında yaptığı açıklamada görevi Sennaroğlu gibi tarımı bilen birine bırakmanın memnuniyetini dile getirdi.

Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ise gıda konusunun gündemdeki en önemli konu olduğuna vurgu yaptı ve bakanlık isminin de bu sebeple değiştiğini kaydetti.

Sennaroğlu konuşmasında “tarımda gelinen noktada sıkıntılar var. Parti ve bakanlık olarak sürdürülebilir karlı üretim sistemi oluşturmak temel politikamızdır. Üreticinin emeğinin karşılığını bu sistem içinde alabilmesi bizim için esastır” açıklamasında bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığında da devir teslim töreni gerçekleşti.

Yeni bakan Ahmet Kaşif’i karşılayan İsmail Başarır, Kaşif’in, aldığı sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğine inanç belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de daha önce de kısa süreli olarak bu görevde bulunduğunu anımsattı…

Kaşif, “Görevi aldıktan sonra çalışma bize düşer. Yeni oluşan hükümetin KKTC halkını güzel günlere ulaştırması için bir program yaptık. Bu çerçevede çalışacağız” dedi…

İçişleri Bakanlığı’nda da devir teslimtöreni bu sabah yapıldı.

Gülsün Yücel görevini, Teberrüken Uluçay’a bıraktı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile Dışişleri Bakanı Özdil Nami de bugün düzenlenen devir teslim törenlerinin ardından işbaşı yaptı.