Zayıflayıp Kiloyu Korumak

Kilolarından şikayetçi olan kadınların sıkı bir spor programı ve beslenme düzeni ile çok kolay bir şekilde kilo verebildikleri bir gerçek. Her ne kadar bu şekilde kilo vermek mümkün değil şeklinde bir görüş olsa da iyi bir disiplinle istenilen kiloya gelmek aslında o kadar da zor değil. Ancak kilo vererek istediği fiziğe sahip olan kadınların yaptıkları hataların başında kilolarını koruyamamak ve yeniden kilo almak geliyor.

Maalesef çeşitli yöntemlerle zayıflayanların yüzde 70’inden fazlası kilolarını yeniden alıyorlar ve ufak belirtileri önemsemedikleri için bütün zayıflama yolunu yeniden giderek hem psikolojilerine hem de fiziklerine zarar veriyorlar. Özellikle sık sık kilo alıp vermenin deride sarkmalara ve çatlaklara yol açtığı, bunun da rahatsız edici olduğunu biliyoruz.

Diyetlerden sonra yeniden kilo almak istemiyorsanız ilk yapmanız gereken porsiyonlarınızın yeniden eski haline dönmesini engellemek. Verilen kiloların ardından rehavete kapılmak ve hiç kilo almayacakmış gibi diyeti bitmiş ilan edip kendinizi salmak kiloları verdiğinizden çok daha hızlı bir şekilde almanıza neden olacaktır.

Azaltılan porsiyonların yanında elbette bu porsiyonların içeriğinde neler olduğu da önem kazanıyor. Bol yağlı etler ve soslar, fast food yemekler gibi kiloya meyilli olan besinleri tüketmeye başlamanız kilolarınıza geri dönüş anlamına gelecektir.

Elbette mevcut kilonuzu korumak sadece yemek düzeniniz ile gerçekleşmiyor. Besin düzeninin kısmen yardımcı olduğu kilo korumaya aynı zamanda egzersizler ve spor ile de destek olmanız, hareketsiz bir yaşam tarzını benimsemekten kaçınmanız gerekiyor. Zira diyetiniz sırasında bol enerji yakmaya alışan vücudunuz hareketsiz kaldığınız zaman harcayacağınızı düşünerek bol bol yağ halinde enerji depolayacaktır.

Düzenli bir yaşam tarzı ve sigara, alkol gibi zararlı maddelerden uzak durmak sağlığınız için iyi olduğu kadar kilonuzu da korumanızı sağlayacaktır. Metabolizmanın düzgün işleyebilmesi için sağlıklı ve dinamik bir yapıda olması gerekiyor. Uzun süren uykusuzluk ve gece oturmaları, bol kalori içeren alkollü içecekler ve sigara hem sağlığınızı riske sokacaktır hem de kilo aldırmanın yanında cildinizin güzelliğine de kötü yönde etki edecektir.

Zayıfladıktan sonra kilolarınızı korumak bu kadar basit maddelerden oluşurken siz de biraz özen göstererek verdiğiniz kiloları yeniden almaktan kurtulabilirsiniz.