Ziyamet’in Rum Muhtarı Öldü

Karpaz’daki Ziyamet (Leonarisso) köyünde ikamet eden Rum kadın muhtar Panayota Kanaka (64) kansere yenik düştü.

Bir süre önce bu hastalığa yakalanan 64 yaşındaki 20 yıllık Ziyamet Rum muhtarı Kanaka Güney Kıbrıs’ta tedavi gördüğü hastanede geçtiğimiz cuma günü yaşamını yitirdi.

Hiç evlenmeyen Kanaka, Ziyamet köyünde Türklerle çok iyi geçiniyordu. Herkesin çok sevdiği ve saydığı Kanaka, pazar günü vasiyeti üzerine doğup büyüdüğü ve yaşadığı Ziyamet köyünde bulunan Rum mezarlığında anne ve babasının yanına defnedildi.

Cenaze törenini Apostolos Andreas Manastırı Papazı Zahariyas Georgiu yönetti.

Cenazeye Kanaka’nın Güney Kıbrıs’tan ailesi ve yakınları, Güney Kıbrıs DİSİ milletvekili Giriyagos Haciyanni, Sipahi, Dipkarpaz sakini Rumlar ve Ziyametli Türk arkadaşları katıldı.

Kanaka, Ziyamet köyünde yaşayan son üç Rum’dan biriydi. Bu arada Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Alithia gazetesi ilk cenaze töreninin Larnaka’daki Ay. Elefthrio Kilisesi’nde düzenlendiğini yazdı. Habere göre cenaze töreninde konuşan Karpaz Koordinasyon Komitesi Başkanı Nikos Falas, Kanaka’nın Ziyamet’te yaşayıp burada gömülmek istediğini söylediğini belirtti.

Falas, Ziyamet’te sadece, sağlık sebeplerinden ötürü Rum tarafında bulunan Theoris Yannis ve Niovi Hristoforyu’nun kaldığını da söyledi.

Ayşe BULUT/Kıbrıs