• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Sessiz Sempozyum: Öğrenciler engelleri kaldırdı...

İşaret Dili ile “Bağımlı Olma Özgür Ol” Sempozyumu Düzenlendi
Sessiz Sempozyum: Öğrenciler engelleri kaldırdı...

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veteriner Hekimliği  ve Sağlık Bilimleri Fakülte’lerinin öğrencileri ile Girne Ünivesitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı’nın katkılarıyla dünya engelliler günü nedeni ile ‘Bağımlı Olma Özgür Ol’ konulu sempozyum düzenledi. Sempozyumdaki bütün sunumlar işitme engelli katılımcılar için işaret dili ile anlatıldı.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan sempozyum, bağımlılıklar hakkında farkındalık yaratma ve bilgilendirme amacıyla “ Bağımlı Olma Özgür Ol” sloganıyla  düzenlendi.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki  Geniş Katılımlı İlk Sezssiz Sempozyum

Her yıl farklı konularda düzenlenen sempozyumda bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek, işitme engellilerin de sempozyuma katılımında hiçbir engel olmadığını göstermek için bütün sunumlar “ Kıbrıs İşitme  Konuşma  Engelliler  Vakfı”  çevirmeni Emrah Soykan tarafından işaret dili ile yapıldı.

 

Sempozyum başkanlığını, Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Doç. Dr. Kaya Süer, Yrd. Doç. Dr. Serdar Susever, Yrd. Doç. Dr. Aslı Aykaç’ın yürüttüğü ve iki ayrı oturumda gerçekleştirilen etkinliğe, Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Mağusa Türk Maarif Koleji ile halktan 741 katılımcı yer aldı. 

Sempozyumda,“Bağımlılığa Genel Bakış”, “Madde Bağımlılığı”, “Teknoloji Bağımlılığı”, “Gizlenmiş Bağımlılıklar”, “Bağımlılık Nasıl oluşur”, “Bağımlılığın Tedavisi”, ”Uzmanıyla Tartışalım ” başlıkları bilimsel platformda tartışıldı. Öğrenciler de  interaktif tartışarak bilgilerini pekiştirme fırsatı buldu.

 

Prof. Dr. Şanlıdağ: “Sempozyum İşitme Engelli Vatandaşlarımız İçin İşaret Diliyle Aktarıldı...”

Sempozyum hakkında kısa bilgiler paylaşan Yakın Doğu Üniversitesi’nin sağlık alanından sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, sempozyum düzenleme kurulunun öğrencilerden oluştuğunu belirterek,  öğrencilerin kendilerini özgür olarak ifade edebilmeleri için bu tür etkinliklerin ideal bir platform olduğunu söyledi. Sempozyum konularının, konuşmacıların, organizasyonunun tamamen öğrenciler tarafından hazırlandığını ifade eden Prof. Dr. Şanlıdağ, öğrencilerin bu şekilde geleceğe daha iyi hazırlandığını ve akademisyen olarak yetiştirilmelerinde done sağladığını dile getirdi. Prof. Dr. Şanlıdağ, “Her yıl farklı konseptlerde düzenlenen sempozyumda bu yıl bir ilk gerçekleştirildi. 3 Aralık Dünya engelliler günü dolasıyla farkındalık yaratmak adına sempozyum işaret diliyle anlatıldı. Geniş bir kitleye hitap eden bir sempozyum oldu. 

 

Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri dışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki diğer Üniversite öğrencilerinin, kolej öğrencilerinin sempozyuma ilgisinin giderek artıyor olması üniversitemiz adına sevindirici.  Bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturmak, gençliğin ruh ve beden sağlığını tehdit eden bu soruna dikkat çekmek ve gelecek nesillerini bağımlılıklardan uzak kalmış ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamak adına yararlı bir sempozyum gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler