• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Siddique: BM taraflardan Teknik Komitelerin yeniden canlandırılması için çabaların sürdürülmesini istedi

Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs’taki Sözcüsü Aleem Siddique, Kıbrıs’taki iki tarafın bütün Teknik Komiteleri yeniden canlandırmak için devam eden çabalarını sürdürmeleri ve kendilerine gerekli kaynakları sağlamalarını, onları güçlendirmek için siyasi ...
Siddique: BM taraflardan Teknik Komitelerin yeniden canlandırılması için çabaların sürdürülmesini istedi

Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs’taki Sözcüsü Aleem Siddique, Kıbrıs’taki iki tarafın bütün Teknik Komiteleri yeniden canlandırmak için devam eden çabalarını sürdürmeleri ve kendilerine gerekli kaynakları sağlamalarını, onları güçlendirmek için siyasi destek vermeleri ve çalışmalarını kolaylaştırmalarını istedi.
 
Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) konuşan Sıddıki, BM’nin liderlerin daha fazla güven yaratıcı tedbir düşünmeleri için cesaretlendirmeye devam ettiğini, onlara yardımcı olmaya ve çabalarında desteklemeye hazır olduğunu bildirdi.
 
Soruları yanıtlayan Aleem Sıddıki, müzakerelerin başlaması umutları belirsizliğini korurken Teknik Komitelerin şüphesiz şimdiki ortamda oynayacakları bir rol olduğunu ifade etti.
 
“İki toplumu yakınlaştıracak önemli bir araç olabilirler, pratik ve çok etkili iki toplumlu girişimler uygulayabilirler ve artan diyaloğun desteklenmesini hareketlendirebilirler” diyen BM’nin Kıbrıs Sözcüsü, bu bağlamda Teknik Komitelerin canlandırılmalarının işaretlerinin, artan faaliyetler ve girişimlerle gösterilmesi bakımından önemli olduğunu, gelecek dönemde daha fazla ilerleme görmek istediklerini kaydetti.
 
Sıddıki’ye göre durum değerlendirmesiyle elde edilen bilginin genelde iki toplumun toplu görevlerine yanıt verdiklerini, başarılı proje ve girişimlerin iki tarafı yakınlaştırdığını gösterdi.
 
Aynı bilgiye göre, elverişli kaynakların olmaması, sekreterlik desteği veya ilgili otoritelerin işbirliği, karar almada gecikme gibi bazı sıkıntıların görüldüğüne işaret eden Sıddıki, “Genel Sekreter’in raporunda da belirtildiği gibi, Teknik komitelerin potansiyelinin tam olarak kullanılmasıyla tarafların devam eden canlandırma çabalarını daha da güçlendirebileceklerini, çalışmalarını yoğunlaştırabileceklerini belirtti.
  
 
BM’nin Kıbrıs Sözcüsü KHA’na, bazı Teknik Komitelerin, projelerini ve girişimlerini çeşitli alanlarda uygulamak için Avrupa Komisyonu fonundan yararlandıklarını, daha fazla proje ve girişim üretilmekte olduğunu, Teknik Komitelerin ilgilisinin büyümeye devam etmesinin potansiyelin kolaylığının farkındalığının arttığını gösterdiğini ifade etti.
 
Aleem Sıddıki’ye, Kıbrıs’taki liderlerin kararından sonra Kültür Sanat Komitesi’nin geçen Eylül’de duyurduğu sanat çalışmaları ve görsel işitsel kayıtların değişimiyle ilgili sorular da soruldu.
 
Sıddıki, ilk restorasyondan sonra bu sanat çalışmaları ve kayıtların sergilenmesinin düzenleneceğini, bu etkinliğin gelecek yılın başında planlandığını ve halka açılacağını duyurdu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler