• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Siyasi amaçlı istihdam yapıldı

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, KIB-TEK’e el altından geçici işçi statüsünde münhal açılmadan 22 kişilik istihdam yapıldığını, alınanların çoğunun “vasıfsız” olduğunu ve isimleri UBP ve DP Genel Başkanlarının belirlediğini iddia etti.
Siyasi amaçlı istihdam yapıldı

İsmail VOLKAN

Ulusal Birlik Partisi(UBP)-Demokrat Parti(DP) koalisyon hükümeti, geçmiş yıllarda olduğu gibi el altından, tamamen siyasi amaçlarla geçici işçi alımlarına hız verdi.

Toplumun sınavsız, münhalsiz istihdamlara gösterdiği tepkiyi göz ardı ederek istihdamlarda yeniden aynı filmi sahneye koyan sağ çizgideki koalisyon ortakları, bu kez Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (KIB-TEK) partililerini aldı. 22 kişilik istihdam listesini “fifty fifty” bölüşen UBP-DP koalisyon hükümetinin bu tavrı, daha ilk günden tepkilere neden oldu.

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Umut Öksüzoğlu, KIB-TEK’e geçici işçi statüsünde münhal açılmadan istihdam edilen 22 kişinin UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş tarafından belirlendiğini iddia etti.

Özsüzoğlu, birçoğunun vasıfsız ve 40 yaşından büyük olduğunu belirterek, yeni istihdamların 11’inin UBP, 11’inin de DP üyesi olduğunu ve partide hatırı sayılı kişilerin yakın ve akrabaları olduğunu öne sürdü.

KIB-TEK’e alınan 22 kişinin mevsimlik işçi olarak istihdam edildiğini ifade eden Özksüzoğlu, bu kişilerin münhal açılmadan, sadece telefonda aranarak işe başlatıldığını belirtti.

EL-SEN: Yine işe göre adam değil, adama göre işçi aldık

EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, münhal açılmadan Teknecik Elektrik Santrali gibi ciddi bir tesise vasıfsız eleman alınmasına tepki göstererek, “Yine, işe göre adam değil, adama göre işçi aldık” diyerek tepkisini ortaya koydu.

İstihdam edilen yeni çalışanların, Teknecik Elektrik Santrali’nde dün işe başladığına dikkat çeken Öksüzoğlu, “Mevsimlik işçiye ihtiyaç yoktu. Alınacaksa kalifiye, teknik eleman alınmalıydı. Siyaset her şeyi yaptırıyor, bunun örneklerini her dönem görüyoruz” dedi.

“İşe alınanlar arasında 40 yaşının üzerinde olanlar da var”

Mevsimlik işçilerin isimlerinin Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından belirlendiğini ve kurum müdürüne iletildiğini anlatan Öksüzoğlu, siyasilerin, bu istihdamları 11 UBP’den, 11 de DP’den bölüştüğünü ve toplam 22 kişinin telefonla işe alındığını söyledi.

İşe alınanlar arasında 40 yaşının üzerinde kişiler de olduğuna dikkat çeken Öksüzoğlu, istihdamın sadece siyasi amaçlı yapıldığını kaydetti.

“Siyaset her şeyi yapar, yaptırır. Bu olaya Başbakanlık kıyağı diyebiliriz”

Teknecik Elektrik Santrali’nin gerek iş güvenliği, gerekse de iş olarak ağır ve tehlikeli bir yer olduğuna işaret eden Başkan Öksüzoğlu, yeni işe alınanların bu nedenle teknik olması gerektiğine dikkat çekti.

Öksüzoğlu, yeni işe alınanların bilgilendirilmesi ve eğitilmesi için önümüzdeki günlerde uzmanlar tarafından dersler verilip eğitileceğini söyledi.

Umut Öksüzoğlu şöyle devam etti:

“İki ay önce gönderdikleri 42 kişi arasında vasıflı olanlar vardı. Orada ciddi işler yapılıyor ve çok tehlikeli bir ortam var. Bu nedenle de orada çalışanın kalifiye, teknik olması gerekliydi. Alınanların yasal olarak bir engeli yok. Şimdilik adları sadece mevsimlik ama önümüzdeki aylarda kadrolanmaları yönünde çalışmalar olacağını duyduk. Siyaset her şeyi yapar, yaptırır. Bu olaya Başbakanlık kıyağı diyebiliriz.”

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler