• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Son Dakika: Fenerbahçe Saldırganları Yakalandı

TRABZON Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe kafilesine cumartesi gecesi Rize'den maçtan dönerken yapılan silahlı saldırı ile ilgili 2 kişinin yakalandığını açıkladı.
Son Dakika: Fenerbahçe Saldırganları Yakalandı

Fenerabhçe Spor Kulübü'nün otobüsüne saldırı gerçekleştiren saldırganların yakalandığı duyuruldu.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, düzenlediği basın toplantısında sarı-lacivertlileri taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıyla ilgili, sabaha doğru iki kişi üzerine yoğunlaştıklarını belirterek, "Rize'den intikal eden konvoyda bir kişi, Bir kişi de silahlı saldırıyı yapa kişi yönünde bulgular vardı. Bu kişileri aldık, delillerle bulgular ve diğer ilk emareler alan çalışması, bu iki kişiyi doğruyor.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fenerbahçe otobüsüne düzenlenen silahlı saldırının ardından gözaltına alınan 2 zanlıya ilişkin, "Deliller, bulgular, olay yerindeki araç, plaka ve diğer ibareler alan çalışmaları bu iki kişiyi doğruluyor, bu kişilerin ifadesi ve adli süreç devam ediyor" dedi.

Vali Öz, valilikte düzenlediği basın toplantısında, 4 Nisan gecesi 22.18'de Trabzon'da, Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırı olduğunu anımsatarak, "O silahlı saldırıdan itibaren önceliğimiz kafilenin sağlıklı şekilde İstanbul'a ulaşımını sağlamaktı. İkincisi şoförümüzün sağlık durumunu takip edip, sağlığına kavuşturulmasıydı. Üçüncüsü de bir yandan alan çalışması yaparken diğer yandan da kamuoyunu her aşamada doğru bilgilendirmekti" diye konuştu.

Olayın ardından kendisinin direkt havaalanına gittiğini, diğer yetkililer il jandarma komutanı, olay yeri inceleme ekibinin otobüsün bulunduğu bölgeye geçtiğini anlatan Vali Öz, şunları kaydetti:

"Ben havaalanında misafir takıma 'geçmiş olsun' dileğimizi ilettikten sonra hastaneye geçtim. Hastanede önce şoförümüzün durumunu inceledim. Bana gelen ilk bilgilerde, şoförümüzün yanında taşlar da bulunduğu için taşlı saldırı olabileceği yönündeydi. Kamuoyunu çok fazla bekletmemek için, bir kasıt ya da yanıltma olmaması amacıyla bunun taşlı bir saldırı olabileceğini ama diğer ihtimalleri de göz önünde tuttuğumuzu söylemiştim. Daha sonra hastaneye intikal ettiğimiz zaman çekilen tomografide şoförümüzün kafasında elmacık kemiğinin altındaki metal parçacıktan sonra bunun silahlı bir saldırı olabileceği düşüncesiyle, silahlı saldırı olduğunu o gece açıkladık."

Gece boyunca çalışmaların sürdüğünü, sabah saatlerinde artçı ekiplerin çektiği kameradan tekrar izledikleri zaman iki el av tüfeğiyle atışın olduğunu gördüklerini ve bölgede arama çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını belirten Vali Öz, "Bu arada Bakanlığımızdan Asayiş Daire Başkanlığından Murat Bey'in başkanlığında bir heyetimiz de ilimize intikal etti ve onların da katkısıyla il emniyet müdürlüğümüz, ilçe emniyet müdürlüğümüz ve jandarma komutanlığımızın bütün ekipleriyle bölgede yoğun bir arama, tarama alan çalışması yaptık. O bölgede hem tapasına atılan fişeğin hem de belli bir zaman sonra da av tüfeğine ulaştık. Bu bulgular çerçevesinde, adli tahkikat da başlatılmış oldu ve bölgeden yerel bir saldırı olabileceği üzerinde yoğunlaştık" diye konuştu.

"Delillerden 2 kişiye yoğunlaştık"

Vali Öz, dün akşam itibarıyla 3 kişinin bilgisine başvurduklarını ifade ederek, "Bu vatandaşlarımızdan belli bilgiler aldık. Sonra alan çalışmaları, deliller, tanıklar, istihbaratlar ve diğer çalışmalarla beraber sabaha doğru 2 kişi üzerinde yoğunlaştık. Bu iki kişiden birisinin otobüsle beraber konvoyla Rize'den intikal eden, bir kişinin de silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu yönünde bulgular vardı ve bu iki kişiyi sabah erken saatlerde aldık" değerlendirmesinde bulundu.

Deliller, bulgular, olay yerindeki araç, plaka ve diğer ibarelerin bu iki kişiyi doğruladığını dikkati çeken Öz, "Bu kişilerin ifadesi ve adli süreç devam ediyor. İnşallah bu iki kişiyle beraber, olayın adli boyutu aydınlatılmış olacak ve bunların ifadesine göre olayın oluş şekli, başlangıcı ve sonucunda farklı unsurlar varsa önümüzdeki süreçte adli tahkikatla beraber sonuçlandırılacaktır" ifadesini kullandı.

Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür eden Vali Öz, "Tabii bu süreçte Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımızdan yoğun destek ve talimatlar geldi. Onlara da tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah olay bu şekilde adli süreçle somut sonuca ulaşmış olur. Tahkikat devam ediyor ve bu iki kişinin büyük oranda olayın failleri olduğunu değerlendiriyoruz. Tabii adli tahkikat, deliller ve diğer bulgularla bunu teyit etmek için arkadaşlarımız adli boyutuyla da çalışmalarını sürdürüyor" bilgisini paylaştı.

"Büyük ipuçları var"

Bir gazetecinin zanlıların ilk ifadelerinde ne söylediğini sorması üzerine Vali Öz, "İlk ifadelerinde daha çok çekimserler. Biraz bu işin kendilerinin işi olmadığı yönünde. Bulgular var ancak dediğimiz için alan çalışmaları, teknik bilgiler, deliller, görgü tanıkları ve bölgede aldığımız ifadeler, bunların bu işin faili olduğu yönünde büyük ipuçları veriyor" ifadesine yer verdi.

Vali Öz, parmak izi olup olmadığı sorusuna ise "Parmak izini yeni alıyor arkadaşlar. Onun üzerine kriminalle çalışacaklar" yanıtını verdi.

Şüphelilerin telefon trafiği bilgisine ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine Vali Öz, "Bu konu, adli soruşturma sonrasında ortaya çıkacak. Bu anlamda şu anda belli bulgular var. Arkadaşlarımız takip ediyor" diye yanıtladı.

Vali Öz, olayın terör bağlantısı olup olmadığı sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Biz ilk günden itibaren, özellikle av tüfeğiyle ateş edilmesinden ve av tüfeğinin bulunmasından itibaren olayın yerel bir olay olduğu konusunda kanaatimizin ağırlıklı olduğunu belirtmiştik. Şüphelilerin durumu da bunu doğruluyor. Ancak yine de adli süreç tamamlanmadan, bu kişilerin bağlantıları ve diğer olaylar sonuçlanmadan kesin konuşmak için erken. Olay tahkikatla ortaya çıkacak. Bulgular, alan çalışması ve tanıkların ifadesi, bizi bu iki kişiye ulaştırdı."

"Aracın konvoyda olduğu görüntülere takıldı"

Bir basın mensubunun otobüsün arkasından gelen araç ne kadar yakın olduğu sorusunu ise Vali Öz, "O konuda belli bir bilgi yok. Sadece aracın, konvoyda olduğu görüntülere takıldı. Hatta bazı televizyonlarda, kameramanlarımızın çekiminde o kişinin orada bulunduğunu gören insanlarımız var. Zaten onların bilgileriyle buna ulaştık. Zanlının olay yerinde olduğunu bir başka görgü tanığımız teyit etmiş oldu. Dolayısıyla olayı o boyutuyla değerlendirdik" diye yanıtladı.

Vali Öz, zanlıların ilk ifadelerinde amaçlarının ne olduğunu söyleyip söylemediklerinin sorulması üzerine, "Şu anda itiraf yok. Onu da adli boyutla birlikte değerlendiririz. Daha fazla detaya, soruşturmanın selameti için girmek istemiyoruz" diye konuştu.

İSİMLERİ AÇIKLANDI

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüse, cumartesi akşamı yapılan silahlı saldırının ardından yürütülen soruşturmada güvenlik güçleri, olayın olduğu andan itibaren çalışmalarını titizlikle sürdürdü.

Elde edilen verilerin ardından, bu sabah saatlerinde gözaltına alınan şüphelilerin Nihat S(38) ile Emre A(27) olduğu öğrenildi.

Kafileyi taşıyan otobüse eşlik eden konvoyun içinde bulunduğu belirtilen şüphelilerden birinin, saldırıya uğrayan otobüs ve olay yerini cep telefonuyla görüntülediği tespit edildi.

Sürmene Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından şüphelilerden birinin Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirildiği, diğerinin de getirilmesinin beklendiği öğrenildi.

FENERBAHÇE SORUSUNA TEPKİ!

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse silahlı saldırı düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden Nihat S, sağlık kontrolünden geçirildi.

Gözaltına alındıktan sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirilen Nihat S, daha sonra sağlık kontrolü için Fatih Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Nahit S, sağlık kontrolünün ardından yaklaşık yarım saat sonra tekrar Trabzon Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Şüphelinin emniyete getirilişi sırasında emniyet müdürlüğünün önünde kendisini bekleyen yakınlarına "Sıkıntı yok" dediği duyuldu.

Nihat S, sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada yakınlarının "Nedir bu Fenerbahçe işi?" şeklideki sorusuna tepki gösterdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler