• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Sucuoğlu, 100 günde KKTC’ye neler kattı?

Sucuoğlu, 100 günlük icraatlarını paylaştı...
Sucuoğlu, 100 günde KKTC’ye neler kattı?

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kampusu içerisinde inşa edilen Onkoloji Hastanesi’nin bu ağustos ayının son haftası açılmasının planlandığını dile getirdi.

Laboratuarlara yeni, hızlı ve güvenilir sonuç veren cihazlar alındığını anlatan Sucuoğlu cihazların tümünün otomasyona bağlı olarak çalışacağını söyledi. Hasta odalarını yenileme çalışmalarına başladığını ifade eden Sucuoğlu, acil servislerin yenilenmesi için de çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Hastaların ilaç teminlerinde ve insülin reçetelerinin yazılmasına kolaylıklar sağlandığını kaydeden Sucuoğlu, doktor ve hemşire eksikliğinin az da olsa giderildiğini anlattı.

Organ bağışçıları için kimlik oluşturmak üzere gerekli çalışmalar başlatıldığını söyleyen Sucuoğlu, Organ Bağışı Birimi oluşturulduğunu ve Organ Bağışı Otomasyon Projesi hazırlandığını dile getirdi.

Sucuoğlu, yeniden hizmet vermeye başlayan Tren Yolu Polikliniği’nin 23.00’e kadar açık olması için planlamalar yapıldığını, böylece acil servislerdeki yığılmayı azaltmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Sucuoğlu, göreve gelişinin 100’üncü günü dolayısıyla, bu sürede yaptığı icraatları basın toplantısıyla anlattı. Toplantıda Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran ve bakanlık yetkilileri de hazır bulundu.

Hayata geçirilen icraatlarda, bakanlıkta daha önce görev yapmış ekiplerin payı olduğuna işaret eden Sucuoğlu, yaptıkları icraatlarda hükümetin de arkalarında olduğunu kaydetti.

“HASTA ODALARININ YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI”

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin klima sisteminin yenilendiğini aktaran Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi hasta odalarının yenilenmesi çalışmaları başlatıldığını dile getirdi.

Sucuoğlu şunları kaydetti:

“Sağlık Bakanlığı’nın girişimiyle hastanelerimizin yenilenmesi kapsamında, hastane odalarını düzenlenme komitesi oluşturulmuştur. Oluşturulan komitede, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun kızı Meltem Nalbantoğlu ve Başhekim Yardımcısı Dr. Bülent Dizdarlı bulunmakta olup, özel sektör-devlet işbirliğinde ve gönüllü vatandaşlar ve firmalardan katkı alınarak imece usulü ile hastanede konaklama hizmetleri konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi için hasta odalarının yenilenmesi planlanmıştır.

Bu doğrultuda ilk olarak Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Servisi ve Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’nde bulunan bazı hasta odaları yenilenmiştir. 6-8 ay içerisinde tüm odaların yenilenmesi hedeflenmektedir”

Sucuoğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde 10 yıldan beri sorun teşkil eden tarihi geçmiş ilaçların, bu amaçla oluşturulan kurul tarafından 14 Temmuz’da imha edildiğini kaydetti.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi su tesisatının yenilenmesi için çalışma başlatıldığını dile getiren Sucuoğlu, bir yıldan uzun süredir Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin sıcak ve zaman zaman soğuk su tesisatının çalışmadığını anlattı. Sucuoğlu, bu çalışmaların Ekim 2016’da bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

“ACİL SERVİSLER YENİLENİYOR”

Hastanelerin acil servislerinin yenilenmesi için çalışma başlatıldığını anlatan Sucuoğlu, “Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi yenilenmiştir. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisinin bir kısmı yenilenmiştir. Yenilenme devam edilmektedir” dedi.

112 Ambulans ağının modernizasyonu çalışmalarından da bahseden Sucuoğlu 112 Komuta Kontrol Merkezi’ne kurulan telsiz sistemi ile hastalara, ambulansların takibiyle daha hızlı ulaşım sağlandığını söyledi.

“YENİ TRAFO İÇİN İHALEYE ÇIKILDI”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde son 15 yıldır trafo sorunlarının yarattığı düşük voltaj dolayısıyla klima ve elektrikli aletlerin randımanlı çalışmadığını anlatan Sucuoğlu, bu sorunu ortadan kaldırmak adına yeni trafo için ihaleye çıkıldığını dile getirdi.

Sucuoğlu, şöyle devam etti:

“Söz konusu ihale tamamlanmış olup, 15 Ağustos’a kadar çalışmalar sonlandırılacaktır. Sorunun çözümü ile birlikte hastanedeki elektrik sistemiyle bağlantılı tüm klima ve aletler düzenli olarak çalışacak. Son 3 ay içerisinde üç kez yanan merkezi klima kartlarının Hollanda’dan getirilmesiyle sistem devreye konuldu. Yedek kartlar ise kısa süre içerisinde Bakanlığımıza ulaştırılacak”

“NALBANTOĞLU DEVLET HASTANESİ ASANSÖRLERİ YENİLENDİ”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde hem hasta, hem de personel kullanımında bulunan ve sürekli arızalanarak işlerin aksamasına sebebiyet veren asansörler yenilendiğini dile getiren Sucuoğlu, Kardiyo Vasküler Cerrahi Servisi’nin yenilenmesi için de çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Sucuoğlu, Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ne ameliyathanede kullanılmak üzere yeni anestezi cihazı alındığını da sözlerine ekledi.

“İLAÇ TEMİNİ VE İNSÜLİN REÇETESİ YAZILMASINDA KOLAYLIK SAĞLANDI”

Hastaların ilaç temini ve insülin reçetelerinin yazılmasına kolaylıklar sağlandığını anlatan Sucuoğlu, şunları kaydetti:

“Kronik hastalıkları olan ve sürekli ilaç kullanmak durumunda olan vatandaşların ilaç teminini rahatlatmak amacıyla 6 aylık ilaçlarını tek reçeteyle almaları sağlandı. Hastalara tek reçeteyle 2 aylık ilaçları verilecek; geri kalan 4 aylık ilaçlar ikişer ay arayla reçete yazdırılmadan direkt olarak hastane eczanesinden verilebilecek.

Diyabetli hastaların daha iyi hizmet almaları ve hastane koridorlarında reçete yazdırmak için uzun kuyruklarda beklemelerinin önüne geçilmesi amacıyla, Serbest Çalışan Hekimlerin de insülin reçetesi yazmalarına ve insülin ilaçlarının bakanlığımıza bağlı hastane eczanelerden temin edilmesine imkan sağlandı”

Sucuoğlu, geçtiğimiz 100 gün içerisinde Lefke bölgesine 112 Hızır Hizmeti de götürdüklerini ifade etti.

“GIDA DENETİMİ HIZLANDIRILDI”

Halkın sağlıklı ve güvenli gıda tüketebilmesi için, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürlüğü tarafından gıda denetimlerinin sıklaştırıldığını anlatan Sucuoğlu, belediyelerin gıda güvenliği denetim ekiplerine, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi gıda mühendisleri tarafından  ‘Gıda Güvenliği Eğitim Seminerleri’ verilmeye başlandığını dile getirdi.

Sucuoğlu, bu kapsamda Dikmen Belediyesi, Alsancak Belediyesi ve Lapta Belediyesi personelinin eğitimlerinin tamamlandığını, katılımcılara sertifikalarının verildiğini ve tüm belediyelere “Gıda Güvenliği Eğitim Semineri” verileceğini anlattı.

Bakan Sucuoğlu şöyle devam etti:

“Halkımızın sağlıklı su içebilmesi için ambalajlı su satışı yapan içme suyu işletmeleri kayıt altına alınmaya başlandı. Mayıs 2016 tarihinde başlatılan çalışmalar, 31 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek. 31 Aralık 2016 tarihine kadar kayıt yaptırmayan işletmelere üretim izni verilmeyecek. Ayrıca Mayıs 2016 tarihinden itibaren, yoğun ve düzenli şekilde denetimler sürdürülmekte”

“LABORATUAR CİHAZLARI YENİLENDİ... OTOMASYONA GEÇİLDİ”

Yüz gün içerisinde, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi’ne bağlı 5 hastanede, hastaların tahlillerinin yapıldığı laboratuarlara yeni, hızlı ve güvenilir sonuç veren cihazlar alındığını anlatan Sucuoğlu cihazların tümünün otomasyona bağlı olarak çalışacağını söyledi.

Sucuoğlu şöyle devam etti:

“Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı 19 sağlık merkezinin yıllardır çözülemeyen internet bağlantı sorunlarının giderilmesi ve otomasyon bağlantılarının sağlanması amacıyla, gerekli bakanlıklarla görüşülüp, sorunlar çözülmeye başlandı. Bağlantı sorunları çözüldükten sonra 19 sağlık merkezimiz de otomasyon sistemine dâhil edilecek.

Tren Yolu Polikliniği’nin yeniden hizmete girmesiyle birlikte buradaki tüm altyapı bağlantıları tamamlanmış ve poliklinikte verilecek tüm hizmetlerin otomasyon sistemine dâhil edilmesi amacıyla gerekli eğitimlere başlanmıştır.”

“SGK’LI HASTA KABULÜNE BAŞLANMASI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR”

Türkiye’nin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile imzalanan protokol doğrultusunda SGK’lı hasta kabulüne başlanabilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını anlatan Sucuoğlu, otomasyon sisteminde yapılacak düzenlemeler konusunda ilgili firmayla görüşüldüğünü belirtti.

Sucuoğlu, Kamu-Net’le de gerekli çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti.

“YDÜ HASTANESİ İLE PROTOKOLLLER İMZALANDI”

Faiz Sucuoğlu, Sağlık Kurulu tarafından Türkiye’ye sevk edilen hasta ve refakatçilerin karşı karşıya kaldıkları maddi ve ulaşım sıkıntılarının aşılması için Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile Pet-CT Protokolü imzalandığını dile getirdi.

Sucuoğlu, bakanlığa bağlı Onkoloji Hastanesi tam olarak faaliyete geçene kadar, kemoterapi tedavilerinin, kişinin talep etmesi halinde, sadece ilaçların bakanlık tarafından temin edileceği şekilde YDÜ Hastanesi’nde yapılabilmesi için Kemoterapi Protokolü ve Genel Teşhis ve Tedavi Hizmetleri Protokolü imzalandığını kaydetti.

“RADYASYON ONKOLOJİ BİRİMİ HİZMETE GİRDİ”

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kampusu içerisinde inşa edilen ancak henüz hizmete girmeyen Onkoloji Hastanesi’nin Radyasyon Onkoloji Birimi’nin hizmete açıldığını dile getiren Sucuoğlu şöyle devam etti:

“Radyasyon Onkoloji Birimi’nde bir yılda yaklaşık 600-800 hasta tedavi edilecek ve yıllık 8 milyon dolar tasarruf edilecek. Onkoloji Hastanesi’nin tamamlanmasında son aşamaya gelinmiş olup, Ağustos sonu, Eylül başı hizmete girmesi planlanmakta”

“ÇOCUK PSİKİYATRİSİ POLİKLİNİĞİ AÇILDI”

Faiz Sucuoğlu, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde, çocuk hastalara daha iyi hizmet verilmesi amacıyla Çocuk Psikiyatrisi Polikliniği açıldığını dile getirdi.

Gazimağusa Devlet Hastanesi çevresine peyzaj düzenlemesi yapıldığını anlatan Sucuoğlu, KKTCELL sponsorluğu ve Gazimağusa Belediyesi ile işbirliği içinde engelsiz çocuk parkı yapıldığını ve parkın bu ay hizmete sunulacağını anlattı.

Sucuoğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne ek otopark yapılması için gerekli projenin hazırlatıldığını dile getirdi.

“DOKTOR VE HEMŞİRE İHTİYACI KISMEN GİDERİLDİ”

Sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi için hekim eksikliklerinin tespit edilerek, T.C. Sağlık Bakanlığı yardımıyla 8 uzman hekimin geçici süreyle KKTC’de görevlendirildiğini anlatan Sucuoğlu, KKTC özel hastanelerinden farklı uzmanlık dallarından 4 uzman hekimden hizmet alımı yapıldığını belirtti.

Sucuoğlu şöyle devam etti:

“6 uzman hekim için de hizmet alımı işlemleri devam etmekte. 17 uzman hekim de sözleşmeli statüde istihdam edilerek, eksik doktor ihtiyacı kısmen giderildi. Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından gerçekleştirilen sınav sonucunda 37 hemşire istihdam edilme aşamasında olup, tüm bunlara ek olarak 62 hemşire alımı için de istihdam yetkisi istendi”

2010 yılından sonra işe giren doktor ve hemşirelerin özlük haklarını iyileştirmek için çalışma yürüttüklerini dile getiren Sucuoğlu, bu yolla doktorların devlet hastanelerinde çalışmasını teşvik etmek istediklerini anlattı.

“DOĞRU VE GÜVENLİ İHALE YÖNTEMİ OLUŞTURULDU”

Cihaz alımları ve ihalelerinin ciddiyetle, herhangi bir şaibeye mahal vermeksizin, daha düzenli ve güvenli yürütülebilmesi için teknik komite oluşturulduğunu anlatan Sucuoğlu, söz konusu komitede, bakanlık yetkilileri, teknik elemanlar, ihaleye çıkılacak konunun klinik şefi ve bakanlıkça belirlenecek iki doktorun görev yapacağını kaydetti.

“YENİ HASTANELER YAPILACAK”

Lefkoşa’da inşa edilecek yeni devlet hastanesinin arazisinin tam olarak bakanlık kontrol ve yönetimine girdiğini dile getiren Sucuoğlu, bu hastane için Türkiye Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde, yerinde tespit ve inceleme yapıldığını ve proje hakkında çalışmaların başlatıldığını ifade etti.

Yeni yapılacak Güzelyurt hastanesinin zemin etüdünün tamamlandığını ve hudut ölçümlerinin yapıldığını anlatan Sucuoğlu, Planlama ve İnşaat Dairesi’nce projelerin tamamlanmasından sonra 2016 yılı sonu itibariyle ihaleye çıkılması ve temel atılmasının hedeflendiğini kaydetti.

“ONKOLOJİ HASTANESİ’NİN AÇILIŞI AĞUSTOS SONU”

Sucuoğlu kanser hastalarına gelişen tıbbi teknoloji doğrultusunda ve modern bir şekilde hizmet verilmesi amacıyla Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kampusu içerisinde inşa edilen Onkoloji Hastanesi’nin bu ayın son haftası açılmasının planlandığını dile getirdi.

“ADA HOSPİTAL MAHKEME SÜRECİ SONUNA KADAR KAPATILDI”

Faiz Sucuoğlu, Özel Sağlık Hizmetleri Kurulu kararıyla yasa dışı kürtaj olayları nedeniyle kapatılan Ada Hospital’in, mahkeme süresi tamamlanıncaya kadar kapalı kalacağını belirtti.

Sucuoğlu, İnsan Hücre, Doku, Organ Nakli ve Tüp Bebek Merkezleri Denetleme Kurulu oluşturulduğunu ve denetlemelerin planlandığını kaydetti.

“ORGAN BAĞIŞI BİRİMİ OLUŞTURULDU”

Organ bağışçıları için kimlik oluşturmak üzere gerekli çalışmalar başlatıldığını dile getiren Sucuoğlu, Organ Bağışı Birimi oluşturulduğunu ve Organ Bağışı Otomasyon Projesi hazırlandığını belirtti.

Son 3 ay içerisinde ölümü gerçekleşen 4 hastadan 1 kalp, 8 böbrek, 1 karaciğer, 1 kornea alındığını kaydeden Sucuoğlu, “Böbrek nakli ülkemizde, diğer organların nakli ise Türkiye’de yapılmıştır. Kadavradan alınan böbrekler 2 hemodiyaliz hastasına nakledilerek, kadavradan ilk organ nakli gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

“TARİHİ TREN YOLU POLİKLİNİĞİ HİZMETE AÇILDI”

Lefkoşa’da merkezi konumunda olması nedeniyle Surlariçi, Kaymaklı, Yenişehir, Kızılbaş ve otobüs terminalini kullanan vatandaşlar için yararlı olacağı düşünülerek Tren Yolu Polikliniği’nin hizmete açıldığını anlatan Sucuoğlu, buradaki teçhizat eksiklikleri giderildiğini söyledi.

2008 yılından bu yana yalnızca diş polikliniği hizmetleri veren Tren Yolu Polikliniği’nde bugün 2 diş hekiminin yanısıra haftanın 5 günü iç hastalıkları uzmanı, çocuk hastalıkları uzmanı, kadın hastalıkları ve doğum uzmanının hizmet vermeye başladığını dile getirdi.

“Böylelikle, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki poliklinik yükünün azaltılarak, Lefkoşa halkının hekime ve ilaca kolay ulaşması sağlandı” diyen Sucuoğlu bu polikliniğin 23.00’e kadar hizmet verebilmesi için de planlamaların yapıldığını ve bu yolla acildeki yığılmanın hafifletilebileceğini anlattı.

Yeni Erenköy Sağlık Ocağı binasının da tamamlandığını anlatan Sucuoğlu, Sağlık Ocağı’nın bir an önce bölge halkının hizmetine sunulması amacıyla gerekli çalışmalar başlatıldığını kaydetti.

“TEMEL GIDA ANALİZLERİ YAPILMAYA BAŞLANDI”

Pestisit Kalıntı Analizleri Şubesi’nde süt, zeytinyağı ve bal numunelerinde pestisit kalıntısı analizlerinde kullanılacak GPC cihazının devreye konulduğunu kaydeden Sucuoğlu, Adli Kimya Fen Şubesi’nde vücut sıvılarında çalışılan uyuşturucu parametrelerinin de arttırıldığını söyledi.

Bakanlığa bağlı tüm hastanelerin sıvı ve gaz oksijen ve azot protoksit gaz ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 5 yıllık süre için ihaleye çıkıldığını kaydeden Sucuoğlu, bu sürede ortopedi ve beyin cerrahisi malzemeleri temini, iki adet EEG cihazı temini , iki adet hasta liftli minibüs ile üç adet hasta minibüsü ihalesi ve göz katarakt ameliyatı malzemeleri temini ihalelerinin de sonuçlandığını belirtti.

HAZIRLANMASI GEREKEN YASALAR...

Sağlık sisteminin en iyi şekilde idame ettirilebilmesi için teknik kurul ve teknik komite toplantılarının ilgili tüm sendika ve kurul üyeleriyle birlikte devam ettirildiğini anlatan Sucuoğlu hazırlanması gereken yasa ve tüzükleri şöyle sıraladı:

“Kamu Sağlık Çalışanları Değişiklik Yasa Tasarısı (Doktorların özlük hakları dâhil); 44/2008 Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası’nın revize edilmesi; Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile bu Tasarı uyarınca hazırlanması gereken Tüzükler; Sosyal Sigorta kapsamında olan ile Sosyal Sigorta Kapsamında olmayan hizmetlerin genişletilmesi amacı ile hazırlanacak Tüzükler; Hasta Hakları Yasa Tasarısı ile bu Tasarı uyarınca hazırlanacak Tüzükler; Hasta Hakları Yasa Tasarısı ile bu Tasarı uyarınca hazırlanması gereken ikincil mevzuat; Döner Sermaye Yasa Tasarısı ile bu Tasarı uyarınca hazırlanması gereken ikincil mevzuat; Genel Sağlık Sigortası Dairesi (Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı; Genel Sağlık Sigortası Yasası uyarınca değiştirilmesi gereken Sosyal Sigortalar Yasası, Sosyal Güvenlik Yasası, Yataklı Tedavi Kurumları Yasası gibi Yasalarda paralel değişikliklerin yapılması; Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı; (Teknik Kurul); Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı;  57/2014 İnsan Hücre, Doku ve Organ Nakli Yasası ile bu Yasa uyarınca yapılan veya yapılması gereken Doku Tüzüğü; 37/2012 Özel Hastane, Özel Dal Hastanesi, Özel Klinik ve Özel Muayenehaneler (Denetim) Yasası ile bu Yasa uyarınca yapılan veya yapılması gereken 14 Tüzük; Sağlık Kurumları Tüzüğü”

İKİNCİ 100 GÜNDE HEDEFLENENLER...

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, 2’inci 100 günde gerçekleştirilmesi hedeflenen işleri ise şöyle sıraladı:

“Geçitkale, Çamlıbel, Sağlık ocakları ile Trenyolu Polikliniği’ne jeneratör alımı; Onkoloji Hastanesi’ne köprü yapımı; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi mevcut park yerlerinin (hastane önü, yeni onkoloji binası tarafı) yeniden düzenlenmesi; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi içerisinden geçen derenin düzenlenmesi; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne 3 yeni acil asansör yapılması; Lefke Cengiz Topel Hastanesi tadilatı ve çevre düzenlemesi; tüm sağlık ocakları bakım ve tamiratı; tam randevu sisteminin daha etkin çalıştırılması; Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi çevre düzenlemesi; Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tadilatı ve çevre düzenlemesinin yapılması; tüm hastane ve sağlık ocaklarında tam otomasyona geçilmesi; Bafra Turizm Bölgesi ve çevresine hitap eden Yeni Sağlık Merkezi’yle ilgili ihaleye çıkılması; Girne Eski Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı ve özel sektör işbirliğinde tadil edilerek kullanılması; Trenyolu Polikliniği’nde eksik branşların tamamlanması ve 3.30 – 23.00 saatleri arasında görevli doktorların hizmet vermeye başlaması;  Trenyolu Polikliniğinde 112 Hızır Servis oluşturulması”.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler