• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!
Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Sn. Ayşegül Baybars, Gece Kulübü yöneticileri size ateş püskürüyor. Göz, gez, arpacık hesapları ile sizi target yapıp hesap temizleme uğraşı içerisine girme planları yapıyor. 30 senedir biz bu işi yapıyoruz ama 30 sene sonra Ayşegül Hanım geldi ve sabıkamız var diyerek ekmeğimize kan doğradı, gerekirse yasal yollardan hesap soracağız diyorlar. Sn. Bakan, hesap görmek, hesap tutmaktan zordur. Hele hele Adalet ablanın yoğun bakımda olduğu bizim memlekette, hesap işleri kaplumbağa hızında gider. Ancak, bu insanlara önce verilen ve aldıkları izin sonrasında borçlanıp, hatırı sayılır bir miktar parayı yatırdıktan sonra izniniz iptal oldu demekte sanırım doğru olmaz. Ayşegül Hanım, geçmişe dönmek başkabirşey, geçmişi silmek sanırım başkabirşeydir.Su zamanın içinden bir kere aktı mı, o suyun Yolumümkün değil değişmez. Veya değiştirilemez.

**

Sn. Ali MahşekerÜlkede faaliyet gösteren bazı gece kulüpleri ile sahibi bulunduğunuz gece kulübünün sabıkanız var gerekçesi ile haber verilmeden izinlerinin durdurulduğunu dile getirdiniz.UBP adına 20 yıl önce CTP binasından afiş söktüğünüzü ve bunun karşılığında afiş hırsızlığı olarak bu durum sabıkanıza işlendiğini, hâlbuki ayni işi CTP’li olarak UBP afişlerini söken bir Savcının da yaptığını belirttiniz. Sizin işletme izninizin iptal edilirken, bazı kişilere ceza verilmediğini dile getirdiniz. Ayrıca, Ayşegül Baybars’ın yüreği söylerse, bazı eski bakan ve siyasilerin de gece kulüplerini de kapatabilirse kapatsın dediniz.Sevgili Ali, birileri, sizin Lefkoşa’da hisar üstünde büyüdüğünüzü ve tek pirili için hisarı yaktığınızı, Neron’un Roma’yı yaktığı gibi anasını satayım diyerek o pirili için değil bakanlığı KKTC’yi bile yakacağınızı herhalde bilmiyor..

**

Sn. Cemal Özyiğit, ortaklarınızın size attığı Meclis Başkanlığı çalımı sonrasında belinizin iki yerinde bel kayması meydana geldiğini öğrendik. Oluşan bel fıtığının ağrısını dindirmek için belinize sardığınız Angolemli marka sargının zaman aşımına uğraması ve elastikiyetini kaybetmesi nedeniyle ağrılarınızın yeniden nüksettiğini öğrendik. Cemal hocam, rahmetli babam, düşmanın attığı kazık ne kadar büyük olursa olsun insanı fazla acıtmaz. Ancakdostun attığı kazık parmak kadar bile olsa fena acıtır derdi. Haaa bu arada adaylığınızı açıkladıktan sonra papatya çiçekleri sanki yok oldu. Birileri hepsini satın alıp dağıtmış. Millet papatya yapraklarını bir bir keserken seviyor mu? Sevmiyormu sözlerinden çok verelim mi? vermeyelim mi falı oynuyormuş. Son yaprağı doğrusu bende merak ediyorum.

**

Sn. Hüseyin Angolemli, Meclis Başkanlığı’na ilişkin tüzük değişikliği içeren Yasa Önerisi’ne ilişkin Başsavcılık görüşü Cumhuriyet Meclisi’ne ulaştı.TDP’nin bu konudaki ısrarı, HP Milletvekili’nin önerisine karşın Başsavcılık’tan gelen görüşün olumsuz olduğu ve savcılığın ayni noktada durduğunu öğrendik. CTP ve Hükümet ortaklarının size verilen söz sonrasında ne yapacağı merak konusu oldu. TDP ortağı olduğu hükümette bundan sonra ne yapar, tamam mı? Yoksa devam mı? der. Sn. Angolemli bence bundan sonra TDP yola devam der. Baldız bazıları şerbet ise koltuk da bazıları için baldan tatlıdır. Ve atılan kazık sonrasında iş ceza kesmeye geldiyse birileri hakiminde, Savcının da sen olacağını bilmesi gerekir.

**

Sn. Mehmet Bicen, patatesi üreticileri kooperatifi yönetim Kurulu üyesi olarak yaptığınız açıklamada, TÜK ambarlarından aracısız olarak patates satışlarına başlayacağınızı duyurdunuz. Aracılı olarak 9,5 TL fiyat ile satılan patatesin aracısız olarak 3,5 TL’ye satılacağını ifade ettiniz. Sn. Bicen sadece bu durum bile aracıların birilerinin torpili ile ne kadar kar ettiklerini böylelikle görmüş olduk. Halkın anasına tambura babasına da döblek çaldıran bu efendilere hükümetin neden dur demediğini de doğrusu merak ettik. Mehmet gardaş, bugüne kadar hükümetin guduru ve laşga yaptığı işler su görmüş şeker gibi sellos etti. Gardaş, bugüne kadar hayat size hiçyeşil ışık yakmadı. Ancak sizde inadına,kırmızıda hiç durmadınız.

**

Sn. Murat Gezici,UBP Kurultayında yarışacak 4 aday ile ilgili olarak gerçekleştirdiğiniz anket çeşitli yorumların yapılmasına neden oldu. Bazı gazeteciler hangi adaydan ne kadar para aldığınızı sorarken, bir grup vatandaşta sizin anketlerin doğruluk oranının yüksek olduğunu dile getirdi. Kısacası galiba ne İsa’ya nede Musa’ya yaranabildiniz. Sn. Gezici,kurultay öncesinde 4 adayın da kalbi zaten heyecan ile atıyor. Marifet o kalplerin ritimlerini değiştirebilmek. Eh sanırım sizde bunu fazlası ile yaptınız ve şimdi o kalpler delicesine atmaya başladı.  Yalnız dikkat edin, bu alemde en mühim şey adaletin, terazisini doğru tutmaktır.

**

Sn. Aytaç Çaluda, Mecliste dokunulmazlığınızın kaldırılması için verdiğiniz evet oyu karizmanızı ve inandırıcılığınızı yükseltti. Sonrasında bazı televizyon kanallarında yaptığınız açıklamada, birçok kurumda meydana gelen ham hum şorolop ile ilgili iddialarınız da gündemde büyük sessizliğe neden oldu. Sükût altındır diye düşünenler eğil de gülle geçsin moduna geçti. Sn. Çaluda, siyaset hayatında ve meclisteki dostlarınızın birçoğu Brütüs olmuş. Sizi Sezar sanıp, bıçağı arkadan iki küreğinizin arasına saplayıverdiler. Sn. Vekil, dostunuzu yanınıza da alsanız, karşınıza da alsanız, o seni vuracak bir pozisyonu her zaman bulur.

**

Sh. Alpay Durduran, YKP Parti Meclisi üyesi olarak partiniz adına yaptığınız açıklamada,devlet çarkının yolsuzluk ve suiistimallere karşı bir işe yaramadığını, araştırma aşamasına gelindiğinde ise önünün tıkandığını belirttiniz. Yargı ve polis dışında da engellemeler olduğu söz konusu ise bunun sorumlusu hükümettir dediniz. Ham hum şorolopu götüren bazı siyasetçiler. Deveyi avurdu ile mideye indirenler yine onlar. İlahi Alpay bey, kibarlığı sahibine bırak ve dobra dobra konuş. Bizleri kadınlar doğurdu bağıra bağıra, ama bizleri bunlar öldüreceklerhamhumları görüp sinir oldukça bağırta bağırta de da korkma.

**

Sn. Halil Kansu, Sn. Muhammet Kansu,Alayköy’de kaçak bir inşaat mühürlendikten sonra mühüre rağmen orada çalıştığınız tespit edildi. Kaymakamlık tarafından mühürlenen bu inşaatın mührünü kırarak inşaata devam etmeniz polisi harekete geçirerek tutuklanmanıza neden oldu. Hacı amca be çocuklar, çalışma izni ile bulunduğunuz bu Ada’da sırf birilerini memnun etmek için ne diye böylesi olaylara karışırsınız. Onlar için kendinizi ne diye ateşin içerisine atarsınız dedi.

**

Sn. Cafer Gürcaferhükümetin Müteahhitleri ödemelerinde büyük sıkıntı var. Evimize Ekmek götüremiyoruz. Bu zor dönemdehükümetimiz ile aramızdaki hassas dengeyi korumak istedik. Bu nedenle Hükümete fazla yüklenmek istemedik.Ancak herhangi bir gelişme olmadı ve Cuma günü eylem olacak. Bu sürede en az  bir tane iki tane ödemenin olmasını beklerdik tek bir tane bile olmadı dediniz. Ve bu nedenle hem Başbakanlık hemde Maliye Bakanlığının önüne arabalarımızı park edip eylem yapacağız ifadesinde bulundunuz. Sn. Gürcafer, penguenin de tavuğun da kanatları vardır. Ancak ikisi de uçamıyor. Birisi yüzerken Kuzey Kutbunun tertemiz sularında, diğeri gagası ile eşelenir çöp yığınlarında. Vallahi bizimlerin penguen mi yoksa tavuk mu olduğunun açıklamasını size bırakıyorum.

**

Sn. Hasan Karlıtaş, KKTC Cittaslow Koordinatörü olarak yaptığınız açıklamada Tohumculuk yasasına karşıyız. Arpa tohumlarını koruma ve geleceğe taşınması ile ilgili çalışmalar var. Tek kullanımlık olmayan tohumlar, insan sağlığına aykırı değil. Ama tek kullanımlık tohumlar öyle değil. Yasa aceleye geldi. Tam tartışılmadı. Ortak imza ile mecliste tekrar görüşülmesi kararı aldık. Fasulye, börülce, karpuz ve kavunda patentleşme ticari bir kaygı getirir. Tüccarın eline bunu verirseniz bu ticari arenada tek elde kalır. Avrupa’da bu tür tohumlar özgürce bırakılır ve paten altına alınmaz. Ticari kaygı olmasın. Gıda güvenliği olsun yeter dediniz. Da, siz bunları dile getirirken bizi yönettiğini zannedenler bunu bilmiyor mu? Biliyorsa birilerinin cebine mi çalışırlar? Sn. Karlıtaş, bu ülkede helva yapmak için unun iyisi, irmiğin alası, şekerin güzeli var. Ama nedense bu helvayı yapacak usta yok. Helva ya cıvık olur. Yada dibi tutar. Aynen tohum helvasında olduğu gibi  ‘Ölü helvasına’ dönüşür.

**

Fıkra

 

Donumu bile çekemiyorum

 

Temel 4 katli bir apartmanda oturuyormuş. Apartmanın sifonlarıyla ilgili tesisatında bir sorun varmış ve bütün dairelerin sifonları bozukmuş. Yönetici yaptırmış sifonları ve apartman sakinlerinin sifonlarından memnun olup olmadığını sormaya gitmiş. 1. kata giden yönetici sormuş Sifonunuzdan memnun musunuz? Adam cevap vermiş Evet çok memnunum, her çektiğimde pop müzik çalıyor demiş.
Yönetici 2. kata çıkmış ve sormuş Sifonunuzdan memnun musunuz?". Adam cevaplamış
Evet çok memnunum her çektiğimde Türk sanat müziği çalıyor demiş Yönetici 3. kata çıkmış ve ayni soruyu ona da sormuş. Cevap vermiş adam Evet çok memnunum her çektiğimde Rock müzik çalıyor"
demiş.Yönetici, Temel'in oturduğu daireye çıkmış ve sormuş.
Sifonunuzdan memnun musunuz?" Temel "Hayır" demiş. Yönetici sormuş "Neden efendim yapılmadı mı sifonunuz?" demiş.
- Yapıldı yapılmasına da, her çektiğimde İstiklal Marşı çalıyor,
donu mu bile çekemiyorum.

**

Günün Sözü

Bak dostum!.

Körden değil, nankörden,

Yüzsüzden değil

İki yüzlüden,

Tipi bozuktan değil

Sütü bozuktan

‘KORKACAKSIN’

**

Günün fotosu

gunun-fotosu-097.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler