• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!
Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Sn. Mustafa Akıncı, Türkiye’nin yeni yapılan Hava Alanının açılışı esnasında edilen dua esnasında ellerinizi gökyüzüne açarak dua etmediniz diye bazı kişiler sizi eleştiriyor. Din ile duanın ila velakin el açarak bangır bangır bağırmak suretiyle yapılmayacağını bilmezden gelen bazı şahsiyetler işi başka taraflara çekmek istedi. Vay efendim neden ellerinizi açmadınız. Neden duayı bangır bangır yapmadınız diye ortalığı velveleye verdiler. Graso ve yağdanlıkları ile Paslanan kapıları açıp bir yerlere kapak atmayı düşünenler, seslerini bir yerlere duyurmak gayreti içerisine düştü. Sn. Akıncı, edepten yoksun insan, susuz dere gibidir. Boştur. İnanın bazı kişileri anlamak zordur.Bazıları uzaktan mı insandır, yoksa insanlığa mı çok uzaktır çok bilinmeyenli denklem gibi çözemedim.

**

Sn. Tufan Erhürman, 4’lü koalisyon hükümetinin nasıl bir hükümet olduğunu inanın hala daha çözemedik. Gücünüzü bankalar ve tüccara karşı göstereceğinize, ülkenin en zayıf halkası olarak gördüğünüz emeklilere gösteriyorsunuz. Maliye Bakanı çıkıp %4 kesinti yapacağız. 3 aylık Hayat pahalılığını ödemeyeceğiz derken siz Başbakan olarak %6 kesinti yapacağız diyorsunuz. Uyuşturucunun kol gezdiği, Mafya çetelerinin kol gezdiği,  uyuşturucu satıcılarının birdir bir oynadığı, hırsızların saklambaç, dolandırıcıların körebe oynadığı Afrodit’in adasında, elinize göre bulduğunuz emeklileri, çocuğu döv da büyükler korksun mantığı ile dövmenizi anlamakta zorlanıyoruz.  Adalet dediniz, Adalet ablayı öldürdünüz. Vicdandan söz ederken, Vicdan abla beyin kanamasından Noroloji bölümün özel odasında yatıyor. Adil bir düzen derken aman Adil amcaya görünmeyin. Onu da sinirden hasta ettiniz. Kalp krizi geçirdi yoğun bakımda yatıyor.

**

Sn. Resmiye Eroğlu CanaltayUBP Genel Sekreteri olmak için kolları sıvadığınızı öğrendik. Babanız Derviş Eroğlu’nun evinde yapılan toplantıda, Ersin Tatar’ın lehine Hüseyin Özgürgün’ün çekilme anlaşmasının içerisinde sizin de genel sekreter olmanız varmı diye merak eder oldum. Tabi bir senelik Milletvekili olmanız nedeniyle, UBP Başkan adayı çıkmanız doğu olmazdı. Bu nedenle önce genel sekreterlik sonra başkanlık diye düşünülmüş de olabilir.  Ancak 4-5 sene sonra sanırım babanız çizmeleri giydikten sonra, parti başkanlık koltuğu hayalleri de görebilirsiniz. Aman böyle bir hayaliniz varsa, Çayı veya kahveyi masada fazla bekletmeyin. Soğur. Hemen açıklayın ve babanızın çizmeleri giyerek 2-3 sene sonrası için hazırlanmasını sağlayın.  Buzdan mamül hayallerinizi sokakta çok bekletirseniz yağmur yağınca yok olur.

**

Sn. Hasan Taçoy, UBP Genel Sekreterlik adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Rakibinizin Resmiye Eroğlu Canaltay olduğunu öğrendik. Rakibiniz kendisi değil ama babası ile birlikte dişli bir rakip. Ancak genel sekreterlik yarışında, Sn. Eroğlu’nun evinde varıldığı öne sürülen mutabakat çerçevesinde o dişlerin Resmiye hanım ile yapacağınız yarışta size gösterilmeyeceği dile getiriliyor. Bir başka deyişle, bırakın bu defa Hasan Taçoy genel sekreter olsun denildiği öne sürülüyor. Tabi bonus reklamı içinde Resmiye hanımın isminin öne sürüldüğü ve onun isminin duyurularak reklamının yapıldığı belirtiliyor. Ne diyelim UBP Genel Sekreterliği yılların deneyimli siyasetçisi Hasan Taçoy’a yakışır mı diyelim? Sn.Taçoybütün siyasiler “orijinal” olarak doğarlar. Ancak birçoğu; “kopya” olarak siyaset sahnesinde ölür. Bakıyoruz hala daha orijinalliğinizi kaybetmeden kopyalara örnek oluyorsunuz.

**

Sn. Muhasebe Memuru, hükümeti idare ederken, dövizin her yükselişi sonrasında, elinde kırmızı kalem,sürekli  etiket değiştirmek suretiyle fiyatları Atmosfer katmanından, Stratosfer katmanına çıkartmıştın. Şimdi hükümeti idare eden Muhasebe Memuru olarak, döviz, aşağı doğru düşen uçak gibi pike yaparken,  parmaklarını mı kırdın? Yoksa parmaklarına kramp mı girdi? Bir türlü parmaklar oynamıyor. El kımıldamıyor. Bir zahmet o parmakları özellikle akaryakıtta kımıldatsan ve biraz nefes aldırtsan diyorum. Vallahi Muhasebe Memuru olmak yerine keşke Kaptan olsaydın. Bu dümen çevirme kabiliyetinle vallahi harcanıyorsun.

**

Sn. Dursun Oğuz, UBP Genel Sekreterliği ile ilgili olarak, Resmiye Canaltay ile Hasan Taçoy’un isimleri geçiyor. Beni bilenler bir itirafı dile getirirken kesinlikle yağcılık yapmayacağımı bilirler. Bu nedenle şimdi yapacağım İtirafı da yağcılık ve graso olarak kimse algılamasın. Sn. Oğuz, itiraf etmeliyim ki, UBP Genel Sekreteri olarak, dik duruşunuz. Kimseye eyvallah dememeniz ve haklıya haklı, haksıza haksız demeniz ile takdir topladınız. UBP, bugüne kadar sizin gibi genel sekreteri itiraf etmeliyim ki çok az gördü.  Sizin kendi gönlünüzce genel sekreter adayı olmamanız parti saflarını karıştırmaz. Ama bir zorlama olması halinde özellikle Türkiye Kökenlilerin canını sıkar. Ve bu can sıkısı giderek büyürse parti içerisinde dalgalanmalar olur. Sn. Oğuz, zirvede Kartallarda, yılanlarda bulunur. Mühim olan oraya süzülerek mi? Yoksa sürünerek mi çıktığınızdır. Siz o süzülerek çıkanlar arasındasınız.

**

Sn. Servet Bozlar, Lefkoşa’da Abdi Çavuş Sokakta, 30.10.2018 tarihinde, saat 15:30 sıralarında,  tasarrufunda bulundurduğu bıçağı, hakkında ileri geri konuştuğun gerekçesi ile Buse Kızılkaya  göğsünüze bir kez sokmak suretiyle sizi yaraladı. Öncelikle geçmiş olsun. Sn. Bozlar,Teksas’ın vilayeti haline dönen ‘Sorma Gir Hanında’ eline bıçağı kapan, hayalimde katıl olmak vardı diye saplıyor. Aramızda sorun vardı diyerek bıçağı sokuyor. Kapınıza gelen haraç çetesi, sizi koruyacağım dedikten sonra kabul etmezseniz bıçak ile doğruyor. Vallahi ne diyeyim? Bindik bir alamete, bıçak sırtımızda, pala ensemizde gidiyoruz felakete. 

**

Sn. Ahmet Yönlüer, yine meşhur Reis tutkun ile Ak Parti sevgin atmosferi geçerek, stratosferde yolculuk yapıyor. İstanbul Hava Limanının açılış töreni esnasında yapılan duaya Akıncı ellerini açmamış da sonrasında Amin kelimesini söylememiş de böyük, böyük kabahat işlemiş diyorsun. Sen bu din konularında prof.Oldun biliyorum. O konularda senin ile tartışamayacağımızın da bilinci içerisindeyim. Ama hani içten edilen duada geçerliydi. Hani eller açılmasa bile içten edeceğiniz duada makbuldü. Akıncı böyle bir dua etmiş olamaz mı? Akıncı hangi geleneğin göreneğin temsilcisidir Türk halkına söylesin diyorsun. Ahmet Başkan, benim de mensubu olduğum, gösteriş olsun diye eller açılarak, 7 desimetre ses ile okunan dua tarikatından değil, içten Allah’a sessiz bir şekilde duyuracağımız inançları tam tarikatındanız. Bu tarikat mensupları, Erdoğan’a yaranmak için, duayı ellerini açarak, 7 desimetre ses ile değil,  içten gösterişsiz ve duası Allah nezdinde kabul olsun diye okur. 

**

Sn. Raif Özgüren, sosyal medyadaki paylaşımında bir telaş bir telaş, Ersin Tatar ile çekilmiş fotoğrafı olan kim varsa facenin yolunu tuttu diyorsun.  Ersin Tatar’a 2500 oy verildi. Kullanılan oy 7002, dolayısıyla bu 7002 kişi yarın Ersin Tatar’a ben sana oy verdim diye karşısına çıkacak. Peki o vermeyenleri nasıl ayıracağız dersen, boş ver. Çünkü 7002 kişinin oğlu, kızı, eşi, dayısının ve amcasının oğlu derken, tavşanın suyunun suyu da sıraya girecek. Memleket halleri Raifciğim. Memleket halleri.Ah bu İnstagramda beğeni butonunun yanına bir de Arif Hocanın meşhur lafı olan ‘hassiktir butonu’ konsa da bu yağ ve graso takımına artık içimizden sövmesek diyorum.

**

Sn. Mehmet Arıcıoğlu, sosyal medyadaki paylaşımınızda, bugün Çatalköyİlk Okulunda kızımın başına gelenlerden Müdüründen hademesine kim, nerden suçluysa gerekeni yapacağım. Bilesiniz kızımı döven kimse Polise ifadeye gidiyorum. Yalancı Müdür de yarın bakanlığa benim 1 fiske vurmadığımçocuğuma kimse vuramaz.Vuranları da saklayanı affetmem dediniz. Sn. Arıcıoğlu, eskiden babalar veya anneler çocuğa götürürken, öğretmene eti sinin kemiği benim derdi. Kemik sesi çıkınca da ‘Dayak cennetten çıktı’ diyerek çocuğa kalayı basardı. O devir dinazorlar devri ile kapandı. Şimdi göz nuru çocuklarımız devri başladı. Sn. Arıcıoğlu, canı yanan kulun bedduası duasından çabuk kabul olurmuş, işte şimdi senin çocuğunun ve senin canını yakan moku yedi.

**

Sn. Eralp Serifoğlu, hocaaçıklamanda, kendi insanını sömüren sömürgeci bir dangalak diyor ki, Dövizde düşüş var ama piyasalar tam oturmadı. Bak sen. Zamları Oturtmak için hiç beklemen ama diyorsun. Eralp Hocam, iş oturtma işine geldimi, Liberalizm olarak lanse edilen ancak, Neo Liberalizmin Allah’ına kadar uygulandığı sistemde, ‘Oturtan’ çok olur.Eh bu efendiler de oturttuktan sonra hoşuna gittiği için çıkartan olmuyor. Adam fiyatlar ile halkın cebine öyle bir daldı ki, keyfinden yeme de yanında yat modunda uyuyor. Keyif 1500 de seyrederken, sen ona çıkart diyerek en büyük fenalığı yapıyorsun. Hoca teşbihte hata olmaz derler,Eşek boyanırsa zebra olmaz, birileri boşuna makyaj yapmasın.

**

Sn. Ahmet Tolgay, sosyal medyadaki paylaşımınızda şoktayım,  Girne'de hiç tanımadığı Filipinli kadının sırtına sokakta herkesin gözü önünde 8 ölümcül bıçak darbesi indiren 17 yaşındaki kız, polisteki ifadesinde, "insan öldürmek çocukluk hayalimdi" dedi. Vallahi nutkum tutuldu... Ne düşüneceğimi, ne diyeceğimi ve ne yazacağımı bilemiyorum. Şoktayım ben de çoğu kişi gibi. Nereye gidiyoruz ya Rabbim diyorsun. Vallahi bindik bir alamete gidiyoruz felakete demekten başka söz kalmadı. İçişleri Bakanı önlem aldık diyor. Dedikten sonra, Girne’de suçsuz günahsız bir kadın 8 bıçak darbesi yiyor. Gönyeli’de bir kadın bir erkek tarafından öldürülüyor. Peki sayın bakan tedbir almamış olsaydı, 8 bıçak yerine Filipinli kadın 16 bıçak darbesi mi yiyecekti? Ahmet abi, Mahşerin 4 atlısı kitabının kapak resmini beğendiğim için kitabı severek aldım. Ancak kitap dışı güzel ama içi boş çıktı.

**

Sn. Mehmet Seyis tüccarların indirim sözleri sonrasında yaptığın paylaşımda, Lütfettiler, Şimdi minnet duymamızı da beklerler herhalde. Sermaye bizimle dalga geçiyor. Zaten %100’lere varan zamları da gönüllü koymuşlardı.“1 Kasım’da başlayıp 30 gün sürecek indirim kampanyasında indirim oranları da gönüllü olacakmış.“ Neden sürekli değil de 1 ay? Ağzımıza bir parmak bal çalma gibi. Hükümet de onlarla bir olup bizimle alay edip beraber poz vermek yerine doğru düzgün narh uygulamasına başlamalı dedin. Mehmet Başkan, biliyorsun adettendir. Önce eşeğimizi kaybettiriyor ve sonrada bulduruyorlar. Tabi bulunca sevinerek Cibbana çalmamızı bekliyorlar.  Hükümet dedin de şaşırdım. Mahşerin 4 atlısından mı bahsediyorsun. Diyojen fener ile aradığını bulduysa biz elde golorambicik ile bunları zor buluruz. Hele tünelin ucunda hiç ışık yoksa mümkünatı yok bulamayız.

**

FIKRA

PAPAZIN KIZI

En önemli yerleşim birimlerinden birisindeki kilisenin Papazının çok güzel bir kızı varmış. Papazın kızını gören ona bakmaktan kendini alamıyormuş. Kızda gördüğü bu ilgiden oldukça memnun kırıttıkça kırıtıyor ve kalça sallayarak bel kıvırarak gezmekten de son derece keyif alıyormuş.

Bu durumu gören Papaz efendi kızını erkeklerden korumak için ona erkek düşmanlığı aşılayarak aman kızım erkekler şeytandır. Erkekler aklını çeldimi sana çok kötü şeyler yapar. Sakın onların süslü laflarına kanarak altına yatma sonra iş işten geçer diyormuş.

Papazın telkinleri ile erkek düşmanı olan Papazın kızı, birgün koşarak babasına gelmiş. Baba demiş müjdemi isterim diyerek avuç açmış. Papaz merakla ne oldu kızım diye sormuş. Papazın kızı büyük bir keyifle, baba demiş erkeklerden bugün intikamımızı aldım demiş. Papaz şaşkınlıkla o nasıl oldu kızım diye sormuş. Baba demiş bir erkeği sır üstü yatırdım. Bu defa ben üstüne çıktım. O alta ben üste o altta kaldığı için öyle bir intikam aldım ki baba sorma demiş. Papaz başını elleri arasına alırken kendisinin duyabileceği bir ses tonu ile ahhh kızım alt da bir üste de bir demiş.

**

Günün Sözü

Hayatta herşey olabilirsin,

Fakat mühim olan

Hayatın içinde

‘İnsan’

Olabilmektir.

**

gunun-fotosu-101.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler