• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!
Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Sn. Fikri Ataoğlu,ismi bende mahfuz bir vatandaşımız, Londra’da düzenlenen Fuar ile ilgili bana bir mesaj gönderdi. Mesajında, Turizm ve Çevre efendisi Fikri dayı Birleşik Krallığa ne kadar gerekli gereksiz varsa aldı götürdü. Lütfen sorun bakalım bu harcamaların tutarı nelerdir? Turizm Tanıtma Fonu, kimlerin ulaşım, konaklama v.s bedellerini karşılamıştır, Bütçenin hangi kalem veya kalemleri kimlere neden ve niçin fatura edilmiştir.   Kuzey Kıbrıs standını kaç kişi ziyaret etmiştir. Hadde cümbür cemaat hepsi gitti de Afet hanım ile eşinin hangi sıfatla Fuara gittiğini de Fikri dayı bize açıklasın dedi. Sn. Bakan, Elçiye zeval olmaz. Aktardık. Sahi, Cümbür cemaat Londra’ya gidildiyse, bu devlete kaç milyon Törkiş Liraya patladı. Tanına tanına öldüğümüz oralarda bizi kaç ülke tanıdı? Bir zahmet açıklarmısınız?  Sn. Ataoğlu, küçükken teyzeler gelip bu çocuk  ilerde çok canlar yakacak  derlermiş. Büyüdünüz bakan oldunuz. Galiba can yerine tanıtım, tanıtıyorum diye diye, bütçenin canını yakmaya başladınız. Kolay gelsin.

**

Sn. Ahmet Latif, ailece çektiğiniz fotoğrafın üstüne Maşallah bize, 2 erkektik 8 olduk diye yazdın. Ahmet başkan, sanırım o totoğrafın üzerine sen 8 harfini yanlış yazdın. Tamam 2 erkektiniz, çocuklarınız ile 8 oldunuz. Ama senin arkanda olup, ailelerinden sayıp, sana oy veren binlere haksızlık etmiş olmadın mı? Bence 8 yerine binlerce olduk desen daha gerçekçi olurdu. Başkan, unutma, 8 erkek ailede sevindiricidir. Ama esas zenginlik, seni dualarında unutmayan onlarca kardeşinin olmasıdır.

**

Sn. Ali Doğaner, sosyal medyadaki paylaşımınızda, dünyanın en tehlikeli atıklarından birisi boş pillerdir. O kadar zararlı ki boş 5 pil 3 yıl içinde çürüyünce yaydığı zehirli maddeler sizi kanser bile ediyor.Lütfen rastgele pilleri sokaklara atmayalım dediniz.  Sevgili Ali, boş pillerin yaptığı tahribatı dile getirirken çok doğru bir tespitte bulundun. Zülfüye Teyze, Ali ovlucuğum doğru söylüyor ama siyaset arenasında ülkeye zehir saçan ve yalnız ceplerini düşünenlerin yarattığı tahribatı niye söylemiyor? Onlar kanseri bile yarı yolda bırakan tahribatı yarattılar diyor. Sevgili Ali, biz buzdan hayaller kurup başa getirdiklerimiz ve önemli kurumlara atadıklarımız hakkında kurduğumuz hayallerimizin kurbanıyız. Ülke ise bu efendilerin yeteneksizlikleri nedeniyle boşa attıkları kurşunların kurbanı.

**

Sn. Kubilay Özkıraç,El-Sen başkanı olarak yaptığınız sert açıklamada,Kıb-Tek’e yatırım yapılmaması ve en az iki en çok 4 makine alınmaması durumunda 2019 yılı içerisinde karanlıkta kalacağımızı belirttiniz. Kubilay başkan, bu durumu biz günlerdir dile getiriyoruz. Hatta 2 makine alımı için bazı şirketlerin girişimde bulunduğunu, banka kredisi olmaksızın, bu makineleri vermek suretiyle biraz da yap işlet devret modeline uygun bir tarzda hatta azar azar ödenerek,  kurumu sıkmadan makineleri verebileceklerini ilgililere ilettiklerini belirttik. Bizi duvar duydu ancak birileri duymadı. Şukufe abla, bile bazıları, yenilenebilir enerjinin Ercan’a verildiği gibi bazı yandaşlara verilmesi için çalıştığını, Aksa’nın protokolünü uzatarak alım garantisi sonrasında enerjinin oradan alınması için çaba sarfettiğini, bu nedenle ülkenin karanlıktan kalma pahasına işi yokuşa sürdüğünü söyledi. Sn. Özkıraç, bazılarının dertleri Kıb-Tek’in gelişmesi değil, dertleri, anaya babaya, yer açmaktır.

**

Sn. Ali Yeltekin, Lİ-Koop. Önünde Başkanı olduğunuz BAAS sendikasının, sendikaya üye oldukları için işten el çektirilen 5 çalışan ile ilgili olarak eylem yaptığını öğrendik. Vallahi nasihat ile uslanmayanın hakkı kötektir sözünü çok iyi hayata geçirdiniz. Eski Sendika başkanlarının bile dümene geçtikten sonra sürekli döndürek gibi dönmeleri sonunda dönme dolaba döndü.  bu ülkede iyi niyet sanırım tozlu raflara kaldırıldı.

**

Sn. Savaş Akarsular: Köye artık tüccarlar gelmez olduBen patates, pancar, ıspanak, bamya ve havuç ekerdim. Köyde tarımda kullanacağımız su yok. Su olmadığı için de bu işi bıraktım. Kuyu suları tamamen tuzlandı. Traktörle bahçe sürerek geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Türkiye’den gelen suyun köye bağlanıp, tarıma verilmesini istiyoruz. Bahçelerin birçoğu kurudu. Ben 10 yaşımdan beridir bu işle uğraşıyorum. Domates salatalık da ekerdim. Ürün olmadığı için artık köye tüccarlar da gelmez oldu. Kuru ziraata döndük. Artık yağmur yağarsa ekin alabiliyoruz. Kuraklıktan dolayı arpayı satın alıyoruz dediniz. Sn. Akarsular, aslında ekilen ürüne can verecek su geldi. Ama o suyu dağıtacak yetenekte insanlar suyun başına getirilmedi. O yok bu yok dersiniz de bu işleri kotaracak yetenekli birilerivarmı? Efendiler boğazımızda düğümlenen hıçkırık oldular. Aksırsak, tıksırsak ve öksürsek gitmiyor.

**

Sn. Ertuğrul Buğrahan, Risk Yöneticisi ve bir Ekonomist olarak yaptığınız açıklamadadöviz kurları düşmeye başlasa da sene başından beri enflasyona dayalı olarak hızla yükselen faizlerin, tüm sektör ve alanlara maliyet yüksekliği olarak yansıyacağından bizleri olumsuz olarak etkiyeceğini söylediniz. Yani, gerçi bu işin Yannisi ve Nikolisi olmaz, bu sıkıntıları çekmeye devam edeceğiz diyorsunuz. Sn. Buğrahan, halk olarak alçak sürünmeden dolayı ne diz nede göğüs kaldı. Her yer yara bere içerisindedir. Bu iş devam ederse sanırım bilsen uzaklarda kimler ağlıyor türküsü eşliğinde, hünkürehünküre ağlayanları seyretmeye devam edeceğiz. Tamam da, deneyimsizlikleri, şansızlıkları ve yeteneksizlikleri ile halkı bugün bu noktaya getirenler, tebessümlerimizde ki saflığı mirasyedi hovardalığı içinde kullandı. Ancak o saflığı kullananlar zamanı gelince kullandığımız oy kurşunlardaki baruttan haberleri de olacak. Ancak son pişmanlık sanırım fayda etmeyecek.

 

**

Sn. Mehmet Bicen, vermiş olduğun mülakatta, halk, 15-20 TL’ye patates satın almaya kendini alıştırsın. Bizler yetkilileri aylar öncesinden uyarmıştık. Tedbir alınmazsa, ihraç ettiğimiz ürünü, ithal edeceğimizi söylemiştik. Şu anda üretici, üretimden koptu. TÜK pasifize edildi. Tüccarlar, zorda olan üreticinin elinden 3-5 aylık vadelerle 1 TL ila 1.40 TL fiyatına ürünü aldı. İstediği fiyata da ürünleri piyasaya sattı. Hem üretici, hem de tüketici ile devlet zarar etti. Şu anda piyasada 5 tüccar var. Devlet, tüccarlardan ne kadar vergi aldı? 15-20 gün sonra patates çıkacak. Piyasada patates olmadığı için olgunlaşmayan patatesler hasat edilirse 4 bin ton olarak beklenen rekolte, 3 bin tona gerileyecek. Patateslerin yarısı da güneye geçecek. Halk, 15-20 TL’ye patates satın almaya kendini alıştırsın, fiyatlar düşmeyecek. İthal patates temiz çıkarsa adaya gelecek dediniz.

**

Sn. Nevzat Özkunt sosyal medyadaki paylaşımınızda Faiz, Faiz, Faiz .Daha neyi tartışıyoruz anlamak mümkün değil:"T.C Tüketicinin Korunması hakkındaki kanun-4077Tüketici Kredisi- Madde 10 :taraflar arasında akdedilen sözleşmede öngörülen kredi şartları, sözleşme süresi içerisinde tüketici aleyhine değiştirilemez diyor. Yükselen faizlerinin yükseltilmesi bundan sonra kredi alacak olanlar içindir diyorsunuz. Kredi alan vatandaş mağduriyet yaşıyor ve bütçeleri şaşmış vaziyette ifadesinde bulunuyorsunuz.  Sn. Özkunt, vatandaşı koruma yeteneğinden yoksun siyasilerden bu konuda icraat beklemek sanırım abesle iştigal olur. Bu memlekette görme engelli birisi tuttuğunu öperken, sanırım artık kaçan da kurtulmuyor.

**

Sn. Yasemin Kaya sosyal medyadaki paylaşımınızda bir aklı evvel bana yanlı yazi yazan diye mesaj bırakmış. Kime göre neye göre? Bu benim hesabım BRT ekranı değil. Elbette aklımdakini yazacağım. Ha bir de beni memleketime geri gönderiyor. NapalımRum’da kaldı. Ama kendisi Kıbrıs, Ankara Turkey'de yaşar.Değil mi T.S  diyorsun. Yasemin hanım, son zamanlarda bu laflar moda oldu. Bir yazı yazıyorsunuz birileri fikri ile o yazıya cevap vereceğine, akordu bozuk sazı eline alarak, detone bir şekilde şarkıyı bas bas söylemeye çalışıyor. Sizi Güney’e süreceğiz. Sonrada Rumlar ile birlikte oradan da atacağız şarkı ve türküleri şu sıralar çok satan CD olma konumunda.  Vallahi söylenenlere değil söyleyene bakarım. Söylenenin değerinideğil, söyleyenin adam olup olmadığını tartarım.

**

Fıkra

Temel askerdedir. İlk gün komutan gelir ve:

- Benim adım Ali Kırç. Unutmayın Kırç, arada "r" var. Soyadımı yanlış söyleyen veya dalga geçen olursa yakarım.

Komutan ara sıra askerlere kendi soyadını sorar. En sonunda sıra Temel'e gelir.

- Temel söyle bakalım benim adım ne?

Temel düşünür ama bi türlü hatırlayamaz. O sırada arkadaşı kopya verir:

- Temel unutma arada "r" var.

- Haa hatırladım komutanım. Ali Gört!!!

**

Günün Sözü

‘’Emeksiz zengin olanın,

kitapsız bilgin olanın,

sermayesi din olanın,

rehberi şeytan olmuştur.’’

Yunus Emre

**

Günün fotosu

gunun-fotosu-103.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler