• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Taner Ulutaş'tan sahibine mesajlar!

18.08.2017 tarihli mesajlar şöyle;
Taner Ulutaş'tan sahibine mesajlar!

Sn. Hamza Ersan Saner, Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınız, işveren, kendi nam ve hesabına çalışanlar veya ev kadını olarak sigortalı olanların sosyal sigorta primlerini artık 3 aylık değil her ay ödeyeceğini belirttiniz.  Bakanlığın bu yöndeki uygulamanın 1 Temmuz’da başladığını belirterek, ilk prim ödemesi için son tarihin 21 Ağustos Pazartesi olduğu konusunda uyarı yaptınız. Hayrola, lasancıkları ekmeden, o lasancıklar boy atıp ürün vermeden, böyle bir düşünce ürününü nasıl topladınız?  Lasancıklarda para mı kalmadı? Makine teklemeye mi başladı? Sn. Bakan, ikide bir böyle yaz boz yapılırsa ne silgi kalır nede sürekli olarak silinen sayfa, sayfa olarak kalır. Sn. bakan sürekli olarak yaz boz tahtasına döndürülen yasaları düzenleyen siyasiler için bir şey söylemek istemem.  Çünkü, cümleler hak edenler için kurulur. Yoksa hiç bir mana ifade etmezler.

**

Sn. Fikri Ataoğlu uzun yıllardan beri Karpaz halkı için büyük bir sorun haline gelen eşek sorununun giderilmesi için ilk adımı attınız. Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, bölgelere kurulan kafeslerle eşeklerin toplanarak kayıt altına alınması ve veteriner hekim tarafından kontrolden geçirilmesini hedeflendiğini öğrendik. Bahçelere ve tarlalara musallat olan ancak Kıbrıs’ın da bir değeri olan eşekleri yok etmeden bölge insanını da rahatlatmanız takdir topladı. Sn. bakan Mevlana, sevdiklerinize gül verin. Gülünüz yoksa gülüverin demişti. Siz bir gönülde gül olmadınız. Bu yaptığınız ile birçok gönülde buket oldunuz.

**

Sn. Ersel Tüccaroğlu Şerefiye vergisi verilmek istenmezse en haklı yol BM nin 1985 te teklif ettiği gibi BM’ nin gözetiminde Ledra Palas ortak tapuya dönüştürülsün ve bizler güneydeki karşılığını alamadığımız mallarımızı ve Rumlar'da kendi mallarını şahıstan şahıssa satılsın veya takas yapılsın. Sorun da çözülsün. Karşılıksız beleş kimse kimseye mal vermez. Sn. Tüccaroğlu, peki on adet çam ağacına deniz kenarında dönümlerce araziyi, ev, han, hamam, villa ve apartman katlarını iç edenler ne yapacak? Sanırım kan döktük. Bir karış toprak verilmez edebiyatına sarılacaklar. Allah sadece kalbi verir. İçini sen doldurursun. Bunlara kul verdi dağarcık, potin kutusu, yatak altı, arazi marazi ne buldularsa doldurdular.

**

Sn. Yılmaz Öztürk dün Lefkoşa’da Sosyal Sigortalara bir iş için uğradım. Bana verilen cevap İşimin Mağusa şubesinde olabileceği idi. Eyvallah deyip çıktım. Sabah sabah arabama atlayıp Mağusa’ya gittim. Bana verilen cevap ise bu işi Lefkoşa’nın yapacağıdır. Şimdi yarın tekrardan Lefkoşa şubesine gideceğim. Sonucu ben de merak ediyorum diyorsun sosyal medyadaki mesajında. Yılmaz’ım günler torbaya mı girdi. Bugün yarın gel. İşin bir gün mutlaka ama mutlaka olacak. Bir ay sonra mı? Yoksa bir sene sonra mı? Bak onu bilmem. Otunu, suyunu bilmediğimiz siyasi gönüllerde halk olarak koyun gütmeye kalktık. Neredeyse keçileri kaçırır duruma düştük ve bunlara çobanlık yapamayacak duruma düşürüldük.

**

Sn. Mustafa Naimoğulları, Bakanlar Kurulu’nda onaylanan ülkeye ithal et konusunda yapılmak istenen aslında sadece donmuş bonfile getirmek olmadığını, diğer et cinslerinde de ithalatın önünü açılmak istendiğini dile getirdiniz. İlgili çevrelerin tepkileri dikkate alarak konulan kriterli ithalattan bugüne kadar kimsenin yararlanmadığını da ayrıca ifade ettiniz. Sn. Naimoğulları, bonfileyi kaç orta gelirli insan yiyebilir Allah aşkına birileri bunu bana izah edebilir mi? Hak edene sandıkta öyle bir görüneceksin ki,  kendisini garsona bahşiş olarak bırakıIan bozuk para gibi hissetsin.

**

Sn. Aytül Türkkan,  KKTC’de bugüne dek eşi, benzeri görülmemiş bir olayın başınıza geldiğini öğrendik. Ortaköy bölgesinde bir arkadaşınızı ziyarete gittiğiniz bir vakitte aracınızı park ettiğiniz yerde değil de yolun ortasında bulduğunuzu açıkladınız. Aytül hocanım, sizin de “Şehir magandası” olarak nitelendirdiğiniz kişiler artık amip gibi bölünüp çoğalıyorlar. ,  “Hayatımda böyle voyvodalık görmedim, duymadım. Başımıza daha neler gelecek diyorsunuz da bence bunlar daha başlangıç. Ülkenin dingili koptu. Aksona gardası kırıldım kırılıyorum diyor. Makine mangos etti. Kısacası tumba olma noktasındayız. Hocanım, kimileri toprak kadar kıymeti, kimileri bir ot kadar değersiz. Herkes bir şekilde yaşıyor işte.

**

Sn. Ali Kaşan, plajda bikini ile namaz kılan bazı hemşirelerimizden sonra gelen talepler üzerine çıplaklar kampında da namaz kılınmaya başlanacaktır. Bu haremlik ve selamlık şeklinde olacaktır. Her iki tarafa da imamlar atanacaktır. Namazlardan sonra helal deve sidiği ikram edilecektir. Dini bütün bacılarımıza duyurulur. İmza Takkeli jet skyci Helalci Hoca diyorsun sosyal medyadaki  paylaşımında. Sn. Kaşan, Türkiye’de yapılacak bu uygulama güzel de buralarda beyaz don ile Girne’nin en kalabalık yeri olan  yat limanı bölgesinde denize giren soyadı ‘MAGANDA’ olanları Cüppeli Ahmet Hoca mı okuyup üfleyecek?.

**

Sn. City Mall Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Engin Yıldırım ile Kıbrıs Türk Ortepedik Özürlüler Derneği Başkanı Derviş Tarımer,  Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne tekerlekli sandalye bağışında bulunmanız halk arasında takdir ile karşılandı. Sosyal sorumluluk çerçevesinde tekerlekli sandalye bağışında bulunarak özürlüleri memnun etmeniz son derece duyarlı bir davranış olarak nitelendirildi. Sn. Yıldırım ve Sn. Tarımer, bir insanın yatmazdan önce edilen bir duada yer alması, duaların en hayırlısında yer alması demektir. Sizler de duaların en hayırlısında yer aldınız. Kutlarız.

**

Sn Fuat Mertay, Kıb-Tek Genel Müdürlüğünden istifa ederek ayrıldıktan ve zamanınızın büyük bölümünü ailenize ayırdıktan sonra Kıb-Tek gemisi o günden beridir bir kaptan dışında iyi bir kaptan bulamadı. Son zamanlarda gemi  ‘Mercan Kayalıklarına’ doğru gidiyor.  Kıb-Tek sizin gibi mükemmel bir genel müdürü inanın buldu da bunamıştı. Kıb-Tek lüks bir yolcu gemisi gibidir. Çok görkemli ve büyük olması nedeniyle idaresi de zordur. Acemi kaptanlar elinde Kruz gemisi bırak limanın girişini limanı bile bulamayacak.  Sn. Mertay, siyasi erk sizi uzaklaştırmak için endek göndek işler yaptı. Cinler bile endek göndek işleri inanın bazı siyasilerden öğrendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler