• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

“Taşıyıcı anne çocuğu kaçırdı”

Kucağında 17 aylık bebeğiyle, Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçerken askeri bölgede yakalanan Rus uyruklu Svetlana Bezpiatalia’nın ‘taşıyıcı anne’ olduğu ve çocuğun babasının Rusya’da açtığı dava sonucu Interpol tarafından arandıkları ortaya çıktı
“Taşıyıcı anne çocuğu kaçırdı”

Emine UYSAL

Güvercinlik bölgesinde, askeri yasak bölgeyi ihlal ederek, 4 Rum’un yardımıyla kucağında 17 aylık kızı ile KKTC’ye geçiş yaparken yakalanan Rus uyruklu Svetlana Bezpiatalia’nın ‘taşıyıcı anne’ olduğu ve çocuğun babasının Rusya’da açtığı dava sonucu Interpol tarafından arandıkları ortaya çıktı.

Erkek olduğu intibası yaratmak amacıyla erkek kıyafetleri giydirilmiş 17 aylık kız bebeğin Rus uyruklu babası KKTC’ye bir Rus avukat göndererek, Kıbrıslı Türk Avukat Münür Akil ve Güner Göktuğ’un mahkemede kendisi adına hazır olmasını sağladı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde görüşülen davada söz alan Münür Akil, “Svetlana Bezpiatalia’nın askeri yasak bölgeden çocukla geçiş yapmasının nedeni çocuğun kaçırılmasıyla ilgilidir. Çocuk, Interpol tarafından aranıyor. Rum tarafında da Svetlana Bezpiatalia hakkında yakalanma emri çıkarıldı” dedi.

Mahkeme, Svetlana Bezpiatalia ve kendisini KKTC’ye yasal olmayan yolla kaçıran Nicolas Xhelo, Artemis Hadjivarnavas, Christakis Theofanous ve Nikolas Kyriakou hakkında iki gün tutukluluk emri verdi.

İki Rus, mahkeme salonunda fotoğraf çekerken yakalandı

Davayı izlemeleri için çocuğun babası tarafından görevlendirildikleri öne sürülen ve birinin de avukat olduğu iddia edilen iki Rus, duruşma salonunda davanın görülmesini bekleyen anne ve bebeğin fotoğrafını çekti.

Bunu fark eden görevli polisler, görüntüleri sildi. Duruşma başlamadan önce ses kayıt cihazını açtıkları fark edilen iki Rus’un ses kayıt cihazı salonun dışına çıkarıldı. Bu yaşanan gelişmelerden sonra, güvenlik önlemi daha da artırıldı.

Basın engellenmek istendi

Anne ve bebeğin fotoğraflarının çekilmesini engellemek için, Kıbrıslı Rum ve Türklerden oluşan bir grubun mahkemeye gelmesi, polisi harekete geçirdi. 17 aylık kız çocuğun, babası tarafından kaçırılma ihtimali de göz önünde bulundurularak, mahkemede olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

Cürümleri Önleme Şubesi, mahkemeye gelerek, anne ve bebeğin etrafında etten duvar ördü. Anne ve çocuğun kaçırılma ihtimali göz önünde tutularak, iki polis eskortu eşliğinde Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.

Bir Kıbrıslı Rum, “Bu bir aile meselesi, lütfen yüzlerini çekmeyin. Önceki mahkemede yayınlanan fotoğraflar krize neden oldu” dedi.

Annenin taşıyıcı olduğu iddia edildi

Rus uyruklu Svetlana Bezpiatalia’nın ‘taşıyıcı’ anne olduğu ve baba ile eşinin bebeği almak istediği belirtildi.

Svetlana Bezpiatalia’nın doğumdan sonra bebeği vermeyerek, kaçırdığı iddia edildi. Svetlana Bezpiatalia’nın Türk polisine, evli olan baba ile evlilik dışı çocuk yaptıkları ve babanın eşiyle birlikte çocuğunu almak istediği için kaçtığı yönünde ifade verdiği öğrenildi.

5 zanlı mahkemeye çıkarıldı

“Birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etme” suçlamasıyla gözaltına alınan Svetlana Bezpiatalia ile onu almaya gelen Nikolas Xhelo, Artemis Hadjivarnavas, Christakis Theofanous ve Nikolas Kyriakou dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Atilla Enver Etkin, tanık olarak Mağusa Polis Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Cemil Basri’yi dinletti.

Rus kadın ve bebeği sınırda tespit edilmişti

Mahkemede yeminli şahadet veren Basri, 21 Ekim Cuma günü saat 19.00’da Güvercinlik’te çöplük yolu olarak bilinen ve askeri yasak bölgeye yakın olan toprak yol içerisinde bulunan Svetlana Bezpiatalia’nın,

Nicolas Xhelo, Artemis Hadjivarnavas, Christakis Theofanous’un yardımıyla KKTC’ye yasal olmayan yolla giriş yaptığını ve tutuklandıklarını belirtti.

Polis memuru Cemil Basri, zanlıların 22 Ekim’de Askeri Mahkeme huzuruna çıkarılarak, aleyhlerinde üç günlük tutukluluk emri alındığını kaydetti.

Basri, zanlı Svetlana Bezpiatalia, Artemis Hadjivarnavas ve Nikolas Kyriakou’nun gönüllü ifade verdiğini söyleyerek, ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılabilmesi için zanlıların iki gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Bedevi, tutukluluk talebine itiraz etmedi

Avukat Ünver Bedevi, iki günlük tutukluluk talebine itiraz etmedi.

Bedevi, zanlı Nikolas Kyriakou’nun şeker hastası olduğunu belirtip, günde üç kez doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Akil: Bu bir çocuk kaçırma olayıdır

Çocuğun babası KKTC’ye gönderdiği bir Rus avukatla, avukat Münür Akil ve avukat Güner Göktuğ’un mahkemede kendisi adına hazır olmasını sağladı.

Mahkemede söz alan Münür Akil, “Mahkeme önünde beş yetişkin ve bir çocuk var. Svetlana Bezpiatalia’nın askeri yasak bölgeden çocukla geçiş yapmasının nedeni, çocuğun kaçırılmasıyla ilgilidir. Çocuk, Interpol tarafından aranıyor. Rum tarafında da Svetlana Bezpiatalia hakkında yakalanma emri çıkarıldı. Mahkemeden ricamız, emir verirken çocuğun menfaatlerinin gözetilmesidir. Serbest kalmaları halinde ada içi veya ada dışına çıkış yapabilir. Bu safhada tutukluluk talebine itirazımız yok” dedi.

Akil, bazı belgeleri mahkemeye sunmak istedi ancak Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, belgelerin Askeri Mahkemeye ibraz edilmesi gerektiğini belirtti.

Reynar: Çocuğun güneyden kaçırıldığına dair iddia var

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı Svetlana Bezpiatalia’nın gözetimindeki çocuğun Güney Kıbrıs’tan kaçırıldığı iddiasının yapıldığını belirtti.

Reynar, bebeğin kaçırılıp KKTC’ye getirildiği ile ilgili bulgu yapabilmesinin, çocuğun mezhebi veya yasal durumunu tespit etmenin mahkemenin görev ve yetkisinde olmadığına bulgu yaptı.

Tacan Reynar, zanlıların tutukluluk talebine itiraz etmeyişini de dikkate alarak, zanlıların iki gün süreyle tutuklu kalıp, perşembe günü Askeri Mahkeme huzuruna çıkarılmalarına emir verdi.

Reynar, zanlı Nikolas Kyriakou’nun talep edildiği şekilde doktor kontrolünden geçirilmesine direktif verdi.

Fotoğraflar/Özmen YILANCILAR

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler