• BIST 8807.72
  • Altın 2238.898
  • Dolar 32.338
  • Euro 35.0747
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Tatar: “Türkiye’nin adamı olmaktan gurur duyarım”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, seçimlerin ardından açıklamalarda bulundu.
Tatar: “Türkiye’nin adamı olmaktan gurur duyarım”

Ersin Tatar, seçimlerin ardından açıklamalarda bulundu. Takvim Gazetesi'nin haberine göre, Cumhurbaşkanlığı görevi süresince Türkiye ile istişare içinde hareket edeceğini belirten Tatar, “Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını korumak için Türkiye’yle olan ilişkilerimizi sürecek. Türkiye’nin garantörlüğü devam edecek. KKTC var olacak. Kuzey’de daimi bir devlet mutlaka olacak. Bu saatten sonra halkımızın hak ve çıkarını korumak için Rum tarafıyla ancak bu çerçevede bir diyalog süreci başlayacak” dedi.

 

Türkiye Cumhuriyeti halkına selamlarını, sevgi ve hürmetlerini gönderen Tatar, “Biz vefalı insanlar olarak, Türkiye’nin desteğini ve Türkiye’nin burada yaptığı fedakarlıkları her zaman biliyoruz, hatırlıyoruz. Bu vatanı yaşatmak için, Kuzey Kıbrıs adı üstünde Türk Cumhuriyeti’ni daha güçlü kılmak için, elimizden geldiği kadar mücadele vereceğiz. Türkiye’nin desteği çok önemlidir ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti halkının da bizlere olan bağlılığı, sevgisi ve desteğini hiç unutmuyoruz, unutmayacağız” diye konuştu.

 

Ben Türk oğlu Türk’üm

Tatar açıklamasında şunları kaydetti:

“Buradaki muhalifler de benimle ilgili ‘Türkiye’nin adamı’ şeklinde şeyler söyledi. Onlara cevabım şudur, “Ben Türkiye’nin adamı olmaktan gurur duyarım. Ben Türk oğlu Türk’üm. Netice itibariyle Türkiye’nin bölgedeki menfaat ve çıkarları KKTC’yi de güçlü kılıyor. Biz Türkiye’nin desteğini alarak bugünlere geldik. Bundan sonra da bu devam edecek” dedi.

 

YANYANA İKİ DEVLET
Adada yan yana yaşayan iki devleti savunduklarını ifade eden Tatar, "Federasyon denilen olay tamamen tuzaktı. Bu tuzak çerçevesinde Türkiye buradan gidecek, adayı AB'ye alacaklardı ve çoğunluk azınlığı zaman içinde hap gibi yutacaktı. Onların sayısı bizden çok.. Rum kesiminin ekonomik olarak durumu iyi, bütün dünya onlara maddi destek sağlıyor. Fakat biz sadece Türkiye'nin desteğiyle bu kadar zamandır ayakta kaldık. Biz Türkiye'yle birlikte geldik, onlarla beraber bu işi götüreceğiz" diye konuştu.

 

ÇOK ŞEHİTLER VERDİK
"Bizim davamız onurlu şerefli bir davadır" diyen Tatar, şunları söyledi:

Tarihten gelen bir mücadelemiz var. Burada çok şehitler verdik. Türkiye'nin de çok fedakârlıkları oldu. Artık bu saatten sonra bu çağda herhalde burada taviz verip Türk milletini zafiyete uğratmayız. Bizim için atalarımızdan gelen ve bize düşen görev, en iyi şekilde ulusal onurumuzu koruyabilmek."

 

HALKIMA HER ŞEYİ AÇIKÇA SÖYLEDİM
Daha mutlu bir gelecek için Türkiye ile bağların güçlendirilmesi gerektiğine inanan Tatar, "Bu durum güvenliğimiz için de önemli ve bu da Türkiye'nin desteğiyle olur. Tek amacım Kıbrıs Türk halkının daha fazla refah ve güven içinde yaşaması. Bunun için Türkiye'den zamanı geldiğinde destek istiyoruz. Bunda da hiçbir çekince görmüyoruz. Tüm bunlar benim vizyonumdur, düşüncelerimdir. Bizim başta söylediklerimiz var. Müzakere masalarında Türkiye ile birlik, beraberlik ve uyum içinde çalışacağımızı tüm dünyaya ilettim. Biz başımız dik masada olacağız ve ben halkımdan oy alırken, bunların hepsini açık açık söyledim. Bunları halkımla paylaşarak bu noktaya geldim. Demokrasiye inanıyorlarsa, demokrasi işte burada" şeklinde konuştu.

 

BU DESTEKLERİ UNUTMAYACAĞIZ
Türkiye Cumhuriyeti halkına selamlarımı, sevgilerimi ve hürmetlerimi gönderen Tatar, "Biz vefalı insanlar olarak, Türkiye'nin desteğini ve Türkiye'nin burada yaptığı fedakarlıkları her zaman biliyoruz, hatırlıyoruz. Bu vatanı yaşatmak için, Kuzey Kıbrıs adı üstünde Türk Cumhuriyeti'ni daha güçlü kılmak için, elimizden geldiği kadar mücadele vereceğiz. Türkiye'nin desteği çok önemlidir ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti halkının da bizlere olan bağlılığı, sevgisi ve desteğini hiç unutmuyoruz, unutmayacağız" diye konuştu.

 

BEN TÜRK OĞLU TÜRK'ÜM

Buradaki muhalifler de benimle ilgili 'Türkiye'nin adamı' şeklinde şeyler söyledi. Onlara cevabım şudur, "Ben Türkiye'nin adamı olmaktan gurur duyarım. Ben Türk oğlu Türk'üm. Netice itibariyle Türkiye'nin bölgedeki menfaat ve çıkarları KKTC'yi de güçlü kılıyor. Biz Türkiye'nin desteğini alarak bugünlere geldik. Bundan sonra da bu devam edecek" dedi.

 

BÜYÜK TÜRK ULUSUNUN PARÇASIYIZ
Doğu Akdeniz'de yaşananların Kıbrıs kadar Türkiye'yi de yakından ilgilendirdiğine dikkat çeken Tatar şunları kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti'nin daha da güçlenerek, Doğu Akdeniz'deki haklı çıkarlarının korunması çok önemli. Bu hususta da büyük ulus olmanın erdemiyle beraber hareket etmek en büyük hayalim ve temennimdir. Halkımdan aldığım destekle bu basamakları çıkacağız, Türkiye ile münasebetimizi en iyi şekilde ileri taşımak için elimden geleni yapacağımı, bu durumu çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yardımcısı Fuat Oktay ve hükümet üyelerine ve Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Seçimden sonra çeşitli parti başkanları arayıp hepsi de desteklerini iletti. Bu bakımdan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Büyük Türk ulusunun bir parçası olarak Kıbrıs Türk halkının Cumhurbaşkanı olarak kardeşlik duygularımızı en yüksek noktada görüyorum ve bu çerçevede burayı güçlendirmek en büyük milli görev addediyorum."

 

BİR KALEYİ YIKTIM
Seçimi kazandığınızı öğrendiğinizde neler hissettiniz sorusuna, "Çok mutlu hissettim" yanıtı veren Tatar, "Ben bir kaleyi yıktım. Sayın Akıncı 20 sene belediye başkanlığı yaptı, siyasetin içindeydi. 75 yaşına gelmiş bir kişi, 5,5 senedir de Cumhurbaşkanı. Tabi arkasında da bazı güçler var, bunu bilmeyen yok. Bu güçlere karşı da savaştık ve kazandık" dedi. Akıncı gibi her şeyi teslim etse dahi istenilen sonucun alınamadığını vurgulayan Tatar, "Sayın Akıncı bunlara rağmen yine istediklerini kabul ettiremedi. Biz Annan Planı'nda da çok tavizler verdik, biz sırf dünyayla barışalım diye "evet" dedik. Maalesef onlar "hayır" dediler. Hayır demelerine rağmen, yine onları AB'ye aldılar. Çünkü bu topraklar, bu zenginlikler, Doğu Akdeniz çok kıymetli" diye anlattı.

 

RUMLAR GÖRÜŞMEK İSTEDİ
Türkiye'nin Kıbrıs'ta çok güzel bir hastane inşa ettiğini aktaran Tatar, "İnşallah Tayyip bey gelip açılışı yapacak. Türkiye ayrıca çok önemli bir su kesintisi sorunumuz vardı, su tekrar bağlandı. Bu da çok büyük bir eser, büyük bir projedir" dedi. Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in kendisiyle görüşmek istediğini kaydeden Tatar, "Ben görüşürüm. Çünkü dünyanın düzeni görüşeceksin, görüşlerini söyleyeceksin. Kendilerine de önce devir teslim olsun ondan sonra buluşuruz dedim" şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler