• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 10 °C
  • Girne 14 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

TC İçişleri Bakanı: Açlık grevleri yalan, yiyor içiyorlar!

TC İçişleri Bakanı Soylu tutuklu bulunan Gülmen ve Özakça ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yargıya iş bırakmayan İçişleri Bakanı Soylu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı terörist ilan etti.
TC İçişleri Bakanı: Açlık grevleri yalan, yiyor içiyorlar!

OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK)'le işlerinden edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanması sonrası protestolarla ilgili açıklamalarda bulundu. Birkaç gündür gerek Yüksel Caddesi gerekse diğer yerlerde yaşananları hep beraber takip ettiklerini belirterek "KHK ile birlikte kendi iş yerlerinden terör örgütü mensubu olmak suretiyle atılan iki kişiden bahsediyoruz. Bu iki kişi DHKP/C mensubudur" dedi.

Süleyman Soylu Nuriye Gülmen için "En şirin ve güler güzlü fotoğraflarını basıyorlar ama işin aslı öyle değil" dedi ve defalarca gözaltına alındığını söyledi. Semih Özakça için ise "Öğretmenmiş, öyle öğretmen mi olur. Böyle bir öğretmene çacıklarınızı teslim eder misiniz? Biz çocuklarımızı terörist olsun diye göndermiyoruz"dedi.

AÇLIK GREVİ YALAN

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevinin yalan olduğunu söyleyen Soylu "Sabah 9'da geliyorlar akşam gidiyorlar. Yiyorlar, içiyorlar ertesi sabah eyleme geliyorlar. Doktorlarımızın kontrollerini kabul etmeyip biz iyiyiz diyorlar. Bunlar kayıt altında" dedi.

"AİLELER İLE GÖRÜŞTÜK"

Ailelerle de görüştüklerini belirten Bakan Soylu "Ailelerle görüştük, çocuklarımızı terör örgütünün elinden kurtarın diyorlar" şeklinde konuştu. Soylu "Terör örgütleri el birliğiyle Türkiye'nin dış dünyada yükselmesini engelleyebilmek için ellerinden gelen her şeylerini ortaya koyuyorlar. Ayrıca Yunanistan televizyonu ve BBC'de konuya ilişkin haber ve röportajlar yer alıyor. Batı cephesinde değişen bir şey yok. Yapılmak istenen algı çok açık ve nettir. Terörle mücadelemiz sulandırılmaya çalışılmaktadır. Olay nettir. DHKP-C'ye yönelik bir tutuklama söz konusudur. Hükümetimizden bunların aileleri ile de görüştük. Onlar söylediler; evlatlarımızı bu örgütlerin elinden kurtarın. Kurul oluşturuldu, orada her şey açık bir şekilde ortaya çıkarılacaktır. Teröre değil destek moral verene bile tahammülümüz yoktur." dedi.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ SUÇLAMASINA CEVAP

Gülmen ve Özakça'nın avukatı Selçuk Kozağaçlı ise Soylu'nun müvekkillerine yönelik suçlamalarına tepki gösterdi. İçişleri Bakanı'nın “örgüt üyeliği” suçlamasını geri çeviren Kozağaçlı, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada "Soylu'nun henüz onaylanmamış bir iddianameye yönelik konuşmasının önemli bir suç olduğunu" savundu.

Kozağaçlı, 2012'de Gülmen hakkında örgüt üyeliği suçlamasıyla bir dava açıldığının doğru olduğunu ancak bu davadan beraat çıktığını ve kararın kesinleştiğini söyledi. "2012 yılından bu yana örgüt üyesi olduklarını biliyoruz" demenin mahkemenin beraat kararını tanımamak olduğunu söyleyen Kozağaçlı, Bakan'ın kendisini bu şekilde yargının yerine koyduğunu ifade etti.

"ÇOCUKLARIMIZI TERÖRİST OLARAK EĞİTSİNLER DİYE GÖNDERMİYORUZ"

Kozağaçlı, haklarında 20 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlanan Gülmen ve Özakça için, "Biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz" diyen Soylu'nun suçlamalarına da "son derece tehlikeli bir dezenformasyon" yanıtını verdi.

Özakça için Ankara Cumhuriyet Savcısı'nın devam etmekte olan bir mütalaası olduğunu söyleyen Kozağaçlı, bu dosyada, Özakça'nın herhangi bir örgüt üyesi olmadığı ve beraat etmesi gerektiği yönünde bir savcılık görüşü olduğuna dikkat çekti. Avukat Kozağaçlı, "Bu nedenle yargı kararları ve savcılık işlemlerini tanımayan bir bakan ile karşı karşıyayız" diye ekledi.

ENFEKSİYON RİSKİ SÜRÜYOR

Gülmen ve Özakça ile son avukat görüşmesinin dün akşam yapıldığını söyleyen Kozağaçlı, cezaevinde kendilerine, su, tuz ve şekerin temin edildiğini söyledi.

Hijyen konusunda müvekkillerinin enfeksiyon riski taşıdığını tekrarlayan Kozağaçlı, Gülmen'in birden fazla kişiyle, Özakça'nın ise bir kişiyle birlikte kaldığını söyledi.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA'NIN MESAJI

Gülmen ve Özakça'nın kendilerine destek vermek amacıyla düzenlenen protesto gösterilerinde yaralanan ve gözaltına alınan insanlara yönelik haberleri duyup çok üzüldüklerini belirten Kozağaçlı, öncelikle bu kişilere geçmiş olsun mesajlarını gönderdiklerini belirtti. Eylemin yapıldığı yerde polis blokajı yüzünden esnafın dükkan kapatması nedeniyle de üzüntülü olduklarını belirten müvekkillerinin, herkese sevgilerini ilettiklerini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler