• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

TDP Haspolat'ta da örgüt kurdu

TDP Haspolat'ta da örgüt kurdu
TDP Haspolat'ta da örgüt kurdu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ülke genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. TDP Haspolat Örgütü de düzenlenen etkinlikle oluşturuldu. TDP Haspolat Örgüt Başkanlığına Oktay Yaşar getirilirken, 5 kişilik de Yönetim Kurulu oluşturuldu.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, etkinlikte yaptığı konuşmada, örgütlenme çalışmalarına büyük önem verdiklerini, bu çerçevede birçok bölgede yıllar sonra örgüt kurduklarını, geçtiğimiz günlerde kurdukları Yılmazköy Örgütü'nün ardından, Haspolat Örgütü'nün de bunlardan biri olduğunu kaydetti.

TDP’ye katılımların devam ettiğini, yeni katılımlarla birlikte yeni örgütler açtıklarını kaydeden Özyiğit, TDP’nin güçlenmesinin çözümün sağlanması, demokrasinin yerleşmesi ve aydınlık yarınlar için önemli olduğunu vurguladı.  

“Ülke sıkıntılı günlerden geçmekte”

Konuşmasında gündemdeki konulara da değinen Özyiğit, ülkenin çok sıkıntılı günlerden geçtiğini, yaşanan ekonomik krizin yanısıra, kundaklama ve şiddet olaylarının özellikle son zamanlarda arttığını, kürtaj olaylarının ülkeyi derinden sarstığını ifade etti.

Ülkeyi kırk yıldır yönettiğini iddia edenlerin yarattığı yapının ortada olduğunu, ne ülkenin, ne de insanların yaşam düzeyinin ileri gittiğini belirten Özyiğit, kurumlarımızı en iyi şekilde yöneterek, toplumun refah seviyesini yükseltmek yerine, kokuşmuş, çarpık bir düzen yaratıldığını  söyledi. Bu kötü düzeni hak etmeyen toplumun son yıllarda düzenin yaratıcılarına gerekli dersleri vermeye başladığını, bu çerçevede LTB'nin yıllar sonra yeniden kazanıldığını, sosyal demokrat düşüncenin önde gelen temsilcilerinden Mustafa Akıncı'nın Cumhurbaşkanı seçildiğini anımsatan Özyiğit,  "Sırada, toplumu iktidara taşımak vardır, bu da TDP ile gerçekleşecektir" dedi.

"Suda özel şirket tekeli yaratacaklar"

Konuşmasında su konusuna da değinen TDP Genel Başkanı, CTP-UBP Hükümeti'nin suyun özel bir şirket tekeline dönüşmesine olanak sağlayacak sürece onay verdiğini söyledi.

UBP'li Bakan Sunat Atun, "Su bugüne kadarki en büyük özelleştirme projemiz" derken, CTP'li Başbakan Ömer Kalyoncu'nun gelinen aşamadan mutlu olduklarını söylediğine dikkat çeken Özyiğit, "CTP ile UBP özelleştirmede hemfikir oldu" diye konuştu.

Hükümetin ilk uzlaşı metninde olduğu gibi, üzerine değişiklik yapılan metinle ilgili de açık ve şeffaf bir tutum sergilemediğini, toplumun geleceğini çok yakından ilgilendiren bu kadar önemli bir konunun hep kapalı kapılar arkasında konuşulduğunu belirten Özyiğit, sürecin en başından beri özel şirket tekeli amaçlandığını, bu nedenle son uzlaşı metninde de, sistemin dışında kalacak olan belediyelere yaşam hakkı tanınmadığını belirtti.

"Usulsüzlüklerin üzerine gideceğiz"

Su konusunda yaşanan tartışmalar nedeniyle usulsüz, keyfi ve yasadışı  karar ve uygulamaların gündemden düştüğünü belirten Özyiğit, TDP olarak bu konuları gündemde tutmaya ve üzerine gitmeye devam edeceklerini söyledi.

Ercan Havaalanı’nın denetim ve kontrolörlüğü, Piyangolar Birimi, Kıb Tek ve Kumarcılar Hanı İhalesi konularında çok ciddi iddiaların olduğunu anımsatan Özyiğit, “Yolsuzluklar, vurgunlar bugüne kadar hep hasıraltı edildi. Biz bundan toplum adına rahatsızız ve bu konuların üzerine ısrarla ve kararlılıkla gideceğiz. Artık bedel ödeme zamanı geldi” şeklinde konuştu.
 

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci, Lefkoşa İlçe Yönetimi olarak göreve gelirken, çalışmak, çok çalışmak, daha çok çalışmak sözü verdiklerini anımsatarak,  geçtiğimiz dönem başlattıkları örgütlenme çalışmalarını artırarak sürdüreceklerini söyledi.

Birinci, kurulan örgütlerin ve katılan bireylerin, TDP’nin temel değerli olan çözüm, sosyal adalet, eşitlik, insan hakları gibi kavramların güçlenmesine yol açtığı gibi, aynı zamanda örgüt kurulan bölgelerde yaşanan sorunların gündeme getirilmesi açısından da önemli olduğuna dikkat çekti.

Bölge halkının sorunlarını dinleyerek, anlayarak çözüm üretme çabası içinde olacaklarını söyleyen Birinci, "Tüm amacımız insanlarımızın yaşamlarını daha iyi kılabilmek ve daha yaşanası bir düzen kurabilmektir" dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler