• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

TDP: “Ülkede değişimi mutlaka gerçekleştireceğiz”

TDP, Çamlıbel-Tepebaşı örgüt kongreleri gerçekleştirildi
TDP: “Ülkede değişimi mutlaka gerçekleştireceğiz”

TDP, Çamlıbel-Tepebaşı örgüt kongreleri gerçekleştirildi. Başkan Cemal Özyiğit kongredeki konuşmasında ülkede değişimi sağlama kararlılığında olduklarını söyledi

 “Yapanın yanına kar kalmayacak bir düzen şart”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, yapanın yanına kar kalmayacağı, hesap sormanın içselleştirilerek, kanıksandığı bir düzen kurulması gerektiğini belirterek, TDP olarak bu düzeni kurma kararlılığında olduklarını vurguladı.

Usulsüz ve keyfi icraatların yapıldığı, adaletten ve eşitlikten uzak uygulamaların normalleştirilerek kimseden hesap sorulmayan bu düzenin artık değişmesi gerektiğini kaydeden Özyiğit, “Herkesin hesap sorması gerektiği, günü geldiğinde de kendisinden hesap sorulacağını bilerek, ona göre hareket edeceği bir sistemin kurulması şarttır” dedi.

Özyiğit; “Mecvut sistemin kurucuları ve savunucuları bu sistemi değiştiremezler. Değişim, isimlerin ve renklerin değişmesi ile değil, yenilikçi fikirler, ilerici adımlar ve gerçek anlamda siyasi irade ile mümkün olacaktır” dedi.

TDP Çamlıbel-Tepebaşı örgüt kongreleri yapıldı. TDP Çamlıbel örgüt başkanlığına Hasan Şanoğlu, Yönetim Kuruluna ise Devrim Beyitler, Meltem Osmanlı, Mustafa Akmandor, Rasim Özbilgili ve Çetin Mısırlısoy seçildi.  TDP Tepebaşı örgüt başkanlığına ise Necmi Alpdoğan getirilirken Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Dağdoğan Sadrazam, Özcan Bıçaklı, Ferahzat Meşensoy.

 “Değişim mutlaka…”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit kongrede yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın Kuzey’inde 1974 sonrası kurulan sistemin artık çöktüğünü belirterek,  sağlıktan, eğitime, ekonomiden turizme kadar her alanda ciddi bir kaos yaşanmakta olduğunu, bu yapıyla artık yol alınamayacağını ifade etti.

21 Ekim tarihinin Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) batırılarak kapatılışının 5. yıldönümü olduğunu anımsatan Özyiğit, “Toplumda her açıdan ciddi yaralar açan bu olayın sorumlularından 5 yıldır neden hesap sorulmadı. Hükümet ortakları CTP ile UBP neden bunun üzerine gitmiyorlar. Yoksa birbirlerinin açıklarını kapatmak için mi koalisyon oluşturdular” ifadelerini kullandı.

TDP olarak bu işin peşini bırakmama kararlılığında olduklarını, bu doğrultuda KTHY’nin kapatılması ile ilgili meclis araştırma önergesi sunduklarını belirten Özyiğit, KTHY’nin kapatılması ve mağdur edilen çalışanların haklarının verilmesi noktasında üzerlerine düşen sorumluluğu yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

 “Ev ödevlerimizi yapıyoruz”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkedeki gerçek değişimi ve dönüşümü sağlama noktasında parti olarak ev ödevlerini de yapmakta olduklarını söyledi.

Yıllar sonra Tüzük Kurultayı yaparak, daha çağdaş, katılımcı ve hesap verebilir bir   yapı oluşturduklarını, bir yandan 6 Aralık’ta yapılacak kurultaya hazırlanırken, diğer yandan da 14 ayrı başlık altında oluşturulan komisyonların çalışmalara başladığını belirten Özyiğit, alanlarında uzman kişilerden oluşan komisyonlarda şekillenecek raporlarla birlikte her alanda daha bütünlüklü bir politika oluşturacaklarını kaydetti.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler