• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

TDP:“Ülkede üreticiler gözden çıkarıldı”

“Emeğin, üreten kesimlerin yanındayız”
TDP:“Ülkede üreticiler gözden çıkarıldı”

TDP Yeniboğaziçi-Mormenekşe Örgüt kongreleri yapıldı. Genel Başkan Özyiğit, kongredeki konuşmasında üretici kesimlerin kaderine terk edildiğini vurguladı

“Ülkede üreticiler gözden çıkarıldı”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Ulusal Birlik Partisi (CTP-UBP) koalisyon hükümetinin izlediği tarım politikası ile üreticiyi adeta perişan ettiğini vurguladı.

Ülkede son yıllarda izlenen bilinçli ve sistemli bir politika ile üretimin yok edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Özyiğit, TDP olarak üreten, alınteri ile geçinen kesimlerin yanında olduklarını belirtti, üreticinin gerçek anlamda efendi olacağı bir düzen için mücadele ettiklerini vurguladı.

TDP Yeniboğaziçi-Mormenekşe Örgüt kongreleri önceki akşam gerçekleştirildi. Genel Başkan Cemal Özyiğit, milletvekili Hüseyin Angolemli, Mağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğluları ile bölge üyelerinin katıldığı kongrede, Yeniboğaziçi Örgüt Başkanlığına Koray Diran Mormenekşe Örgüt Başkanlığına ise Derviş Emiroğluları seçilirken, altışar kişilik yönetim kurulu da oluşturuldu.

-Cemal Özyiğit-

TDP Başkanı Özyiğit, konuşmasına geçmiş yönetimlerde görev alan kişilere teşekkür ederek, örgüt başkanlığına ve yönetim kurullarına seçilen kişilere de başarı dileyerek başladı.

Lefke’den Dikparpaz’a kadar tüm bölgelerde yoğun bir örgütlenme çalışması içinde olduklarını, var olan örgütleri yeni katılımlarla güçlendirirken, birçok yerde de yeni örgütler kurduklarını aktaran Özyiğit, önümüzdeki günlerde birçok örgütü daha kamuoyuna duyuracaklarını açıkladı. TDP’nin ülkenin geleceğini şekillendirmeye aday en güçlü parti konumuna hızla yükseldiğini belirten Özyiğit,  “En büyük amacımız ilk seçimlerde halkımızı iktidara taşımaktır. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bunu başarmamak için hiçbir neden yoktur” dedi.

“Emeğin, üreten kesimlerin yanındayız”

Etkin bir güce sahip oldukları Yeniboğaziçi-Mormenekşe bölgelerinin önemine dikkat çeken Özyiğit, bölgeye, bölge halkının sorunlarına önem göstererek, gerek mecliste, gerekse diğer platformlarda sorunları gündeme getirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Gözbebeği olması gereken üreticilerin ülkemizde maalesef hep göz ardı edildiklerini vurgulayan Özyiğit, üreticinin yanında olduğunu iddia edenlerin hükümette olduğu dönemde üreticilerin en sıkıntılı günlerini yaşadıklarını vurguladı.

 

Özyiğit, “Bir ülkede ekim dönemi geldiği halde çiftçi traktörüne mazot koyup tarlaya çıkamıyorsa, üreticilerimiz geçen yıldan kalan gübre borcunu halen ödenmiyorsa, doğrudan gelir desteğini, mazot desteğini alamamışsa, devlet üreticiyi, çiftçiyi tüccara peşkeş çekmişse. Bu ülkede üretici gözden çıkarılmış demektir” dedi.

Tüm üreticilerin gerçekten zor durumda olduğunu, ancak önlem alması gereken hükümetin tam tersini yaptığını belirterek domates ithalini örnek gösteren Özyiğit, “Benim üreticim ürününün, emeğinin karşılığını alamazken, ülkeye ithal domates getirilecek üstelik de zehirli domates… Bu asla kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Özyiğit, Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı seçilmesiyle birlikte başlayan müzakere sürecinin olumlu bir süreçte ilerlediğini, ancak çözüme kadar daha çok zor ve çetin bir süreç olduğunu ifade etti.

Akıncı’nın karşı tarafın hassasiyetlerini da dikkate alarak, Kıbrıs Türk halkının onurlu geçmişini gözeterek, geleceğini şekillendirecek bir barış arayışında olduğunu belirten Özyiğit, “Sn. Akıncıya olan inancımız tamdır” dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler