• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

“Tekerlek İzleri” 13 Mayıs’ta seyirciyle buluşacak

“Tekerlek İzleri” 13 Mayıs’ta seyirciyle buluşacak

 LBT ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği bir ilke imza attı

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT ) ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin ilk kez birlikte sahneye koyacağı tiyatro  oyunu “Tekerlek izleri” 13 Mayıs’ta seyirciyle buluşacak. Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nin Onursal Başkanı Mustafa Çelik anısına gerçekleştirilecek olan tiyatro oyunu Mayıs ayı boyunca her Çarşamba ve Perşembe izleyiciyle buluşacak.

KKTCELL ana sponsorluğunda sahnelenecek olan tiyatro oyunuyla ilgili Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nde bugün (06.05.2015) basın toplantısı düzenlendi.

Kibrit: “Ülkede bir ilke imza atıldı”

Dernek Başkanı Günay Kibrit ülkede yine bir ilke imza atıldığını ve ilk kez bir tiyatro sahnesinde profesyonel oyuncularla bir araya gelinileceğini söyledi. Kibrit, “Fırsat verildiğinde engelli arkadaşlarımız neler yapabileceklerini gösteriyor.İşte bu oyun da onlardan biri. Hayatın içinde olmamız, engellerin sesini duyurabilmesi için toplumla kucaklaşabilmemize fırsat veren herkese çok teşekkürler”dedi.

Harmancı: “Engelliler seyirci değil, aktif katılımcı da olabilecekler”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da dernekle uzun süredir programsal işbirliği üzerinde çalışma yaptıklarını ifade ederek belediye içerisinde en yakın zamanda engelsiz birimi oluşturacaklarının mesajını verdi.

Harmancı, “Birebir ve günlük hayatın tümünü ele alan uygulamalar çalışacağız ama bugün bir mihenk taşı. Sadece engellerin seyirci değil, aktif katılımcı da olabilecekleri hayatın sanatın ve kültürün her alanında bir paydaş birer sahip oldukları gerçeğinden hareketle önemli bir adım atılıyor.Bu ülkemizde bir ilk”dedi.

Ersoy: “Amacımız ülkemizdeki engelsiz yaşamı hayata geçirebilmek”

Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy da ilk kez Ortopedik Özürlüler Derneği’yle böylesi bir oyunda birlikte yer almanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Yapılan çalışmalardan bahseden Ersoy, 1 yıl önce oyunla ilgili kendisine gelindiğinde sahnelemeye karar verdiklerini ve belediye’nin projeye onay vermesiyle engelli arkadaşlara birlikte çalışmaların başladığını aktardı. Ersoy, “Amacımız hem sanatsal yönden işi gerçekleştirirken ülkemizdeki engelsiz yaşamı hayata geçirebilme ve hayatın önündeki engelleri başta devletimiz hükümetimiz ve yurttaşımızla yüzleştirmek, sorgulatmak ve bu duyarsızlığı ortadan kaldırmaktır” dedi. Konuşmasında Mustafa Çelik’i de anan Ersoy, Çelik’in bir şiiriyle sözlerini tamamladı.

Karaatrmaca: “Destek varsa engel yoktur”

Kuzey Kıbrıs Türkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da bu tür sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini bu anlamda birçok projeye imza attıklarını belirterek “ destek varsa engel yoktur” anlayışıyla yola çıktıklarını ifade etti.

Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber de duygularını ifade ederek “bu oyuna hep birlikte gönül verdik” dedi ve halkı Tekerlek izleri’ni seyretmeye davet etti. Tekerlek izleri yazanlardan birisi olan Aysan Özcezarlı da amaçlarının farkındalık yaratmak, mesajlar vermek ve insanlarn kafasında soru işaretleri oluşturmak olduğunu kaydetti. Oyunu yazan bir diğer isim Orkun Bozkurt’da duygularını şu sözlerle ifade etti. “Çok heyecanlıyım çocukluktan beri hayalimdi. Güzel bir metin ortaya çıkardık eksiklikleri var ama eksiklilkleri tamamlanacak birşey değil. Zorluklarımız çok. Güzel bir oyun ortaya çıkardığımıza inanıyorum.”

“Tekerlek İzleri” Mayıs ayı boyunca her Çarşamba ve Perşembe izleyiciyle buluşacak. Oyundan elde edilecek tüm gelir Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne kalacak. Oyunun biletleri Lefkoşa Türk Belediyesi tiyatrosundan ve oyun günü girişte gişelerden temin edilebilecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler