• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Tiyatro festivaline rekor ilgi

Tiyatro festivaline rekor ilgi
13. Kıbrıs Tiyatro Festivali 1 Eylül’de başlıyor. Dün satışa giren biletler ise neredeyse ilk günden tamamen tükendi. Oyun başına 20 TL olan ve kombine bilet satışının ise 140 TL’den gerçekleştiği Tiyatro Festivali için dün sabah erken saatlerden itibaren tiyatro severler bilet satın alabilmek için adeta izdiham yaşadı. Bilet alabilmek için saatlerce ayakta bekleyen ve baygınlık geçiren vatandaşlar bile oldu.

Barışcan Şekerci

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından bu yıl 13’üncü kez düzenlenen ve 1 Eylül ile 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin biletleri dün satışa çıktı. Lefkoşa’da “Dereboyu” olarak da bilinen Mehmet Akif Caddesi üzerindeki “Dereboyu Avenue”dan satın alınabilen biletlere yoğun bir ilgi gerçekleşti. İlk kez internet üzerinden de “mybilet.com” adlı siteden bilet alabileceğinin açıklanması sonrasında kotası “300” olarak belirlenen kombine biletlerin internet üzerinden satılmayacak olması nedeni ile vatandaşlar Dereboyu’na akın etti.

“Yaşamak İçin Uyanmak Gerek, Uyanmak İçin Tiyatro” sloganıyla organize edilen festivalde biletler 20 TL’den, kombine biletlerin ise 140 TL’den satışa sunuldu.

8 OYUN, YOĞUN İLGİ

300’ü kombine olmak üzere toplam 678 biletli koltuğun bulunduğu Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde bulunan tiyatro salonunda dün akşam saatlerine kadar en çok satış 08 Eylül 2015 Salı günü gösterilecel Göl Kıyısı isimli tiyatro oyunu için gerçekleşti. Meltem Cumbul, Pelin Ermiş, Seren Şirince, Ushan Çakır, Yiğit Özşener’in oynadığı oyunda 632 biletin satıldığı gözlemlenirken yalnızca 46 biletin daha satılmayı beklediği göze çarptı.

İLK OYUN “SELAMÜN KAVLEN KARAKOLU”

Festival programına göre, 13’üncü Kıbrıs Tiyatro Festivali, perdelerini “Selamün Kavlen Karakolu” oyunuyla açacak. Oyun, Ankara Sanat Tiyatrosu tarafından 1 Eylül Salı günü Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde (YDÜ AKKM) sahnelenecek.

Festival programına göre, “Shırley” Tebdil-i Mekan Tiyatrosu tarafından 2 Eylül’de, “Göl Kıyısı” Talimhane Tiyatrosu tarafından 8 Eylül’de, “12 Öfkeli Adam”, İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından 10 Eylül’de, “Çürük Temel”, İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından 15 Eylül’de, “İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz”, Hayal Perdesi tarafından 17 Eylül’de, “Nazım ile Brecht Kabare”, Dostlar Tiyatrosu tarafından 29 Eylül’de sahnelenecek.Bu oyunların hepsi YDÜ AKKM’de sahnelenecek. Oyunlar saat 21.00’de başlayacak.

LBT OYUNU “HALKTAN BİRİ” 21 EYLÜL’DE

“Halktan Biri” isimli oyun ise, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından, 21 Eylül’de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Salonu’nda sahnelenecek. Meltem Cumbul, Ushan Çakır, Pelin Ermiş, Yiğit Özşener, Mahir İpek, Hakan Güven, Sumru Yavrucuk, Reha Özcan, Selin İşcan, Genco Erkal ve Tülay Günal gibi sanatçıları da ağırlayacak festivalle ilgili detaylı bilgi 22 78 782 numaralı telefondan veya lefkosabelediyetiyatrosu@hotmail.com adresinden alınabilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler