• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Uçanok davasında yeni duruşma

Uçanok davasında yeni duruşma
Mağusa’da 2014 yılı içerisinde Ali Osman Uçanok’u ciddi şekilde darp ederek vahim bedensel zarara uğratan sanık Özcan Hangün, Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık’ın duruşmasına dün de devam edildi...

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 5 Temmuz 2014 tarihinde Ali Osman Uçanok’u ciddi şekilde darp ederek burun kemiğini, çene kemiğini ve elmacık kemiğini kırarak vahim bedensel zarara uğratan sanık Özcan Hangün, Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık’ın duruşmasına dün de devam edildi. Dünkü oturumda meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil dinletildi. Duruşma devam etmek üzere bugüne ertelendi.

TAHKİKAT MEMURU ŞAHADET VERDİ

İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, dünkü oturumda üçüncü tanık olarak meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil’i dinletti. Polis Memuru Karagil, olayın gerçekleştiği 5 Temmuz 2014 tarihinde Mağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli bulunduğu sırada telefoniyen aldığı bir bilgide Ali Osman Uçanok’un ciddi şekilde darp edilerek yaralı vaziyette hastaneye kaldırıldığını öğrendiğini söyledi. Ayni gün hastaneye giderek Ali Osman Uçanok’u ziyaret ettiğini söyleyen Karagil, Uçanok’tan sanık Özcan Hangün ve yanında bulunan 3 kişi tarafından darp edildiğini öğrendiğini anlattı. Ali Osman Uçanok’un iş yerine gittiğini söyleyen Karagil, iş yerine gittiğinde Ahmet Uçanok ile Cevat Beyazyüz’ü gördüğünü ve Uçanok ile Beyazyüz’den yaptığı soruşturmada 4 kişinin bir araçla geldiğini ve Ali Osman Uçanok’un ofisine girdiğini daha sonra ofisten sesler duyduklarını söylediklerini dile anlattı. Akabinde ofis içerisinde bulunan kamera kayıtlarını incelediğini belirten Karagil, kamera kayıtlarından ofise ilk önce sanık Özcan Hangün ile Ömer Satıağalar’ın girip Ali Osman Uçanok’un çalışma masası önünde bulunan koltuklara oturduklarını daha sonra içeriye sanık Akif Uygur ile Cüneyt Arık’ın girdiğini, sanık Uygur’un Ali Osman Uçanok’un yanına giderek arka arkaya yumruk vurduğunu daha sonra sanık Satıağalar’ın da vurduğunu, sanık Hangün ile Arık’ın ise Ali Osman Uçanok’a vurmadığını gördüğünü anlattı.

SANIKLARIN İFADELERİ OKUNDU

Polis Memuru Hasan Karagil, sanık Özcan Hangün, Akif Uygur, Ömer Satığalar ve Cüneyt Arık’ı polise çağırdıklarını ve sanıklardan ifade aldıklarını söyledi. Sanıkların polise vermiş olduğu ifadeler mahkemeye emare olarak sunulduktan sonra ifadeler okundu.

SANIK HANGÜN İFADESİNDE “BEN KAVGA İÇİN ORAYA GİTMEDİM...”

Sanık Hangün ifadesinde “Çayırova’da bulunan evimin ikinci katı için tadilata başladım. Uçanok Beton Şirketinden 30 metre küp beton aldım ve ödemenin bir kısmını nakit bir kısmını çek ile yaptım. Bir kısım beton geldi. Ancak yine beton ihtiyacım oldu. Ali Osman Uçanok’un yanında çalışan usta başı yönetmelikten gelen emir gereği çekle ödeme kabul etmediklerini söyledi. Ben de sinirlendim ve başka bir şirketten beton aldım. O gün Mağusa’da bir işim vardı. Ali Osman uçanok’un neden böyle bir şey yaptığını anlamadığım için Mağusa’ya gelmişken Ömer ile Ali Osman Uçanok’un yanına da gittim ve neden beton göndermediğini sordum. Ali Osman Uçanok ise küfür ederek ‘size hesap mı vereceğim?’ şeklinde konuştu. Ali Osman Uçanok’un bize küfür ettiğini duyan Akif ise Uçanok’a 3-4 yumruk vurdu. Ömer de 1-2 yumruk vurdu. Ben Akif ve Ömer’i tutmaya çalıştım. Uçanok’a Akif ile Ömer vurdu. Cüneyt ve ben vurmadık. Ben oraya kavga için değil konuşmak için gittim”dedi.

SANIK ARIK, İFADESİNDE “UÇANOK KÜFÜR EDEREK BAĞIRDI...”

Sanık Cüneyt Arık ise verdiği ifadesinde “Özcan, Akif, Ömer ve ben Uçanok’un şirketine gittik. Özcan ile Ömer ofise girdi, Akif ile ben de arabada kaldık. Daha sonra su içmek için bizde ofise girdiğimizde Ali Osman Uçanok’un Özcan ile Ömer’e küfür ederek bağırdığını duyduk. Akif sinirlendi ve olaylar yaşandı” dedi.

SANIK UYGUR İFADESİNDE “SİNİRLENDİM, VURMAYA BAŞLADIM...”

Sanık Akif Uygur ise polise verdiği ifadesinde “Çayıroava’ya Özcan’ın inşaatına bakmaya gidiyorduk. Özcan ‘Ali Osman Uçanok’a bir bakalım’ dedi ve Uçanok’un şirketine gittik. Özcan ile Ömer ofise girdi, Cüneyt ile ben de arabada bekledik. Daha sonra su içmek için ofise girdik. Su sebilinin yanına gidip bardak aramaya başladım. Özcan, Uçanok’a ‘neden böyle söyledin?’ diye sordu. Sonra Uçanok küfür ederek ‘size mi hesap vereceğim?’dedi. Ben de sinirlendim ve Ali Osman’a vurmaya başladım. Ömer de 1-2 defa vurdu” dedi.

SANIK SATIAĞALAR İFADESİNDE “ALİ OSMAN UÇANOK, TERS LAF SÖYLEDİ...”

Sanık Ömer Satıağalar ifadesinde “ Hep beraber Ali Osman Uçanok’un ofisine gittik. Özcan ile Ali Osman Uçanok arasında yaptıkları iş konuşmasında tartışma çıktı ve Ali Osman Uçanok ters laf söyledi. Akif de sinirlendi ve 3-4 yumruk attı. Ben de 1 yumruk vurdum” dedi.

KARAGİL: “SANIK HANGÜN, AYIRMAK İÇİN MÜDAHALE ETMEDİ...”

Polis Memuru Hasan Karagil, Ali Osman Uçanok’un ofisinde bulunan kamera kayıtlarını bir kez daha detaylı şekilde incelediğini söyledi. İnceleme sırasında, sanık Özcan Hangün’ün Ali Osman Uçanok ile konuştuğu sırada sanık Akif Uygur’un ofise girdiğini ve Ali Osman Uçanok’a vurmaya başladığını, sanık Hangün’ün ise ayırmak için müdahalede bulunmadığını söyledi. Karagil, sanık Hangün’ün, kanlar içinde kalan Ali Osman Uçanok’a yardım edeceği yerde olay yerinden kaçtığını gördüğünü ve suç ortağı olduğuna kanaat getirdiğini söyledi. Karagil, yine incelediği kamera kayıtlarından sanık Cüneyt Arık’ın Ali Osman Uçanok’un ofisine girdiğini, kapının önünde gidip geldiğini ve güvenlik kameralarını kontrol ettiğini belirterek “Eğer masumane şekilde içeriye girmiş olsaydı kanlar içindeki Ali Osman Uçanok’a yardım ederdi. Ancak sanık Arık, olay yerinden kaçtı. Kapıda gözcülük yapıyordu” dedi.

DURUŞMA BUGÜN DE DEVAM EDECEK...

İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler’in Polis Memuru Hasan Karagil’i sorgulamayı bitirmesinin ardından duruşma bugüne ertelendi. Polis Memuru Hasan Karagil, bugün de sanıkların avukatı Yunsal İlhan tarafından sorgulanacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler