• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

UKÜ 18. Bahar şenlikleri coşkuyla başladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) “Bahar Şenlikleri” başladı
UKÜ 18. Bahar şenlikleri coşkuyla başladı

Bahar Şenlikleri öncesinde davet için kortej gerçekleştirildi. Lefkoşa Dereboyu’nda gerçekleşen korteje UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcısı, Doç . Dr. Ahmet Adalıer, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan katıldı.

Dans Kulübü’nün gösterisi beğeni topladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Dans Kulübü başta olmak üzere, Kütüphane Kulübü, Fotoğrafçılık Kulübü, Uluslararası İlişkiler Kulübü, Müzik Kulübü, Reklamcılık Kulübü ve Halkla İlişkiler Kulübü gibi öğrenci kulüplerinin de katıldığı korteje halktan büyük ilgi ve destek geldi. Kortej sırasında UKÜ Dans Kulübü’nün gerçekleştirdiği dans gösterisi beğeniyle izlendi.

Tüm halk davet edildi

Kortej sırasında yapılan anonslarla bu yıl 18. si gerçekleştirilen “UKÜ Bahar Şenlikleri” hakkında bilgi verildi ve tüm halk şenliklere davet edildi.

Etkinlikler başladı

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri 18. Bahar Şenlikleri’nin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’de son zamanlarda meydana gelen olaylarda yaşamını yitirenler nedeniyle şenliklerin geçen yıllardan farklı olarak bu yıl küçük çaplı organize edildiğinin altını çizdi. Eğitimin sadece bir konuda uzmanlaşmak olmadığını, küreselleşen dünyada kişilerin sosyal anlamda da gelişmesi gerektiğini ifade eden Nadiri, “Kültür ve sanat ağırlıklı olan şenliklerin herkes için bol eğlenceli ve neşeli geçmesini diliyorum.” dedi.

uku1.jpg

KKTC Meclis takımı ile UKÜ’nün halı saha maçı

CIU Arena’da gerçekleşen KKTC Milletvekilleri ile UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan’ın yanısıra öğretim üyeleri arasında gerçekleşen halı saha futbol müsabakası zorlu geçti. Zevkli ve çekişmeli geçen karşılaşmada UKÜ öğretim üyeleri 2. yarıda üstünlüğü ele geçirdi ve UKÜ takımı maçtan galip ayrıldı. Müsabakanın sonunda milletvekillerine katılımlarından ötürü kupa verildi.

 

Masa tenisi turnuvası eğlendirdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi spor kompleksi CIU Arena’da Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi. Yoğun ilgi gören turnuvaya farklı fakültelerden çok sayıda öğrenci katıldı. 3 gün sürecek turnuvanın sonunda oyunculara madalya ve sponsorlar tarafından çeşitli hediyeler verilecek.

 

Öğrenci turnuvaları düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Ünivesitesi 18. Bahar Şenlikleri  kapsamında öğrenci kulüpleri arasında turnuva düzenlendi. Turnuvaya  Tiyatro Kulübü, Reklamcılık-Halkla İlişkiler Kulübü, Uluslararası İlişkiler Kulübü, Biyomühendislik Kulübü, Kütüphane Kulübü, Turizm Kulübü, İngilizce Konuşma Kulübü,  Psikoloji Kulübü, Elektrik Elektronik Mühendisliği Kulübü ve Bilgisayar Bilimleri Kulübü  katıldı. Öğrenciler  halat çekme, çuval yarışı, gladyatör oyunu  ve pinpogolda kıyasıya rekabet içinde eğlendiler.

Erin Elizel ve Grup Seans’a yoğun ilgi

Dans Kulübü Gösterisi ve Müzik Kulübü (Drop-Outs)’nün konserinin ardından Kuzey Kıbrıs’ın en popüler rock gruplarından, kendilerine has tarzlarıyla ilgi çeken “Erin Elizel ve Grup Seans” sahne aldı. Yoğun katılımın olduğu konserde öğrenciler doyasıya eğlendi.

uku2.jpg

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler