• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

UKÜ kütüphane kulübü ve müdürlüğü’nden örnek davranış

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir”
UKÜ kütüphane kulübü ve müdürlüğü’nden örnek davranış

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Kulübü ve Kütüphane Müdürlüğü tarafından başlatılan yardım kampanyası sonunda ihtiyaç malzemeleri sahiplerine ulaştırılmak üzere Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ZAYDER)’ne teslim edildi.

Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin 5 yıl önce İngiltere’de kurularak bir buçuk yıldır Kuzey Kıbrıs’ta yardım faaliyetlerini yürüttüğünü ifade eden KKTC Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Günay Veli,  ZAYDER’in amacının Kuzey Kıbrıs’taki tüm fakir ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek olduğunu belirtti. Derneğin büyük projelerinin olduğunu aktaran Başkan Veli, yardım yapmak isteyen kişilerin verdikleri eşyalar ve malzemelerin kullanılabilir olması gerektiğinin de altını çizdi.

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir”

Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin 400’den fazla aileye gıda, eğitim, ev eşyası, mobilya ve kişisel eşya yardımı yaptığını söyleyen ZAYDER As Başkanı Rabia Özcömert ise kadın, engelli, çocuk ve yetişkinlere yardımların ağırlıklı olduğunu ifade etti. Yardım etmek isteyen kişilerin ihtiyaç sahiplerine yönlendirilmesinde yol gösterileceğini belirten Özcömert, “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” sloganıyla 2 yıl içinde önemli projelere imza atılacağı bilgisini paylaştı. UKÜ Kütüphane Kulübü’nün bu projesini takdir ettiklerini vurgulayan Rabia Özcömert, bu yardım projesinde görev alan öğrenciler ile UKÜ Kütüphane Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü'nün ortak çalışmasıyla, yardıma ihtiyaç duyan ailelere destek veren Zeytin Ağacı Eğitim ve Dayanışma Derneği’ne yardım yapmaya çalıştıklarını ifade eden Kütüphane Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Sıdar da, “Durumu olmayan insanların yüzlerine bir nebze olsun gülümseme götürmeyi başarabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. UKÜ öğrencileri ve Kütüphane Kulübü olarak bu desteğimizi sürekli hale getirip, idame ettirmeye kararlıyız.” dedi.

Lay: Böyle anlamlı bir yardım projesinde yer alan herkese teşekkür ediyorum

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kütüphane Kulübü olarak böyle bir yardım yapmanın ve öğrencilere böyle bir bilincin aşılanmasının üniversitenin görevi olduğunu ifade eden UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay, böyle bir yardım projesinde yer alan herkese teşekkürlerini dile getirdi. İhtiyaç paketinde ev eşyaları, bebek malzemeleri, giyim malzemeleri gibi erzakların olduğunu belirten Lay, Zeytin Ağacı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ni takip ettiklerini ve faaliyetlerinin etkili olabilmesi için destek olmak istediklerini söyledi. Gülten Sala Lay, “Gerek UKÜ öğrencilerimiz gerekse mezun öğrencilerimiz kullanılabilir eşyalarını bağışladılar. Hem UKÜ öğrencilerine  yardımlaşma bilincini aşılamak, hem de UKÜ’nün toplumda güzel imaj oluşturmasını istiyoruz. Yardım etmek isteyenler gerek bizimle gerek dernekle iletişime geçebilirler.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler