• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

UKÜ Uluslararası Yaz Akademisi İngilizce Dil Kursu sona erdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde bu yıl altıncısı gerçekleştirilen, farklı millet ve yaş grubuna sahip çok sayıda öğrencinin katıldığı Uluslararası Yaz Akademisi İngilizce Dil Kursu sona erdi.
UKÜ Uluslararası Yaz Akademisi İngilizce Dil Kursu sona erdi

Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen Uluslararası Yaz Akademisi İngilizce Dil Kursu’na Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna, Somali, Kongo, Libya gibi farklı ülkelerden çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrenciler eğlenerek İngilizce öğreniyor

Yaz Akademisi kapsamında rehber eşliğinde Mağusa, Girne, Lefkoşa gezilerinin organize edildiğini ifade eden Yaz Akademisi İngilizce Dil Kursu Koordinatörü Gamze Atay, öğrencilerin dil eğitimi yanında spor, sanat gibi çeşitli etkinliklere de katıldıklarını söyledi.

Uluslararası Yaz Akademisi İngilizce Dil Kursu’nun hem İngilizce’yi geliştirmek hem de Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmak amaçlı yararlı bir program olduğunu söyleyen Atay, ‘’ Farklı millet ve yaş gruplarının katıldığı çok renkli bir kursu geride bıraktık. Kurs boyunca gerek derslerde gerekse yapılan etkinliklerde öğrencilerimiz dil öğrenmenin yanısıra farklı kültürlerden insanlarla tanışma fırsatı buldular.Uluslararası Yaz Akademisi İngilizce Dil Kursu her yıl bir önceki yıla göre gelişerek devam etmektedir’’ dedi.

Dili kazanmak için iletişim amaçlı kullanmanız gerekir

Yabancı diller yüksek okulu müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Yavuz Uluslararası Yaz Akademisi İngilizce Dil Kursunda öğrencilere ilk olarak düzey belirleme sınavı yapıldığını ve öğrencilerin kendi düzeylerine göre gruplara yerleştirildiğini belirtti.Bir dilin kazanılmasının kolay olmadığını söyleyen Yavuz, ‘’ Dil öğrenmek kolay değildir. Kazanmak istediğiniz yabancı dili iletişim amaçlı kullanmalısınız’’ dedi.

Uluslararası Yaz Akademisi İngilizce Dil Kursu’nun sonunda öğrencilere ‘’Başarı Belgesi’’ takdim edildi.

Yaz Akademesi Öğrencilerimiz ne dediler?

Dersler çok güzel ve faydalı geçti.Öğretmenlerle çok faydalı aktiviteler yaptık. UKÜ çok iyi bir üniversite. Herkesi özleyeceğim. - Roza Öztürk (Hatay)

UKU’de geçridiğim zamandan çok keyif aldım. Kıbrıs çok güzeli bir ülke. Tüm aktiviteler muhteşemdi. Arene’da çok farklı spor aktiviteleri ile çok eğlendik. Donanımlı öğretim görevlilerinin eşliğinde İngilizcemizi geliştirdik. – Sergi Goniashvili (Gürcistan)

Tüm herkese çok teşekkür ederim. Burada çok güzel günler geçirdim. Herkes çok arkadaş canlısı ve saygılıydı. Dersler oldukça aktif geçti. UKÜ’yü çok sevdim ve tekrardan gelmeyi çok istiyorum. Tüm arkadaşlarıma UKÜ’yü tavsiye edeceğim. – Sholpan Adilshyeva (Kazakistan)

Hayatımda geçirdiğim en güzel yaz okuluydu. Teknolojik olarak tam donanımlı sınıflarda ders gördük. Burada olmaktan çok mutlu oldum. UKÜ bana çok güzel deneyimler ve arkadaşlıklar kazandırdı. – Polina Shibanova (Belarus)

UKÜ’ye bizlere sağladıkları her imkan için teşekkür ederim. Yemekler çok güzeldi. Aktiviteler ingilizcemizi geliştirmemize faydalı oldu. Okulun yurdunu çok komforlu buldum. Oldukça modern dizayn edilmiş. UKÜ’de eğitim görmeye karar verdim. – Abdullahi Abukar (Somali)

UKÜ, bünyesinde birçok farklı ülkeden öğrenciyi barındırması eğitimim için çok yararlı oldu. Birçok yeni arkadaş edindim. Buraya tekrardan gelmeyi planlıyorum. Okul içi ve okul dışı aktivitelerde çok eğlendim. Özellikle gemi turunu çok beğendim. – Bermet Alkadyrova (Kırgızistan)

 

 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler