• BIST 9530.47
  • Altın 2470.156
  • Dolar 32.4653
  • Euro 34.7126
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

UKÜ’de muhasebe alanında yeni bir bölüm: Bilgisayar Destekli Muhasebe

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde işletmelerin ihtiyaç duyduğu muhasebe departmanlarında veya muhasebe bürolarında çalışmak üzere profesyoneller yetiştirmek amacıyla “Bilgisayar Destekli Muhasebe” programı açıldı.
UKÜ’de muhasebe alanında yeni bir bölüm: Bilgisayar Destekli Muhasebe

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na bağlı program muhasebe alanında güncel gereksinimlere uygun, donanımlı profesyoneller yetiştirmek amacıyla 2 yıllık Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı’nın genişletilmiş hali olarak eğitim ve öğretim verecek. Bilgisayar Destekli Muhasebe programı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarından farklı 3 yıllık eğitimi kapsıyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Muhasebe ve Finansman Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ağa yeni açılan program sayesinde, öğrencilerin en son teknoloji ile donatılmış bilgisayar laboratuvarlarında muhasebe bilgilerini uygulama fırsatı bulacağını ifade etti. Erkek öğrencilerin 3 ya da 4 yıllık eğitim sonunda askerliklerini çavuş veya subay rütbesiyle yapabileceklerinin bilgisini de veren Ağa, “Günümüzde en ihtiyaç duyulan alanların başında Muhasebe gelmektedir. Hem dinamik hem de ihtiyaç duyulan bir alan olması nedeniyle bu alanda ilerleme kararını almış öğrencilerimizi şanslı görüyorum.” dedi.

Bilgisayar Destekli Muhasebe eğitiminin içeriği

Yoğunlaştırılmış 3 yıllık eğitim formatında hazırlanan program, teorik ve uygulamalı derslerden oluşuyor. Teorik derslerde Finansal Muhasebe, Vergi Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi, Denetim, Yönetim Muhabesi, Banka Muhasebesi, İşletme Stratejileri, Ticaret Hukuku ve Mali Tablolar ile ilgili bilgiler verilirken, uygulamalı derslerde hem gerçek hayatta faaliyet gösteren işletmelerin özellikle finansal tablolarının incelenmesi ve denetlenmesi gibi çalışmalar yapılıyor hem de güncel ve çağdaş bilgisayarlı muhasebe programları öğretilerek öğrencilerin iş hayatında ihtiyaç duyacağı bilgi ve becerileri kazanması hedefleniyor.

Kariyer Olanakları nelerdir?

Mezun olan öğrenciler serbest muhasebe ve mali müşavirliğin yanında, bağımsız denetim kuruluşlarında, finansal piyasalarda, bankalarda ve işletmelerin muhasebe ve finans departmanlarında çalışma fırsatı yakalayabilmekte. Globalleşmenin bir sonucu olarak Muhasebe ve Finans alanlarında Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ve gelişmekte olan diğer ülkelerde iş imkanları bulabilecek. Bilgisayar Destekli Muhasebe programında öğrencilere muhasebe konusunda ihtiyaç duyacakları ve kendilerine rekabet avantajı sağlayacak teorik ve pratik bilgileri aktarmayı hedefleyen UKÜ, bu alandan mezun olacak öğrencilere ilk yılın sonunda 30 iş günü, ikinci yılın sonunda 80 iş günü staj imkanı sunarak öğrencilerin eğitimleri süresince öğrendikleri bilgilerin işletmelerde nasıl uygulandığını öğrenme fırsatı veriyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler