• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Ultrason ile gelen gençlik

Tıpta 50 yıldır birçok tanı ve tedavi için güvenle kullanılan ultrason (ses dalgaları) artık estetik alanında da harikalar yaratıyor. Bu teknolojiyle tek seansta acı çekmeden gençleşmek mümkün...
Ultrason ile gelen gençlik

Tıpta 50 yıldır birçok tanı ve tedavi için güvenle kullanılan ultrason (ses dalgaları) artık estetik alanında da harikalar yaratıyor. Bu teknolojiyle tek seansta acı çekmeden gençleşmek mümkün…

Ultrason kelimesi işitme sınırı üzerindeki ses dalgalarını tanımlar; yıllardır gebelerde bile birçok tanı ve tedavi sırasında yaygın olarak güvenle kullanılmaktadır. Kozmetik dermatolojide de son yıllarda yaygın olarak tercih edilmektedir. Odaklanmış (fokuslu) ultrason yaşlanma izlerini yok etmek için risk taşımayan yöntemlerden biri olarak gün geçtikçe popülerleşiyor… Dr. Eylem Acar Kliniği'nin sahibi Dermatolog Dr. Eylem Acar, bu yöntemle ilgili merak edilenleri anlattı…

HEMEN TEDAVİ

Fokuslu Ultrason teknolojisi cildin alt katmanlarındaki dokularda ‘odaklanmış ses dalgaları' kullanılarak kollajen üretiminin uyarılması yolu ile ciltte sıkılaşma ve lifting sağlayan bir tedavi yöntemidir. Odaklanmış ultrason teknolojisi cerrahi müdahale olmadan derin dokular üzerinde etki sağlayan tek yöntemdir…

Bu yöntemle; cilt elastikiyetinin kaybına bağlı olarak oluşan sarkma; kaş, alın, yanak, ağız kenarı, yüz konturu, çene hattı ve gıdı bölgesi ile göz çevresinde kırışıklıklarında cerrahi bir işlem olmadan düzelme ve gençleşme sağlanmaktadır.
Bu teknik ile yapılan tedavide, ısı enerjisi oluşturan ses dalgaları istenen doku derinliğine odaklanmakta ve cildin üst tabakasına zarar vermeden deri altındaki bağ dokusunda kollajen üretimini artıran küçük ısı hasarları oluşturulmaktadır.

Avantajları nelerdir?

– Artan kollajen üretimi
– Sağlıklı bağ dokusu
– Kırışıklarda azalma
– Elastikiyeti artmış cilt yapısı

Nasıl uygulanır?

Yüz ve boyun gençleştirme sırasında cildin 3 mm ve 4,5 mm altına odaklanmış ultrason dalgaları gönderilerek,  kollajen üretimini uyaran ısı hasarları oluşturulur. Bu işlem sırasında cilt yüzeyi uygulamadan etkilenmez. Cilt altında taşıyıcı bağ dokusunun bulunduğu derinliğe ulaşan enerji sayesinde dokuda yeni kolajen yapımı uyarılarak güçlü bir sıkılaşma etkisi meydana gelir ve zaman içinde cerrahi olmadan yüz germe etkisi elde edilir.

Hangi bölgelerde etkilidir?

Yüz cil­di ve yüz ova­li­te­sin­de kay­bı olan çe­ne çiz­gi­sin­de sark­ma­la­rı olan has­ta­lar­da ya­nak­la­ra, gı­dı böl­ge­sin­de­ki sark­ma­yı dü­zelt­mek ama­cıy­la bo­yu­na, kaş kal­dır­mak ama­cıy­la kaş-alın böl­ge­si­ne, göz dış ve alt kıs­mın­da­ki kı­rı­şık­lık­la­rı azalt­mak ama­cı ile göz çev­re­si­ne, de­kol­te böl­ge­sin­de­ki kı­rı­şık­lık­la­rı dü­zelt­mek ama­cıy­la de­kol­te­ye uy­gu­lan­mak­ta­dır. Ay­rı­ca kol içi, ba­cak içi sark­ma­la­rın te­da­vi­si, ka­rın cil­di­nin sı­kı­laş­tı­rı­lıp to­par­lan­ma­sı açı­sın­dan son de­re­ce et­ki­li.

İşlem ne kadar sürer?

– Cilt gençleştirme süresi uygulama yapılan bölgeye göre 30-60 dakika arasında değişmekte olup tüm yüz ve boyuna yapılan uygulama 1 saat kadar sürmektedir. Ultrason ile cilt gençleştirme ile istenen sonuca ulaşmak için genelde tek  seans uygundur. Uygulama sırasında hastalar hissettikleri acıyı genelde “iğne batması” ya da “elektriklenme” olarak tanımlamaktadır. Uygulamanın ardından kişi günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Ultrason ile cilt gençleştirme sonrasında ciltte yanık, leke, herhangi bir yan etki oluşmaz. Bazı hastalarda birkaç saat sonra normale dönecek olan hafif kızarıklıklar oluşabilir.

Güvenli bir yöntem midir?

Ultrason enerjisi tıpta 50 yıldan aşkın süredir güvenle (gebelerde dahi) kullanılmaktadır.

Sonuçları ne kadar süre kalıcı olur?

Uygulama sonrası ilk andan itibaren başlayan etki her geçen gün daha belirginleşir, bir ay sonra etkiler görünür hale gelir, 3 ayın sonunda istenen sonuç gözlenmeye başlar. Tam sonuç alınması ise 6 ayı bulabilir. Ultrason ile cilt gençleştirme ciltte kolajen üretimini uyardığı için sonuçlar uzun süreli kalıcı olmaktadır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler