• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk DAÜ’de Anıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. Yıl Dönümü dolayısıyla, 10 Kasım 2020 Salı günü, saat 08:45’te, DAÜ Atatürk Anıtı önünde Anma Töreni gerçekleştirdi
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk DAÜ’de Anıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. Yıl Dönümü dolayısıyla, 10 Kasım 2020 Salı günü, saat 08:45’te, DAÜ Atatürk Anıtı önünde Anma Töreni gerçekleştirdi. DAÜ Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ-ATAUM) organizasyonu ile gerçekleştirilen törene, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Rektör Yardımcıları, Akademik ve İdari Personel ile öğrenciler katıldı.

Program kapsamında, saat 09:00’da DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. 09:02’de DAÜ-ATAUM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk tarafından 10 Kasım Bildirisi okundu.

“Kıbrıs Türk Halkı Atatürk’ü Bir Kurtarıcı Olarak Görmüş ve Onun Çizgisinde İlerlemiştir”

Yrd. Doç. Dr. Göktürk, bildiride şu sözlere yer verdi: “Türk Milleti’nin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz insan Atatürk, 57 yıllık kısa ömründe fani bir insanın gerçekleştirmesine ihtimal verilmeyecek kadar büyük işler başarmıştır. Bu ulusun vazgeçilmez bir parçası olan Kıbrıs Türk Halkı da Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kurtarıcı olarak görmüş ve onun çizgisinde ilerlemiştir. Bu çerçevede, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nde uygulamaya koyduğu inkılap hareketlerini zorlama olmaksızın, eş zamanlı olarak kabul etmiştir. 37 yıl önce kurulan özgür ve bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte Atatürk ilke ve inkılaplarını sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığında olduğunu her fırsatta göstermiştir. Büyük Atatürk; bizlere emanet ettiğin eserinle ve değerini her gün biraz daha derinden anladığımız fikirlerinle Türk Ulusu’nun gönlünde ve düşüncelerinde sonsuza kadar yaşayacaksın. Büyük Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yılında bir kez daha  sevgi, saygı ve özlemle anıyor, yüksek hatırası önünde eğiliyoruz.” Yrd. Doç. Dr. Göktürk bildirisinde Kıbrıs Mücahitleri’nin Atatürk ile ilgili yazmış oldukları cümlelere de yer verdi. Bildirinin ardından tören saat 09:05’te sirenler eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunması ile devam etti.

Türk Ulusu’nun Kurtarıcı ve Kurucu Lideri

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın ise konuşmasında “Atatürk’ü anmanın en iyi yolu O’nu doğru anlamak ve anlatmaktır. 10 Kasım’ların, Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, Türk Ulusu’na kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Bu çerçevede Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin ne olduğunu geleceğimizin teminatı olan gençlerimize iyi anlatmalıyız. Sevgili Öğrenciler; Atatürk yarınları, “Bütün ümidim” diye nitelendirdiği siz gençlere emanet etmiş, aydınlanma yolunun karşısında durmanın yenilmek olduğunu vurgulamıştır. Egemenlik ve uygarlık yolunda durmak, dinlenmek yoktur, çalışmak ve öğrenmek, öğrendiklerini hayata yansıtmak, kalkınmak ve doğruluktan ayrılmadan başarmak vardır. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Yüce Atatürk, size olan sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün daha da artarak sonsuza kadar sürecektir.” sözlerine yer verdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı kapsamında DAÜ-ATAUM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk tarafından saat 12:00’de “1938 Türkiye ve Dünya Basını’nda Atatürk” konulu çevrim içi konferans da gerçekleştirildi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler