• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

“Uluslararası Yaşlanan İnsan ve Toplum Sempozyumu” Yakın Doğu Üniversitesi’nde Gerçekleştirilecek

Yakın Doğu Üniversitesi “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uluslararası Yaşlanan İnsan ve Toplum, “Bugün &Yarın” konulu sempozyumuna ev sahipliği yapacak.
“Uluslararası Yaşlanan İnsan ve Toplum Sempozyumu” Yakın Doğu Üniversitesi’nde Gerçekleştirilecek

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, sempozyum, 15 Ekim 2018 Pazartesi günü saat 09.30 da Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Turuncu Salon’da gerçekleştirilecek.

bugun-ve-yarin-2018-2019.jpg

Sempozyum yaşlılığın sürekli değişimini ortaya koyarak, yaşlılığın bilinçli girişimlerle planlanabilir anlamlı bir yaşam dönemi olabileceğini göstermeye çalışacak. Sempozyumda ayrıca ülkemizde aktif, hareketli ve topluma katılan yaşlıları çoğaltma isteği ve bunun nasıl başarılabileceği konularında bilgiler aktarılacak yaşlılığın sorunları da ele alınacak.

Alanında Uzmanlar Farklı Konularda Yaşlılığı Konuşacak…

Sempozyumda, Ulusal Sosyal Uygulamalı Gerontoloji Dernek Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan “Türkiye’de Yaşlılık ve Yaşlanma”, Melbourne Victoria Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Terence Seedsman “Nasıl Daha İyi ve Kaliteli Yaşlanırız”, UMIT Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bernd Seebergen “ Yaşlılıkta Bakım Problemlerinin Önemi ve Gerontoloji”, Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Melih Vural “Eyvah Annem Alzheimer! Teşhis, Tedavi ve Müdahale Olanakları” Öğr. Gör. Ikuko Murakami Japonya’da Geroteknoloji ile İlgili Güncel Bilgiler hakkında konuşmalar yapacak.

Yaşlılığın Planlanabilir Bir Yaşam Dönemi Olduğu Bilimsel Kanıtlarıyla Ortaya Konulacak…

Sempozyum ile ilgili açıklamada bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, І. Uluslararası Yaşlanan İnsan ve Toplum Sempozyumunun, toplumsal yaşlanmanın farklı düzlemlerdeki baskılarını hissetmeye başladığımız şu dönemde yaşlılığın “ağlayan” yüzünü güldürmek üzere planlandığını belirtti.

 Ulusal ve uluslararası pek çok bilim insanının katılımıyla önemli bir bilim şöleni olacağını belirten Prof. Dr. Yücecan, “Sempozyuma katılan katılımcıların bilimsel katkılarının yanında ülkemizin imajı ve farklı istihdam alanlarının algılanmasına katkıda bulunmaktadır. Sempozyum yaşlılığın planlanabilir bir yaşam dönemi olduğunu bilimsel kanıtlarıyla ortaya koymakla kalmayıp, gerontolojik uygulama alanlarına dikkat çekmektedir. Amaç sadece sorunları masaya yatırmak değil, aksine çözümlerini ortaya koyarak, bunları masadan kaldırmaktır. Genç ve dinamik geleceği için yerel ve merkezi yönetimleri demografik gelişmeler konusunda uyarmak, daha iyi sosyal politikalar üretebilmek için ihtiyaç duydukları bilgileri aktarma isteğinin somutlaşmasıdır” dedi.

Ülkemizde Toplumsal Yaşlanmanın Sosyal ve Uygulama Boyutları Ele Alınacak…

Sempozyumun öneminin altını çizen sempozyum koordinatörü Prof. Dr. İsmail Tufan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hayata geçirilecek olan sempozyumun, sosyolojik, psikolojik, kültürel, tıbbi, medya, turizm gibi boyutların ele alındığı ilk sempozyum olacağını söyledi.

Prof. Dr. Tufan şunları kaydetti; “Yaşlanmanın sadece yeterlik kaybı anlamına gelmediği, aksine yeterlik kazançlarıyla da bağlı bir süreç olabilmesi için yaşlanan insanların ekonomik, sosyal ve psişik birikimlere ve bunları kullanabilecekleri yeteneklere ihtiyacı vardır. Ülkemizin toplumsal yaşlanmanın sosyal ve uygulama boyutları ele alınacak. Ve güncel gerontolojik konulara ek olarak tabulaştırılan konulara da yer verilecektir. Yakın Doğu Üniversitesi kapılarımızı Gerontoloji dünyasına açmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.”

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti I. Yaşlanan İnsan ve Toplum, Bugün&Yarın” konulu, sempozyum ile ilgili detaylı bilgiyi www.neu.edu.tr web sayfasından veya 0 392 680 20 00 (dahili 5280) no’lu telefondan öğrenilebilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler