• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Üniversiteler Arası Spor Oyunları kapanış ve ödül töreni yapıldı

Başbakan Hüseyin Özgürgün, üniversitelerde eğitim faaliyetleri yanında sporun da büyük önemi bulunduğunu ifade ederek, spor dallarında aktif olan gençlerin üniversitelerin başarı oranlarını ciddi ölçüde artırdığını vurguladı.
Üniversiteler Arası Spor Oyunları kapanış ve ödül töreni yapıldı

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu’nun bu yıl 16’ncısını düzenlediği Üniversiteler Arası Spor Oyunları’nın kapanış ve ödül töreni dün akşam yapıldı.

The Elysium Park’ta yer alan törende, kadın ve erkek olmak üzere toplam 15 ayrı branştaki oyunlarda dereceye giren üniversite ve takımlara kupaları verildi.

Buna göre 16. Üniversiteler Arası Spor Oyunları’nda genel klasmanda 1. Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), 2. Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve 3. Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) oldu.

Etkinliğe, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Aşkın Kınacı, bazı yetkililer ile oyunlara katılan üniversitelerin rektör, akademisyen ve sporcuları katıldı.

o1-003.jpg

ÖZGÜRGÜN: “ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM FAALİYETLERİ YANINDA SPORUN DA BÜYÜK ÖNEMİ VAR”

Başbakan Hüseyin Özgürgün 16. Üniversiteler Arası Spor Oyunları’nın kapanış ve ödül töreninde yaptığı konuşmada, ödül almanın başarının bir sonucu olduğuna dikkat çekti ve “Ancak önemli olan spor yapmaktır” dedi.

Üniversitelerde eğitim faaliyetlerinin yanında sporun büyük önemi bulunduğunu vurgulayan Özgürgün, gençlerin bu yaşlarda spor dallarında aktif olmalarının üniversitelerin başarı oranlarını ciddi ölçüde artırdığını kaydetti.

Özgürgün, organizasyonu gerçekleştiren KKTC Üniversite Sporları Federasyonu yanında oyunlara katılarak katkı koyan üniversitelerin eğitmen ve sporcularını kutladı.

BEROVA: “YÜKSEKÖĞRENİM ADASI OLMADA BÜYÜK MESAFE KAT ETTİK”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 1970’li yılların sonunda yükseköğrenim alanında ilk adımını atan Kuzey Kıbrıs’ın bugün 15 üniversite ve 93 bin öğrenci ile yükseköğrenim adası olma noktasında büyük mesafe kat ettiğini söyledi.

Berova, eğitim, öğretim ve teknik donanım açısından çok iyi bir noktaya gelen üniversitelerin bilim faaliyetlerinde de ulaştığı noktada azim ve güvenle ilerlemeye devam ettiğini görmenin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın, üniversitelerin eğitimin yanında spor faaliyetleri de sunmalarını önemsediğini ifade eden Berova, bu tür aktivitelerin öğrencilerin entelektüel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli olduğunu vurguladı.

o2-004.jpg

KINACI: “EĞİTİM ADASINA DÖNÜŞEN KKTC ÜNİVERSİTELERİNE HİZMET VERİYORUZ”

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Aşkın Kınacı ise 2016-2017 akademik yılında 16’ncısını düzenledikleri Üniversiteler Arası Spor Oyunları’na katılan üniversitelerin sporcu ve eğitmenlerini kutladı.

2001 yılında kurulup her geçen yıl gelişip büyüyen federasyonun yaklaşık 124 ülkeden 100 bin öğrencisi ile bir eğitim adasına dönüşen KKTC üniversitelerine hizmet verdiğini ifade eden Kınacı, bu yıl düzenledikleri üniversiteler arası spor oyunlarına 60 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler