• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Uyuşturucu zanlıları tutuklu yargılanıyor

Uyuşturucu zanlıları tutuklu yargılanıyor
Atlılar köyü çıkışında uyuşturucu alışverişi yapacak olan ancak polis tarafından yakalanan zanlı Arif Kurt ile Soner Öğer, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

Gamze BAYKUR

Atlılar köyü çıkışında uyuşturucu alışverişi yapmak için sakladıkları 587 gr 967 mg ağırlığındaki Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddeyi almaya gelen ve konu maddeleri aldığı esnada suçüstü tespit edilerek tutuklanan zanlı Arif Kurt ile olay yerinden kaçan ve 8 gün sonra Güvercinlik köyünde tespit edilerek tutuklanan zanlı Soner Öğer, dün yeniden mahkemeye çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Kurt ile Öğer, tutuklu yargılanmak üzere 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

TAHKİKAT TAMAMLANDI

Meselenin tahkikat memuru Polis Çavuşu Fatih Kaleci, 22 Ocak tarihinde alınan bir bilgide Atlılar köyü çıkışında uyuşturucu olduğu ve uyuşturucu alışverişi yapılacağını öğrendiklerini söyledi. Ayni gün olay yerine gidilerek pusu görevine başlandığını belirten Kaleci, saat 00:30 raddelerinde zanlı Arif Kurt ile Soner Öğer’in uyuşturucu maddeleri almak için konu yere geldiğini ve zanlı Kurt’un arabadan inerek tabela altındaki içinde uyuşturucu madde bulunan poşeti aldığı esnada tespit edilip tutuklandığını zanlı Öğer’in ise olay yerinden kaçtığını açıkladı. Kaleci, naylon poşet içinde yapılan kontrolde 587 gr 967 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Kaleci, olay yerinden arabayla kaçan zanlı Öğer’in ise yapılan tahkikat sonucunda 8 gün sonra Güvercinlik köyünde saklandığı yerde tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.

uyusturucu (2)BENZERİ DAVALARI VAR

Polis Çavuşu Fatih Kaleci, zanlı Arif Kurt ile Soner Öğer aleyhine daha önce “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” meselesi ile ilgili olarak dosya yapıldığını ve konu dosyaların Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildiğini belirtti. Kaleci, ayrıca zanlı Öğer’in  ise daha önce 105 gr Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlarından yargılanarak 2 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini ancak şartlı tahliyeden yararlanıp cezaevinden çıktığını açıkladı. Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Kaleci, zanlıların suç işlemeye meyilli olduklarının ve suç işlemeye devam ettiklerinin görüldüğünü söyleyerek zanlıların tutuklu yargılanmak üzere 3 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

TUTUKLU YARGILANACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Arif Kurt ile Soner Öğer’in davalarında hazır bulunmalarını sağlamak amacıyla 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler