• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

VİDEOLU: Saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Pendik-Aydos hattında sefer yapan bir minibüste seyahat eden 21 yaşındaki kadına, iddiaya göre ‘Ramazan’da şort giydiği’ gerekçesiyle tokatlı saldırı gerçekleştirildi. Şort giydiği için saldıran Ercan Kızılateş'in ifadeleri ortaya çıktı.
VİDEOLU: Saldırının görüntüleri  ortaya çıktı

İstanbul’da bir kadına ‘şort giydiği’ gerekçesiyle saldıran adam, “Bayanın apış arası gözüküyordu, benim dikkatimi çekti, niyetli olduğum için bayan şahsı ikaz ettim. Minibüsten ineceğim esnada elimin tersiyle yalnızca yüzünü ittim” dedi.

Saldırının görüntüleri de ortaya çıktı.

pendil-sort-saldiri2.jpg

Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam, 14 Haziran günü bindiği Pendik-Aydos minibüsünde bir kişi tarafından darp edilmiş, gözaltına alınan saldırgan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

TAHRİK OLMUŞ…

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre saldırgan Ercan Kızılateş, polisteki ifadesinde, 14 Haziran’da saat 14.50 sıralarında Pendik ilçe merkezinden eve gitmek için Aydos minibüsüne bindiğini söyledi.

Sağlam’ın ayakta yolculuk yaptığını, daha sonra ön kısımdaki koltuğa oturduğunu anlatarak şunları kaydetti: “Bayanın apış arası gözüküyordu, benim dikkatimi çekti, niyetli olduğum için bayan şahsı ikaz ettim. Bayana ‘Arkadaşım edep ve haya denen bir şey var, sizin bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışık almamış’ dedim. Bayan bunun üzerine bana hitaben ‘Sen de o zaman bakma arkadaşım’ dedi. Daha sonra aynı bayan ‘Nefis denen bir şey var’ dedi ve önüne döndü. Ben de ‘Evet haklısınız, nefis denen bir şey var’ dedim. ‘İnsanlar nefsine bazen hakim olamıyor, sizin bu giyim tarzınız benim nefsimi tahrik etti’ dedim. Daha sonra bayan ‘Öf’ diyerek önüne döndü. Bayan şahıs telefonla biriyle konuşurken ‘Adamın birisi bana salak salak nasihat ediyor, dinden imandan bahsediyor’ dedi. Ben de konuşmaları duydum, önce bir şey söylemedim. Daha sonra bayanın sözleri çok zoruma gittiği için ben de ayağa kalkarak bayana minibüsten ineceğim esnada ‘Karşındaki insana hakkında doğru konuş’ dedim ve elimin tersiyle yalnızca yüzünü ittim.”

SALDIRGAN DA ŞİKAYETÇİ OLDU!

pendik-sort-saldiri.jpg

Saldırgan, kadının bunun üzerine ayağa kalkarak “Sen kimi itekliyorsun” deyip kendisine saldırdığını, küfrettiğini öne sürdü.

Kızılateş şöyle devam etti: “Ben de o sırada bayanı sporcu zannettim çünkü büyük bir cesaret ve hakaretle üzerime saldırdı. Ben de tepki üzerine sakin bir şekilde üzerime gelmesini bekledim. Bayan sol omzuma yumrukla vurdu, yumruk darbesi çok kuvvetli değildi. Ben yalnızca bayanın bana zarar vermesini engellemek için bayanı itekledim. Kamera kayıtlarına bakılırsa benim bayana saldırmadığım ya da darp etmediğim görülecektir. Daha sonra ben minibüsten bayanla münakaşaya girmemek adına indim. Şikayetçiyim.”

Öte yandan saldırının görüntüleri de ortaya çıktı.

Görüntülerde saldırganın oturan kadına sertçe vurduğu, daha sonra da kendini savunan kadını darp ederek kaçtığı görülüyor.

Minibüste bulunan diğer insanlarınsa saldırıya müdahale etmediği dikkat çekiyor.

Şort giydiği gerekçesiyle minibüste saldırıya uğrayan kadın: Yardım istememe rağmen kimse gelmedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler