• BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Yakın Doğu Üniversitesi Eurocup İlk Maçında Olympiacos Deplasmanında

Avrupa’da kulüpler seviyesinde kadın basketbolu’nun ikinci büyük kupasında ülkemizi temsil eden Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, ilk maçına Yunanistan’da Olympiacos karşısında çıkıyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Eurocup İlk Maçında Olympiacos Deplasmanında

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası D grubunda, 27 Ekim 2016 Perşembe günü saat 18:00’de Atina Glyfada Makis Liougas Spor Salonu’nda Olympiacos takımı ile karşılaşacak.

Hazırlıklarını tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, 26 Ekim 2016 Çarşamba günü Atina’ya gitti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Eurocup’a giden ilk Kıbrıs Türk takımı olan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın, Olympiacos ile maça çıkacak olması ülkemizde bir ilk olacak. Basketbol tarihinde ilk kez bir Kıbrıs Türk takımı ile Yunan rakip karşı karşıya gelecek.

EuroCup’ta D grubunda mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımının gruptaki diğer rakipleri, Slovakya’nın Good Angels Kosice ve Macaristan’ın Aluinvent Miskolc takımları olacak.

Zafer Kalaycıoğlu: “Atina Çok Zor Bir Deplasman”

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu Olympiacos müsabakası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yakın Doğu Üniversitesi olarak Eurocup maceramıza da başlıyoruz. Eurocup’ta mücadele edeceğimiz grup zorlu bir grup ve biz ilk maçımıza bu sene Avrupa’nın en zor deplasmanlarından bir olacak olan Olympiacos karşısına çıkacağız, çok zorlu bir maç olacağını söyleyebilirim. Seyircilerin biraz daha fazla ön planda olduğu bir maç olacak. Yakın Doğu Üniversitesi’nin Yunanistan’da bir müsabakaya çıkacak olması rakip takım taraftarı için ayrıca motive edici unsur olacak. Gürültüsü bol bir maç olacak diyebilirim. Kadro olarak da iyi bir kadroya sahip rakip Olympiacos” dedi.

“Mental Anlamda Da Maça En İyi Şekilde Hazırlanmamız Gerekiyor”…

Rakip takımının oyuncu kadrosunun çok değerli ve önemli olduğuna dikkat çeken Kalaycıoğlu “Hem Türkiye liginden hem de Avrupa liglerinden bildiğimiz oyuncuları var kadrolarında. Bunlar içerisinde en önemli oyuncuları bana göre Styliani Kaltsidou yer alıyor. Kaltsidou Yunan basketbolunun en önemli oyuncularından biridir. Birkaç yıldırı Türkiye’de oynayan, yakından tanıdığımız bir diğer oyuncu Evanthia Maltsi de orada. Maltsi iki önceki Avrupa Şampiyonası’nın MVP seçilmiş bir oyuncu ki o şampiyona da Yunanistan Milli Takımı 5. olduğu halde MVP ödülünü Maltsi’ye verdiler. Bende o maçları canlı izlediğimin için yakinen hatırlıyorum. Böyle yerli oyuculara sahipler. Erlana Larkins gibi çok mücadeleci bir oyuncuya, Lynetta Kizer gibi -geçen yıl Galatasaray’da problem yaşamıştı ama- çok önemli bir oyuncuya sahipler.

Ben kendisiyle de Hatay’da çalıştım çok önemli skor potansiyeline sahip bir oyuncudur kendisi. Gerçekten bu saydığımız isimler çok önemli bir takımla oynayacağımız göstergesi. Buna bir de seyirci faktörünü eklediğimizde mental anlamda da maça en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor. İnşallah bu zorlu deplasmanda planladığımız oyunu en şekilde oynar ve Türkiye’ye galip gelmiş olarak döneriz” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler