• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Yakın Doğu Üniversitesi'nde “BİLİŞİM ve SAĞLIK” Masaya Yatırıldı

Bilgisayer Enformatik Bölümü ile Center of Excellence’e bağlı Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Araştırma Merkezi işbirliğinde organize edilen “Bilişim Etkinlikleri” kapsamında “BİLİŞİM ve SAĞLIK” irdelendi.
Yakın Doğu Üniversitesi'nde “BİLİŞİM ve SAĞLIK” Masaya Yatırıldı

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,  YDÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi salon 4’de gerçekleştilen Bilişim Etkinliklerinin açılış konuşmasını Center of Excellence başkanı Prof.Dr. Nedime Serakıncı yaptı.

Prof. Serakıncı konuşmasında Bio-Enformatik bilim dalının günümüzdeki önemine vurgu yaparak düzenlenen etkinliğin bu bağlamda çok kıymetliği olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, Bilgisayar Enformatik Bölümü öğrencilerinin geliştirecekleri projelerde sağlık ile ilgili konulara yönlenmelerinin hem gelecekleri açısından hem de toplum sağlığı açısından önem taşıdığına vurgu yaparak etkinliği düzenleyen Bilgisayar Enformatik Bölümü öğretim elemenalrı ile Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Araştırma Merkezi araştırmacılarına teşekkür etti.

 

Bilgisayar Enformatik Bölüm Başkanı ve Center of Excellence’e bağlı Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Araştırma Merkezi Başkanı Doç.Dr. Nadire Çavuş da konuşmasında Bilişim alanındaki gelişimler sonucuda yaşanan değişimlerin bilişim sistemlerini ve teknolojilerini tüm sektörlerin vazgeçilmezi haline getirdiğine vurgu yaptı.Doç.Dr. Çavuş, Bilgisayar Enformatik Bölümü olarak öğrencilerinin bilimsel çalışmalarda farklı alanlarda kullanılabilecek sistemler geliştirdiklerini, o nedenle sağlık ve özellikle kanserle savaşabilmek için faydalı olabilecek projeler de geliştirmek istediklerini belirtti. Ayrıca bölüm öğrencilerine seslenerek araştırma projelerinde kanser kayıt sistemi oluşturulma yönünde çalışmaya başlamalarının beklentisi içerisinde olduğunu söyledi.

 

Dr. Mine Çağlar ise konuşmasında kanser hasta sayısının Dünyada ve Kıbrıs’da her geçen gün artmakta olduğuna vurgu yaparak Kıbrıs’da kanser kayıt sisteminin var olmayışından dolayı yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Dr. Çağlar kanserde erken tanının öneminin kurtarılan hasta sayısında önemli bir etken olduğunu söyledi. Ayrıca, kanser alanında yapılacak çalışma basamaklarının birbirleri ile bağlantılı olduğunun altını çizerek bu bağlantının bireyin kanserden korunmasına veya yakalanan hastanın tedavisinde yapılacakların planlanabilmesinin ancak verilerin toplanması ile olabileceğinin de altını çizdi. Bu bağlamda Bilişim alanında çalışan bireylere ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek Bilgisayar Enformatik Bölümü öğrencilerinin geliştirecekleri projelerle bu alan katkı koyabileceklerini dile getirdi. 

 

Doç.Dr. Nadire Çavuş konuşmalarından dolayı Dr. Mine Çağlar’a teşekkürlerini sunarak halkımızın faydasına olabilecek tüm işbirliklerine açık olduklarını ve Bilgisayar Enformatik Bölümü olarak ellerinden gelen tüm bilişim sistem ve teknolojik yardıma hazır olduklarını vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler