• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Yakın Doğu Üniversitesi'nden Çocuk Eğitimine katkı sağlayacak proje için işbirliği

Yakın Doğu Üniversitesi Ve Athabasca Üniversitesi Arasında İşbirliği...
Yakın Doğu Üniversitesi'nden Çocuk Eğitimine katkı sağlayacak proje için işbirliği

Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence’a bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile Athabasca Universitesi NSERC/iCORE/Xerox/Markin Industrial Research Chair in Adaptivity and Personalization in Informatic, barış eğitiminin oyunlaştırma ile kazandırılması projesi kapsamında işbirliği başlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada, barış eğitiminin oyunlaştırma ile kazandırılması konulu projenin işbirliği kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi proje ekibinde Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Zehra Altınay, Doç. Dr. Fahriye Altınay ve doktora öğrencisi Sabri Sasi, Elektrik Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Hacı ve doktora öğrencisi Derviş Kayımbaşıoğlu, Yakın Doğu İlkokulu İngilizce öğretmeni Aliye Kemal yer alırken; Athabasca Universitesi tarafından ise Prof. Kinshuk ve Prof. Maiga Chang’ın projeye destek verdiği belirtildi.

Projenin Amacı, “Barış” Değerini Öğretmek…

Yapılan açıklamada projenin amacının barış eğitimini okulöncesi dönemdeki çocuklara mobil öğrenme ve oyunlaştırma yoluyla kazandırmak ve barış eğitimi, değerler eğitimi sürecini tüm eğitim sisteminde yaygınlaştıracak bir model oluşturmak olarak belirlendiği belirtildi. Uygulama aşamasında olan projede yer alan Doç. Dr. Zehra Altınay, Doç. Dr. Fahriye Altınay aynı zamanda Athabasca Universitesinin uluslararası proje ekibinde yer almaktadırlar.

Prof. Dr. Nedime Serakıncı: “Athabasca Üniversitesi İleyaptığımız İşbirliği, Barış Değerinin Yayılmasında Önemli Bir Rol Oynayacak”

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada barışın özellikle çocuklukta kazanılan bir değer ve algı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Nedime Serakıncı, “Center of Excellence olarak Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezimiz ile topluma katkıda bulunacak her türlü projenin içinde yer almak istiyoruz. Barış gibi önemli bir konuda, Athabasca Üniversitesi ile yaptığımız işbirliğinin günümüzde yaşanan “barışsız” süreçlere bir çözüm sunmak minvalinde büyük ve önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Çocuklukta kazandırılan barış değerinin önemli olduğuna inanıyor ve bu eğitimi eğitim sürecinin bir parçası haline getirecek bir model üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Doç. Dr. Zehra Altınay ve Doç. Dr. Fahriye Altınay: “Barış değerini eğitime entegre ederek toplumun şekillenmesi adına büyük bir adım atıyoruz”

Doç. Dr. Zehra Altınay ve Doç. Dr. Fahriye Altınay ise sağlanan işbirliğinden duydukları mutluluğu dile getirerek; “günümüzde içinden geçtiğimiz süreçlere cevap olabilecek toplumsal gelişim konusunda büyük bir adım attığımızı düşünüyoruz. Barış değerinin okul öncesi çağda, bilinçli bir şekilde ve yaş grubunun ilgisini çekebilecek şekilde oyunlaştırılarak kazandırılmasının toplumu şekillendirme adına büyük bir basamak olduğuna inanıyoruz. Yakın Doğu Üniversitesi’nden projemize destek veren değerli akademisyenlerimiz Sasi, Elektrik Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Hacı ve doktora öğrencisi Derviş Kayımbaşıoğlu ve Yakın Doğu İlkokulu İngilizce öğretmeni Aliye Kemal’e de çok teşekkür ediyoruz” dediler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler