• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Yeni Öğrencileri KKTC’yi Yakından Tanıdı

Yakın Doğu Üniversitesi’nin Yeni Öğrencileri KKTC’yi Yakından Tanıdı

Yakın Doğu ailesine katılan yeni öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Oryantasyon- KKTC için Özbilinç ve Yönlendirme Programı kapsamındaki ‘Kültür Turları’ yoğun ilgi ve katılım ile gerçekleşti.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 3 gün süren kültür turlarında ilk gün Lefkoşa-Girne, ikinci gün Gazimağusa-Karpaz, son gün ise Güzelyurt-Lefke bölgesinde ki müzeler ve ören yerleri gezilerek panaromik şehir turları yapıldı.

Lefkoşa Suriçinin Ve Girne Limanının Tarihi Dokusunda Kahve keyfi yaşadılar

Girne Kapısından başlayan Lefkoşa- Girne turunda. Mevlevi Tekke Müzesi, Selimiye Camii, Büyük Han, Kumarcılar Hanı, Eski Lefkoşa Surlariçi bölgesindeki tarihi Osmanlı evleri gezildi. Büyük Han’ın tarihi atmosferinde yöresel Kıbrıs lezzetlerini tatma fırsatı bulan ve Kıbrıs Halk Sanatlarından ‘Lefkara Elişi ve İpek Kozası’ atölyelerini ziyaret eden öğrenciler ve veliler Lefkoşa’nın tarihi dokusundan çok etkilendiklerini belirttiler. Lefkoşa gezisinin ardından Girne’ye geçen ekipler Girne Tarihi Yat Limanı’nın muhteşem manzarası eşliğinde kahve içme keyfini yaşadılar.

Karpaz Ören Yerlerine Ve Doğal Güzelliklerine hayran kaldılar

Mağusa-Karpaz turunda öğrenciler ve veliler, UNESCO tarafından koruma altına alınan Altınkum Plajını ve Ayios Ioannis Kilisesi’ni gezdiler. Karpaz turu boyunca yol üzerindeki Kıbrıs eşekleri ve deniz manzarası eşliğinde güzel fotoğraflar çeken öğrenciler ve veliler, Karpaz bölgesini çok beğendiklerini dile getirdiler. Dönüş yolu sırasında Mağusa bölgesinin tarih kokan dokusu profesyonel rehberlerin anlatımıyla panaromik olarak gezildi.

yakindogu (3)

Kendimizi Büyük Ve Sıcak Bir Aile Ortamı İçinde hissettik.

Güzelyurt-Lefke turunda Mavi Köşk ile Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi gezildikten sonra Lefke panoramik turu gerçekleştirildi. Güzelyurt-Lefke turu ile sona eren kültür turlarında yapılan anketler sonucunda öğrenciler Yakın Doğu Üniversitesini tercih etmiş ve KKTC’ye gelmiş olmaktan dolayı çok memnun olduklarını ve havaalanında ki karşılamadan başlayarak Oryantasyon Programı kapsamında yapılan sosyal-kültürel etkinlikler ile kendilerini sıcak bir aile ortamı içinde hissettiklerini belirttiler.

Dolu dolu geçen gezilerde yeni öğrencilerin yanı sıra veliler de adayı ve tarihi değerlerini tanıma fırsatı buldu. Oryantasyon programı çerçevesinde gerçekleştirilen kültür turlarına tecrübeli rehberler ile birlikte deneyimli öğrenciler eşlik etti.

Öğrenci Dekan Vekili Öğrt. Gör. Dilan Çiftçi: Yeni Öğrencilerimiz Kıbrıs’ Yakın Doğululuk Değerleri Ve Sinerjisiyle Tanıdılar.

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekan Vekili Öğrt. Gör. Dilan Çiftçi, ‘Oryantasyon Günleri’ kapsamında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerin yeni gelen öğrencilere Yakın Doğu Üniversitesi’nin sıcak aile ortamını tanımaları ve diğer öğrencilerle kaynaşmaları açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Öğr. Gör. Çiftçi, kalabalık gruplar halinde gerçekleştirilen gezilerde öğrencilerin yeni arkadaşlarla tanışıp kaynaşma şansına sahip olduklarını ve yeni tanıştıkları öğrencilerle kaynaşarak güzel bir sinerji oluştuğunu belirten Öğr. Gör. Çiftçi “öğrencilerin ve velilerin ücretsiz olarak katıldıkları gezilerin sonunda yeni öğrencilerimize üniversite hayatlarının ilk adımında Yakın Doğuluların ‘kültürüne ve tarihine sahip çıkan’ bireyler olarak yetişmesine verilen önem bir kez daha vurgulanmış oldu” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler