• BIST 9548.09
  • Altın 2495.446
  • Dolar 32.4896
  • Euro 34.5569
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

YDE ve ORSAM'dan ortak konferans...

YDE ve ORSAM'ın “Reframing Security in the Middle East : Prospects and Challenges” başlıklı konferansı gerçekleştirilecek
YDE ve ORSAM'dan ortak konferans...

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Yakın Doğu Enstitüsü (YDE) ve Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) tarafından düzenlenen “Reframing Security in the Middle East : Prospects and Challenges” başlıklı konferans, yarın 13.00 -16.30 saatleri arasında YDÜ Büyük Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek.

YDÜ’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Moderatörlüğünü Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü  Doç. Dr. Umut Koldaş’ın yapacağı konferansta Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Doç. Dr. Şaban Kardaş,TOBB Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Haldun Yalçınkaya,Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Yakın Doğu Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç.Dr.Nur Köprülü, ve Yakın Doğu Üniversitesinde doktora çalışmalarını sürdüren  araştırmacı yazar ve düşün adamı Walid Salem son gelişmeler ışığında Ortadoğu’da yaşanan dönüşümlerin ve sürekliliklerin farklı dinamiklerini ve boyutlarını değerlendirecekler.

Sunum ve düşünce paylaşım dilinin İngilizce olacağı konferansta  Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Doç. Dr. Şaban Kardaş, “Turkish Foreign Policy Regarding the Recent Developments in the Middle East (Ortadoğu’da Son Gelişmeler Işığında Türk Dış Politikası)”, TOBB Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Haldun Yalçınkaya, “Foreign Terrorist Fighters of DAESH and their Effects on Turkey – (DAEŞ’in Yabancı Teröristleri ve Bunların Türkiye’ye Etkileri)”, Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Yakın Doğu Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Nur Köprülü “Processes of Democratization in the MENA Region: Retrospect and Prospects (Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da Demokratikleşme Süreçleri: Geçmişe ve Geleceğe Bakış )”, ve Yakın Doğu Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını sürdüren  araştırmacı yazar ve düşün adamı Walid Salem “Rethinking Greater Syria (Büyük Suriye’yi Yeniden Düşünmek)” başlıklı konuşmalarıyla Ortadoğu’daki son gelişmelere ışık tutacaklar.

Ortadoğu’daki son gelişmelerden sonra bölgenin güvenlik coğrafyasının yeniden şekillendiğini kaydeden Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş, böyle bir dönemde bu yeni coğrafyayı doğru okumak ve anlamak için ORSAM ile düzenlemektee oldukları konferans gibi sistematik analiz çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Ortadoğu’da Birçok dinamiğin etki ettiği  karmaşık bir güvenlik oluşumunun ortaya çıktığının altını çizen Doç. Dr. Koldaş ORSAM ile birlikte düzenledikleri bu konferansta bölgede  kendi güvenliklerini sağlamak için mücadele veren ve politika üreten aktörlerin bu dinamiklerden nasıl etkilendiklerini çok değerli isimlerle birlikte değerlendireceklerini ifade etti.

Konferansı birlikte düzenledikleri ORSAM ile kurumlararası bir işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Doç. Dr. Koldaş, Yakın Doğu Enstitüsü olarak düşünce kuruluşları arasında kurulan kurumsal etkileşimin düşünce üretimi ve tutarlı politikaların oluşturuulma süreçlerine sistematik bir katkı yapacağı inancında olduklarını vurguladı. Türkiye’nin uluslararası alanda Ortadoğu Çalışmaları konusunda en bilinen ve en saygın düşünce kuruluşlarından biri olan ORSAM’la verimli bir işbirliği çatısı oluşturduklarını vurgulayan Doç. Dr. Umut Koldaş imzalanan protokol çerçevesinde bölge ile ilgili çalışmaları sistemli bir şekilde hayata geçirmeye devam edeceklerini ifade etti. Uluslararası alanda birikim ve tecrübeye sahip düşünce kuruluşları ve Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre “Reframing Security in the Middle East : Prospects and Challenges” konferansına  ve diğer Yakın Doğu Enstitüsü kısa dönemli eğitim programlarına kayıt için daha detaylı bilgiye  www.neu.edu.tr web sayfasından, nei@neu.edu.tr e-posta adresinden, Yakın Doğu Enstitüsü facebook sayfasından, 223 64 64 (dahili 532) ve 0533 829 97 36 telefonlardan ulaşılabilir.”

orsam.jpg

Etiketler: , , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler