• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

YDÜ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Geleceğin Akademisyenlerini yetiştiriyor…

YDÜ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Geleceğin Akademisyenlerini yetiştiriyor…

Yakın Doğu Üniversitesi geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına 2015-2016 eğitim yılı için yeni öğrenciler alacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Hukuk alanında akademisyen yetiştirmeyi amaçlayan “Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına” kabul edilen adaylar yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamladıktan sonra Öğretim Üyesi olarak Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi seçkin akademik kadrosunun bir parçası olarak göreve başlayacaklar.

Programa Kabul Edilen Adaylara Tam Burs ve Maaş Verilecek..

Yapılacak mülakatlar sonucunda Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına kabul edilen Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına kabul edilen adaylar yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tam burslu olarak yapacaklar ve eğitim hayatları süresince de asgari ücret tutarında maaş alacaklar. Programa kabul edilen öğrenciler akademik ve profesyonel kariyerlerine Araştırma Görevlisi olarak başlayıp yüksek lisans ve doktora programlarını başarıyla bitirdikleri takdirde de Öğretim Üyeliği kadrosuna atanacaklar. Bu çerçevede hukuk alanında eğitim alan ve Hukuk alanında akademik kariyer yapmak isteyen gençler eğitim ve kariyer planlarını bir arada hayata geçirme imkanı bulabilecekler.

Doç. Dr. İrfan S. Günsel: “Geliştirilmiş en kapsamlı ve uzun vadeli eğitim programı”… 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yakın Doğu Üniversitesi Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi’nin Kuzey Kıbrıs yüksek öğreniminin geleceğine yön verecek öncü atılımlardan biri olarak gördükleri Öğretim Üyesi  Yetiştirme programını ilk olarak geçen yıl uygulamaya koyduklarını vurguladı. Doç. Dr. İrfan S. Günsel “Yakın Doğu Üniversitesi ailesi olarak  Öğretim Üyesi Yetiştirme Programının yalnızca üniversitenin akademik kurumsal geleceği açısından değil aynı zamanda Kıbrıs Türk toplumunun dünya çapında eğitsel ve profesyonel rekabette diğer toplumlarla yarışabilir hale gelmesi açısından da önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu programdan yetişen gençlerimiz bir taraftan nitelikli akademisyenler olarak kendi toplumlarının hukuk alanındaki geleceklerinin çizilmesine değerli katkılar sağlayacak diğer yandan Kıbrıs Türk toplumunu uluslararası hukuk platformlarında başarıyla temsil ederek bizleri gururlandıracaklardır. Bizler içinde hukuk tutkusu olan tüm gençlerimizin azimle çalışarak bu programda en iyi şekilde yetişeceklerini ve hem toplumumuza hem de dünyaya başarılı akademisyenler olarak hizmet vereceklerine yürekten inanıyoruz” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı’na girmek isteyen mezun durumunda ya da mezuniyet aşamasında olan öğrencilerin değerlendirme ve mülâkatlarına esas olacak detaylı özgeçmişlerini 7 Ağustos 2015 tarihine kadar hukuk@neu.edu.tr e-posta adresine göndermeleri gerekiyor. Yapılan açıklamada başvuru için gerekli belgeler: Lisans diplomasının fotokopisi, Transkript (not dökümü), Nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf, 2 adet referans mektubu, özgeçmiş olarak belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler