• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

YDÜ’de Yeni Mimarlar diploma aldı

YDÜ’de Yeni Mimarlar diploma aldı
Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin 2014-15 Akademik yılı güz dönemi mezunları diplomalarını aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa(Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; mezuniyet törenine; YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S. Günsel, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğurcan Akyüz, Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Buket Asilsoy, öğretim üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende, YDÜ Mimarlık Fakültesi dönem birincisi Mimarlık Bölümü öğrencisi Fatma Sala, uluslararası öğrenciler adına Mimarlık Bölümü öğrencisi Fayez Alkudi, Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Buket Asilsoy ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğurcan Akyüz birer konuşma yaptılar.

Törenlere ikinci defa sivil toplum temsilcisi olarak davet edilen Kıbrıs Türk Mimarlar Odası adına Başkan Azmi Öge yaptığı konuşmada: “…değişim ve gelişim içerisinde sizlere hizmet veren bu güzide fakültemizin dinamizmini gururla talip etmekteyiz.  Bu gayret ve çalışmalarını MİYAK akreditasyonu ile en kısa zamanda taçlandıracaklarından eminiz… İçinde bulunduğumuz çağ hükmedenlerin güç gösterisi ve kendi tarzlarını empoze etmesi üzerine kurulmuştur. Sorgulayan, düşünen, özgür vatandaşlar veya çalışanlar değil; sorgulamadan itaat eden kullar arzulanmaktadır. Vatandaşlığınızdan ve haklarınızdan vazgeçmeyin, hak yemeyin, hakkınızı da yedirtmeyin. Bu tören ile, öğrenci sınıfından mimar sınıfına terfi ettiniz. Paydaşlarınızla ve meslek odanızla birliktelik ve paylaşım içerisinde olun. Hırs ve ihtirastan uzak kalın; kendinizi ailenizi, arkadaşlarınızı, ülkenizi ve doğayı sevmeyi ihmal etmeyin. Yolunuz açık ve başarılarla dolu olsun!” dedi.

Dekan; Prof.Dr. Uğurcan Akyüz ise konuşmasında: … “Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde kuruluşumuzdan bu yana, mesleki gücümüz ve potansiyelimizle kentler ve ülkeler arasında köprüler, toprağa yapılar kurduk. Sizlerin eğitimi için gerekli öğretim elemanı, donanım ve mekan sağlayan üniversitemiz idaresine; ailelerinize ve elbette fakültemizin var olması için emeği geçen tüm hocalarınıza çok şey borçluyuz, teşekkür ederim."dedi.  

MİDEKON Eylül 2015 Toplantısı Yakın Doğu Üniversitesi'ndeProf.Akyüz; bugün fakültemiz için oldukça farklı bir gün. Altı doktora (P.hD) mezunu verdik. MİAK için başvurumuzu yaptık. Yılda bir kere İstanbul dışında düzenlenen MİDEKON’un Eylül 2015 toplantısını üniversitemizde gerçekleştireceğimizin de müjdesini vereyim.  Sevgili gençler imza yetkinizden yüklendiğiniz sorumluluğunuzu estetik kaygılar ile birleştirip bireyi, aileyi, toplumu ve milleti mutlu edecek yapılar inşa ederseniz gelecek kuşaklar size minnettar kalacaktır.  Mimarlığı sanat/tasarım alanı içinde değerlendirerek Ulu önder Atatürk'ün "Güzel sanatlarda başarı, bütün inkılâpların başarıldığının en keskin delilidir" sözünü şiar edinerek yürüyünüz. sevgili mezunlarımız; yolunuz açık ve aydınlık, gönlünüz insan sevgisi ile dolu olsun!” dedi.Törende; Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan Günsel ve Prof.Dr. Uğurcan Akyüz; doktoralarını tamamlayan öğretim elemanlarına diplomalarını takdim ettiler.  Mimarlık Fakültesi Koordinatörü Dr. Kozan Uzunoğlu fakülte birincisine, Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge fakülte ikincisine, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Buket Asilsoy fakülte üçüncüsüne diplomalarını verdiler. Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Ayten Özsavaş Akçay, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Huriye Gürdallı, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç.Dr. Özge Özden Fuller ve öğretim elemanlarının mezunlara diplomalarını vermesinin ardından tören sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler