• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

YDÜ'den Ziraat Fakültesi atılımı

Yakın Doğu Üniversitesi’nde 9 Bölümden Oluşacak Ziraat Fakültesi İçin İşbirliği Protokolü İmzalandı
YDÜ'den Ziraat Fakültesi atılımı
  • Yakın Doğu Üniversitesi İle Çukurova Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

 

Yakın Doğu Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi eğitim alanında işbirliği yapmak için 3+3 yıllık protoke imza koydular. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Kibar ve Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.Suat İ. Günsel bilim üretmek için çalışmalarını birlikte sürdüreceklerini belirtti

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla lişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel arasında  Çukurova Üniversitesi'nde imzalanan protokol kapsamında her iki üniversite bünyesinde bulunan fakülte, enstitü ve yüksekokullar, sürdürülen eğitim ve öğretimin geliştirilmesi ve uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi konusunda ortak çalışma yürütecek, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, staj programının yanısıra yeni kurulacak olan Ziraat Fakültesi ile ilgili işbirliği gerçekleştirecek.

 

Yeni Kurulacak Ziraat Fakültesi, 9 Bölüm ve Araştırma Çiftliğinden Oluşuyor

16 Fakülte, 220 lisans ve önlisans, 205 master ve doktora program, 6 enstitü, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu ve 28 araştırma merkeziyle eğitim veren Yakın Doğu Üniversitesi Fakülte sayısını 17’ye çıkararak 9 bölümden oluşacak ziraat fakültesi için işbirliği protokolünü imzaladı. Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunacak 9 bölüm ise; Tarla Bitkileri,Bahçe Bitkileri,Bitki Koruma,Tarım Ekonomisi,Tarım Makineleri ve Teknolojisi, Zootekni, Gıda Mühendisliği, Peyzaj Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi bölümlerinin yanında Araştırma ve uygulama çiftliği kurulacak.

 

Kibar; “Yakın Doğu Üniversitesi’nin Çalışmalarını Yakından Takip Ediyoruz”
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Yakın Doğu Üniversitesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve YDÜ’nün araştırmalara verdiği önem ve yayınlardan çok memnun olduğunu belirtti.  Elektrikle çalışan Günsel otomobile de değinen Prof.Dr. Mustafa Kibar, bunun çok önemli bir çalışma olduğunu, bunun sadece YDÜ’nün değil KKTC içinde büyük önem arzettiğini vurguladı.

 

Kibar; "Biz de üniversite olarak protokol kapsamında YDÜ'ye nasıl yardımcı olabileceksek elimizden geleni memnuniyetle yapmaya hazırız. Çeşitli projeleri birlikte yürütebiliriz. Biz de YÖK'ün Türk Üniversitelerinde Misyon Farklılaşması kapsamında yaptığı çalışmalarda araştırma üniversitesi misyonunu uygun gördük. Müracaatımızı yaptık. Bu bağlamda bu protokolün önemi de arttı" dedi. 

 

Günsel; Bilim Üreten Bir Üniversite Olmak En Büyük Hedefimiz

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel de Çukurova Üniversitesi ile çok önemli bir protokol imzaladıklarının altını çizerek, "Hayallerimizi gerçekleştirmeye çalıştığımız üniversite kurma yıllarımızda kardeşlik kurabildiğimiz ilk üniversitelerden biri olan Çukurova Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliği protokolü her iki üniversite için büyük bir imza oldu. 26 yıldır üretmeye, geliştirmeye devam ediyoruz. Bilim üreten bir üniversite olmak en büyük hedefimiz. Bunu başarmanın en büyük yolu bütün anabilim dallarını tek çatı altında toplamaktır. Biz de bunu yapıyoruz" dedi.


3+3 Yıllık Protokol
Konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel arasında 3+3 yıllık işbirliği protokolü imzalandı. Törene, Yakın Doğu Üniversitesi rektör yardımcıları Prof. Dr. Şenol Bektaş, Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürü Ümit Serdaroğlu ile Çukurova Üniversitesi rektör yardımcıları ve dekanlar katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler