• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Yeğen’den yeğene arazi kazığı !...

Yeğen’den yeğene arazi kazığı !...
Bafra Turizm Bölgesi’nde restoran yapmak amacıyla Orman Dairesi’nden arazi icar eden Çelebi Garden ve Kemal Çelebi Turizm Ltd. Sahibi Kemal Çelebi’nin elinden alınan arazi, Turizm Bakanlığı tarafından Mehmetçik Belediyesi Eski Başkanı Beyazıt Adalıer’e verildi.

Taner ULUTAŞ

Bafra Turizm Bölgesi’nde restoran yapmak amacıyla Orman Dairesi’nden arazi icar eden Çelebi Garden ve Kemal Çelebi Turizm Ltd. Sahibi Kemal Çelebi’nin elinden alınan arazi, Turizm Bakanlığı tarafından Mehmetçik Belediyesi Eski Başkanı Beyazıt Adalıer’e verildi.

Bafra Turizm Bölgesi’nde restoran yapmak amacıyla Orman Dairesi’nden arazi icar eden Çelebi Garden ve Kemal Çelebi Turizm Ltd. Sahibi Kemal Çelebi, yatırım yapmaya hazırlandığı arazisinin elinden alınması ve Mehmetçik Belediyesi Eski Başkanı Beyazıt Adalıer’e verilmesinden şikâyetçi oldu.

Kemal Çelebi, haklarının gasp edildiği gerekçesiyle Cuma günü mahkemeye başvurduğunu da belirtti. Bafra Turizm Bölgesi, ‘Restoranlar Bölgesi’ olarak bilinen bölgede, 3 numaralı yatırımcı olan Kemal Çelebi, yaşadığı olayı gazetemize şöyle anlattı:

“KAYALIK ALANLA İLGİLİ SÖZLEŞME İSTEDİM”

“Zamanında başvururken amacım Çelebi Garden’ı denizle buluşturmaktı. Yani Mehmetçik’te mevcut otelime deniz kenarında bir plaj yaratmaktı. Buna büyük ve güzel bir proje çizdirdik. Ama bu projenin ıslahını istedik. İlk etapta bu yeri verdiler ve projeyi çizdirdik. Vermiş olunan 1-1 buçuk dönüm arazinin önündeki yeşile bağlantılı diğer yeşil alan arazinin de bize ne yapılacağını bildirmelerini istedik. Bunun için Çevre Bakanı ile görüştüm ve izin istedim. Bunun yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğu belirtildi. Birkaç ay bu işlerle uğraştık. Alanımın önünde kayalık alan vardı. Bu kayalık alanın kırılması ve üzerinin ahşap döşenmesi ile ilgili bir sözleşme imzalamalarını istemiştim. Peyzaj çalışması istendi, bir proje daha çizdirdik ve verdik. Git-gel sürecinde tabi ki bu işler yazılı olmadı, hep sözlü oldu.”

“YETKİNİZ ALINDI İNŞAATINIZ DURDURULMUŞTUR’ DİYE BİR YAZI GELDİ”

“Çevre Bakanı değişti ve Hakan Dinçyürek geldi. Ailemin yeğeni olduğu için, bir gün sabahleyin beni aradı ve ‘yatırım yapacağın yer ile ilgili Turizm Bakanlığı’ndan sana bir kâğıt geliyor. Benim bilgim olmadı ama imzalayıp göndermek zorunda kaldım. Sen çok üzerine düşme, ben Serdar Denktaş’a ailemden birisi olduğunu söyledim’ dedi. Biz de üstelemedik. Bunun üzerine bir yazı daha gönderdiler bana. 21 günlük süre tanıdılar. Bu 21 günlük sürede, ben müteahhidimi buldum, dozerimi ayarladım. Tabi o günlerde bayağı yağmur yağıyordu, bir de babamı ameliyat ettirdim. Tabi Bakan Hakan Dinçyürek yeğenim olduğu için üstelemedim. Kazılara başladık, hatta orada boru patlattım, bin lira da tamir parası ödedim. Ardından 4 gün sonra bana ‘inşaatınız durdurulmuştur, yetkiniz alındı’ diye bir yazı geldi.

“4 BİN KUSUR DOLAR ÖDEDİM”

“Orman Dairesi’nden bu yeri icar ettiğimde, 2035 yılına kadar bu yerin, her yıl yatırımları vardı. Ben 2 yıllık peşin ödedim. 4 Bin kusur dolar ödedim. Her ay da, kullanmadığım arıtmaya 100 dolar da ayda aidat ödedim.”

“27 ŞUBAT’TA SÜRE DOLDU, 2 MART’TA BAŞKASINA VERİLDİ”

“2 hafta önce restoran inşaatına başlasaydım hiç kimsenin sesi çıkmayacaktı. Ay sonunda 27 Şubat’ta süre durmuştu. 2 Mart’ta da eski belediye başkanına verildi diye duydum. Bir oraya dozeri gönderdik, işe başladık. Biz orada düzenleme yaptık. Bu yer bana 2013 yılında kiralandı ve imzalandı. Projeleri, her şeyi hallettik. Bütçeyi ayarlamaya çabalardık. Bir yandan da denizdeki kayanın ne olacağının ıslahını istemiştik.”

“ESKİ BELEDİYE BAŞKANI BEYAZIT ADALIER’E VERİLDİ”

“Restoranlar bölgesinde sadece Çelebi Garden değildir. 1, 2, 3 ve 4 numaralı yatırımcı var. 4 numaralı yatırımcı rahmetlik oldu. 1 ve 2 numaralı yatırımcıya herhangi bir yazı dahi gitmedi. Bunlar içerisindeki en sağlam, işini düzgün yapan, parasını, aidatlarını yatıran bendim. Özellikle Bakan eşimin dayısı iken niye beni içten vurduklarını ben bilmiyorum. Cumartesi günü yeri alan şahıs önüme geliyor ve ‘geçmişten beri deniz kenarından yer isterdim, ama senin olduğunu bilmezdim’ dedi. Bakan sana verirken, aklın neredeydi? Yerimi alan şahıs da, eski belediye başkanı Beyazıt Adalıer’dir. Haklarımın gasp edildiğinden dolayı Cuma günü mahkemeye başvurdum.”

ADALIER: “RESTORAN YA DA PASTANE YAPACAĞIM”

Konuyla ilgili ulaştığımız Mehmetçik Belediyesi Eski Başkanı Beyazıt Adalıer, “Vallahi içeride dilekçem var. Bilmem aldım mı almadım mı” diyerek, “çıktıysa orada ne lazım gelirse yapacağım” diye konuştu. Adalıer, Turizm Bakanlığı tarafından kendisine devredilen arazi konusunda, “Ben 20 yıl Londra’da restoranlarda işledim. Kıbrıs’ta da uzun dönem işledim. Pastanem vardı, restorancılık da yaptım. Bunu yapabilirsem en büyük idealim, en büyük isteğimdir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler