• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

"Yeni CTP sarı karıncaların omuzlarında yükselecek!"

Cumhuriyetçi Türk Partisi, 13 Kasım’da gerçekleştirilecek büyük kurultaya giderken başlattığı genişletilmiş ilçe meclisi toplantılarının sonuncusunu dün akşam İskele’de gerçekleştirdi.
"Yeni CTP sarı karıncaların omuzlarında yükselecek!"

Genel Sekreter ve Genel Başkan adayı Tufan Erhürman, bölgeli partilerle buluştuğu toplantıda, yeni dönemde partinin yüzünü dışarıya çevireceğini, halkın ihtiyaçlarına sol değerler üzerinden çözüm üreteceğini söyledi. Kaybedecek vaktin olmadığını belirten Erhürman, partililerden, yeni dönemde politikalarının üzerinde yükseleceği üç temel nokta olan “haysiyet, adalet, üretim ve hizmet” için gece gündüz çalışma sözü istedi. Erhürman, ayrıca kurultayda CTP’nin yine birlikte olduğunu göstermek zorunluluğu olduğunu kaydederek, yeni CTP’nin tabanın, sarı karıncaların omuzlarında yükseleceğini söyledi.

 

ERHÜRMAN: TÜZÜĞÜMÜZ ANAYASAMIZ…

Önemli ve zorlu bir yola çıktıklarını söyleyen Genel Sekreter ve Genel Başkan adayı Tufan Erhürman, 13 Kasım’da ‘yine birlikte yeni CTP’ diyerek kurultayın gerçekleştirileceğini belirterek, “O gün herkese birlik içinde olduğumuzu göstermek zorundayız. Artık içerideki didişmeler bitmiştir. Yüzümüzü dışarıya dönme, halkla birlikte olma zamanıdır” dedi. Kimsenin partinin vaktini çalmaya hakkı olmadığını kaydeden Erhürman, ülkenin dört bir tarafındaki, Naci Talat’ın sarı karıncalar dediği tabanın bu işlerden bıktığını belirtti. Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Taban böyle diyorsa, yöneticiler buna karşı duyarsız kalamaz, kalmayacaktır. CTP sol bir partidir ve özünde dayanışma, saygı ve her şeyden önce sevgi vardır. Ya sırtımızı yeniden birbirimize yaslayacağız, birbirimizin omuzunu, omuzumuzun yanında hissedeceğiz ya da çıktığımız bu engebeli yolda ilk adımda ayağımız takılacak ve tökezleyeceğiz. Risk alabileceğimiz bir dönemde değiliz. Her yerde söylüyorum: Kurultayda çekeceğimiz kalın çizgi ile birlikte, sol değerlerimizi, dayanışmayı, sevgiyi alıp çizginin ötesine taşıyacağız ama kavgaları, patırtıları çizginin gerisinde bırakacağız. Birileri kavgaları çizginin ötesinde taşımaya kalkarsa da kim olduğuna bakmayacağız. Sarı karıncaların talepleri doğrultusunda gereğini yapacağız. Tüzüğümüz anayasamızdır; bunu kimsenin ihlal etme hakkı yoktur.”

 

ÖYLE BİR 75 KİŞİ SEÇİN Kİ…

Oy kullanma hakkı olmayan üyelerin de kurultaya katılım sağlamasını isteyen Erhürman, “Hiçbir üyenin, ‘bu Kurultaya gitmesem de olur’ deme lüksü yoktur. 1970’ten bu yana yaşatmak için uğruna bedeller ödediğimiz partimizin yanında, halkımızın ve sol değerlerimizin yanında olduğumuzu hep birlikte göstermek zorundayız” dedi. Parti Meclisi (PM) seçimine de değinen Erhürman, üyelerden, çalışacak, üretecek, yoldaşlık bilinciyle hareket edecek kişilere oy verilmesini istedi. Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizden ricam, öyle 75 kişiye oy verin ki, PM’ye girdiğinde üretsin, yaratsın, verimli olsun, etkili olsun ama yetmez… PM’de saatlerce tartıştıktan sonra bir karar verdiğimizde, karar kendisinin görüşü doğrultusunda olmasa da, dışarı çıktığında ona sahip çıkma olgunluğunu, becerisini gösterecek kadar sol değerlerden haberdar olsun. Sizden ricam, disiplinli insanları seçin ancak kimseyi de geçmişte yaptığı hatalarla yargılamaya kalkmayın.”

 

HAYSİYET: NESNE DEĞİL ÖZNE OLACAĞIZ

CTP’nin sol bir parti olarak yeni politikalarını üç temel üzerinden inşa edeceğini belirten Erhürman, bunların ‘haysiyet, adalet, üretim ve hizmet’ olduğunu kaydetti. Erhürman, “Haysiyet diyoruz çünkü biz bir halkın haysiyetini, onurunu, o halkın kendi kararlarını kendisinin vermesinde, o halkın kendi kendini yönetmesinde, o halkın diğer bütün halklarla eşit kabul edilmesinde görüyoruz. Nasıl ki Kıbrıslı Rum halkını eşit görüyoruz ve onların da bizi eşit kabul etmesi gerektiğini söylüyoruz, diğer bütün halkları da eşitimiz olarak kabul ediyoruz. Kıbrıs Türk halkının uluslararası büyük oyunların oyuncağı, nesnesi değil, buralarda ne oluyor ne bitiyorsa hepsinin öznesi olacağı bir düzeni istiyoruz” dedi.

 

ADALET: BÜTÜN İNSANLAR EŞİTTİR

Adalet konusunda ülkeyi çok ilgilendiren bir örnek vererek konuşmasına devam eden Erhürman, son günlerde ‘CTP Türkiyelileri istemez, onlara karşıdır’ iddiasına dayanan bildik hikayenin yeniden ısıtılıp gündeme getirilmeye çalışıldığını, malzeme olarak da yasaya aykırı olarak verilen vatandaşlıkların iptali için CTP’nin açtığı davaların kullanıldığını belirtti. Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evet dava açtık. O kadar haklıydık ki daha davanın görülmesini beklemeden hükümet kendi kararını iptal etti. İktidardayken dedik ki, Yurttaşlık Yasası’nı değiştireceğiz ve Türkiye kökenli insanlarımız en önce gelen ilk vatandaş olacak şekilde vatandaşlık alacak... Kurduğumuz iki hükümette de ortaklarımız buna fırsat tanımadılar. Çünkü işlerine gelmedi. Çünkü onlar herkesin sırayla vatandaş olmasını değil, yandaş olanların vatandaş olmasını istiyorlar. Oysa bizim için, nerede doğarsa doğsun geleceğini bu ülkede tasarlayan tüm insanlar eşittir. Şimdi bunlar geldi, ne yapıyorlar biliyor musunuz? Bakanlar Kurulu kararı ile istediklerini, seçtiklerini vatandaş yapıyorlar. Eksik evrakı olan insanları şartlı vatandaş yapıyorlar. Aleyhine dava açtıklarımız, çok uzun bir süreden beri burada yaşadığı için vatandaş yapılan insanlar değil, Bakanlar Kurulu kararıyla, hem de evrakları henüz tamamlanmadan, yasaya aykırı bir biçimde vatandaş yapılanlardır.”

 

ÜRETİM VE HİZMET: İCRAAT PARTİSİ OLACAĞIZ 

‘Sol icraat yapmaz ancak eleştirir’ gibi bir algı oluşturulduğunu ve insanların, CTP’nin muhalefette kalması gerektiği gibi yanlış bir fikre kapılması için uğraşıldığını ifade eden Erhürman, yeni CTP’nin bu yanlış algıyı kıracağını, yeni CTP için ekonomide pastanın büyütülmesinin ve adil bölüşümün en önemli öncelik olacağını kaydetti. Ekonomide öncü sektörün turizm olduğunu ancak bu alandaki gelirin büyük ölçüde sadece casinolu, her şey dahil sisteminin uygulandığı büyük otellerce paylaşıldığını, yeni CTP’nin bu sistemi değiştireceğini, ‘küçük güzeldir’ diyerek, köy turizmini ve eko turizmi teşvik edeceklerini belirtti. Erhürman, “Bu ülkede üretimi de hizmeti de sol bilir, biz biliriz; çünkü sol kamu hizmeti anlayışına sahip bir ideolojidir ve solcular halkın hizmetçisidir. Yeni dönemde halkın hizmetçisi olacağız. Çözüm olsa da, olmasa da olacağız. Sağlık hizmetini de eğitimi de halkımıza biz götüreceğiz” dedi.

 

MÜLAZİM: KURULTAYIMIZ YIĞINSAL VE COŞKULU GEÇMELİ

İskele İlçe Başkanı Hüseyin Mülazim de konuşmasında, ocak kongrelerinin ardından ilçe kongresinin tamamlandığını ve ilk genişletilmiş ilçe meclisi toplantısını gerçekleştirerek yol haritasını paylaştıklarını belirtti. “13 Kasım’da kurultayımız var. Kurultayımızın yığınsal ve coşkulu geçmesi için bütün ocak yönetim kurullarındaki arkadaşlarımıza, üyelerimize, ilçemize büyük görevler düşüyor” diyen Mülazim, onu da başarılı şekilde yerine getireceklerine inandığını belirtti. Kurultaydan sonra zor bir döneme girileceğine dikkat çeken Mülazim, Kıbrıs Sorunu konusunda gelinen noktanın önemli ve kritik olduğunu, CTP’nin Kıbrıs Sorunundaki çözüm ve barış sürecinin lokomotifi olduğunu ve bu nedenle en büyük görevlerin kendilerine düştüğünü ifade etti. Mülazim ayrıca ülkede yamalı bohça bir hükümet bulunduğunu, yasa-hukuk dinlemeyen bu hükümetin ömrünün çok uzun olmayacağını vurgulayarak, önlerindeki süreçte daha sık bir araya gelerek birbirlerine yoldaşlık göstererek yollarına devam edeceklerini kaydetti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler