• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Yok böyle dolandırıcılık!

Facebook’tan kredi kartı dolandırıcılığı
Yok böyle dolandırıcılık!

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Facebook hesaplarının çalınarak, dolandırıcılık girişimleri son günlerde hız kazanırken, dolandırıcılık olayı yeni bir boyut kazandı. Kişilerin, Facebook hesaplarının çalınarak, arkadaş listesindeki bazı kişilerden para talep edilmesinin ardından, şimdi de Facebook aracılığıyla kredi kartları dolandırıcılığı yapıldığı ortaya çıktı.

 TRANSFER YALANI

Dolandırıcılar ilk olarak ele geçirdikleri facbook hesapları ile kredi kartı sahiplerine, kendilerine para gönderileceğini ve bu nedenle kredi kartına transfer yapılacağını söylüyorlar. Ardından transfer edilmesi için numaraya ihtiyaçları olduğunu belirtip numarayı aldıktan sonra karttan para çekiyorlar.

 

Rana SARRO

 

Sosyal paylaşım sitesi Facebook hesaplarının çalınarak, yapılan dolandırıcılık girişimleri son günlerde oldukça yaygınlaşırken, Facebook dolandırıcılığı yeni bir boyut kazandı.

Kişilerin, Facebook hesaplarının çalınarak, arkadaş listesindeki bazı kişilerden para talep edilmesinin ardından, şimdi de Facebook aracılığıyla para gönderileceği yalanı altında kredi kartları ile dolandırıcılık yapılıyor.

Facebook hesabını çalındıkları kişinin arkadaş listesinden çok sayıda kişiyi gözüne kestiren dolandırıcılar, para transferi için bir kredi kartına ihtiyacı olduğunu söylüyor ve karşısındakinin kredi kartı numarasını istiyor.

 

FACEBOOK HESABINI ELE GEÇİRİYORLAR

Hacker’ler, Facebook kullanıcılarının hesabını korsan yazılım, şifre tahmini, şifre çözümleme sistemleri, ‘şifremi unuttum’ linki üzerinden yeniden şifre oluşturmak gibi yöntemlerle ele geçiriyor.

 

SOHBETE BAŞLIYORLAR

Facebook hesabını ele geçirdiği kişinin arkadaş listesindeki kişilerle temas kuruluyor. Hesabını çaldığı kişi gibi konuşarak, arkadaş listesinden gözüne kestirdiği kişilerden kredi kartı olup olmadığını soruyor. Detay Gazetesi, Facebook dolandırıcılarının yazışmalarını elde etti. Facebook dolandırıcılarının izlediği yöntemi ortaya çıkaran facebook yazışmalarını yayınlıyoruz. Hesabı haklanan ve dolandırılmaya çalışılan mağdur vatandaşların gazetemize anlattıklarını ise yarın yayınlıyoruz.

 

KREDİ KARTININ SON 6 HANESİ SORULUYOR

Dolandırıcı kredi kartı sahiplerine, para transferi için bir kredi kartına ihtiyacı olduğunu söyleyerek, kredi kartı sahiplerinden, kartının son 6 hanesini istiyor. Bu dolandırıcılık olayının bilincinde olan bazı vatandaşların, bilgisayar başındakinin hacker olduğunu anlayarak, olayı Facebook hesabının esas sahibine bildiriyor. Ya da, karşısındaki Facebook arkadaşının hesabının çalındığının farkına varmazsa, kredi kartı numarasını veriyor.

 

“DOLANDIRICILIĞIN DİĞER BİR YÖNTEMİ DE PARA TALEBİ”

Hatırlanacağı gibi, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın Facebook hesabının çalındığı ve Belediye Başkanı Erdoğan’ın hesabını ele geçiren hackerlerin, ortak arkadaşları ile yazışarak, para istediğini geçtiğimiz günlerde gazetemiz gündeme getirmişti.

Polis Basın Subaylığı, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yapılan dolandırıcılık konusunda halkı uyarmıştı.

 

“BU DOLANDIRICILIKLAR CEZASIZ KALIYOR”

Bilindiği gibi, Detay Gazetesi, 5 Aralık tarihli “Devlet ‘Suç İşleyin’ diyor” başlıklı manşet haberinde, Siber suçlarla mücadele edebilmek için hazırlanan ve Meclis’ten geçmesi beklenen ‘Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’nın halen komitede bekletildiği ve bunun siber suçların cezasız kalmasına neden olduğunu gündeme getirmişti.

1

23

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler