• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Yunanistan'a yönelik çabalar devam ediyor

Yunanistan'a yönelik çabalar devam ediyor

Güney Kıbrıs’ın, Yunanistan’ı kurtarma programının uzatılması konusunda mücadele vermeye devam ettiği belirtildi.

Alithia gazetesi, “Anastasiadis’in Arabuluculuğu Devam Ediyor” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile dün yine telefonda görüştüğünü; bu görüşmenin de üç gün içerisindeki ikinci görüşme olduğunu yazdı.

Habere göre, Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, konu hakkında açıklamasında görüşmenin içeriği konusunda ayrıntı vermekten kaçındı.

Hristodulidis, Anastasiadis’in dün ayrıca Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile Yuananistan’daki durumu ele aldığını belirtti.

ANASTASİADİS

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis dün katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Yunanistan’a yönelik destek ve dayanışmalarının sözlü bir ifade değil, somut faaliyetlerle Avrupalı ortaklara yönelik girişimler çerçevesinde olduğunu ifade etti.

Alithia gazetesine göre, Anastasiadis, görevleri olan ve ellerinden gelen mümkün olan her şeyi yaptıklarını bunu yapmalarının bir görev olduğuna da dikkati çekti.

YEORGİADİS

Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis, Yunanistan konusunda yaptığı açıklamada, yeni destek programı konusunda Yunanistan tarafından sunulan taleplerin önemli ve doğru gidişata yönelik bir hareket olduğunu söyledi.

Bu taleplerin, ayrıca ihtiyatlı iyimserlik mesajı gönderdiğini belirten Yeorgiadis, Yunanistan’ın Euro bölgesinde kalmasının garanti altına alınmasını, ciddi tehlikelerden kaçınılmasını istediklerini de ifade etti.

Yeorgiadis, Yunanistan ve Yunan halkı için çok zor bir durumun ortaya çıktığını ancak bu perspektif içerisinde tehlikelerden kaçınılması konusunda ihtiyatlı iyimserlik mesajı göndermek istediğini belirtti.

NEOFİTU

Fileleftheros gazetesine göre, DİSİ Başkanı Averof Neofitu yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın Euro dışında kalmamasını dilerken, Rum ekonomisine ilişkin endişenin bulunmadığını söyledi.

Yunanistan’a değil ama içe yönelik ekonomiyle oynamalarının mümkün olmadığını ve ciddi olunması gerektiğini mesajını göndermek istediğini kaydeden Neofitu, Yunanistan’da bugün yaşanılan durumun bazı çevrelerce göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

EVRO.KO VE  ÇEVERECİLER

Fileleftheros gazetesi EVRO.KO partisinin bir açıklama yaparak, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e Atina’nın çabalarını desteklemesi çağrısında bulunduğunu yazdı.

Habere göre, EVRO.KO açıklamasında ayrıca bu durumun etkilerinin değerlendirilmesi ayrıca Rum ekonomisinin de zırhlandırılması gerektiğini ifade etti.

Rum Çevreciler ve Ekologlar Hareketi Genel Sekreteri Yorgos Perdikis ise açıklamasında, Yunanistan sorununa ilişkin gelişmelerin olası senaryolara ilişkin Rum ekonomisinin ve bölgesel stratejik ittifakların ele alınması gerektiğini belirtti.

YUNANİSTAN’A DESTEK EYLEMİ

Haravgi gazetesi, kısa adı SİMEA olan Küçük İşletmeler Serbest Çalışanlar Birliği’nin, Larnaka’da Yunanistan’a destek belirtmek amacıyla pankartlı bir gösteri yaptığını yazdı.

Habere göre, gösteriye katılanlar, IMF, AB ve Avrupa Merkez Bankası aleyhine pankart açtı.

YUNAN KRİZİ RUM BASININDA

Yunanistan konusunda yaşanan gelişmeler, Rum basınında geniş yer buldu.

Habere ilişkin başlıklar şöyle yer aldı:

Politis “Referandum Sonrasında ve Önkoşullar Altında Yeni Program- Bilinmeyene Yolculuk”;

Fileleftheros: “Pazar Gününe Kadar Her Şey Dondu”; Simerini: “Yunanistan’ın Boynundaki Kement Daralıyor”; Alithia: “Çipras Çatışmaya Doğru Yürüyor”; Haravgi: “Sürdürülebilir Anlaşma İçin Halkın Sesi”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler